Nomad Caburga (schoen)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb alweer een tijd geleden bij de V&D schoenen van Nomad gekocht (hoge schoenen, dus met steun voor de enkels).

Het model is: Caburga
Het merk is: Nomad

En ik kan er werkelijk niks over vinden op internet...
Niet dat dit nodig is, ze lopen best lekker, maar ik zou graag willen weten tot welke categorie ze behoren (A, B, C) . Op de site van Nomad staan deze schoenen niet, welke andere, en die zijn catogorie A.

Ik denk dat ik met die categorie wel eens (behoorlijke) last zou kunnen krijgen in Schotland (WHW).

Mijn vraag is dan ook: kent iemand dit model schoen?
En hoe kan ik zien welke categorie het betreft? (als dit uberhaupt ergens vanaf te lezen is).

Dank!
 
Hoi Jerry,

ik ken de schoen niet en kan er zo snel ook niks over vinden.

Wat betreft de West Highland Way vond ik dat m'n B-schoen meer dan genoeg was. Misschien zou je hem zelfs op een A schoen kunnen lopen, sommige stukken zijn dan wel pittig en zul je een beetje voorzichtig moeten zijn. Maar over het algemeen vond ik de WHW erg prettig lopen, veel "nette paden" (dit is natuurlijk erg subjectief).

Het grootste voordeel van een stevigere schoen zul je dan hebben als je moe gelopen bent en je net extra steun nodig hebt. Maar wat ik me kan herinneren van een van je vorige topics is dat je niet te grote afstanden ging afleggen per dag.?.

Ga eens naar een bergsportwinkel en bekijk de verschillende schoenen, vergelijk dan jouw schoen ermee.

Vooral letten op de stugheid van de zool, de stevigheid van de schacht en soms kun je het zelfs afleiden aan het aantal naden die op de schoen lopen.
 
Zodra een schoen een hoge schacht heeft, is het al geen zuivere A schoen meer, maar minimaal een A/B schoen. Maar het gaat Outdoors helemaal niet om passende etiketjes, maar om de vraag of je ermee kunt doen wat je wilt doen! En als ik de info van Maarten lees, zit dat in dit geval wel goed..
Persoonlijk vind ik de zolen van sommige Nomad schoenen nogal hard en stug(ben ook een"runner" van oorsprong), op rotsachtige bodem is dat echter een groot voordeel.

Groeten,
Boelo
 
>Ik heb alweer een tijd geleden bij de V&D schoenen van Nomad
>gekocht (hoge schoenen, dus met steun voor de enkels).
>Het model is: Caburga
>Het merk is: Nomad
>Mijn vraag is dan ook: kent iemand dit model schoen?

Mijn man heeft waarschijnlijk dezelfde schoenen gekocht als waarover jij het nu hebt. Op de zool staat STEP en er staat idd Nomad op. Lijken t meest op de Tipas op de site van Nomad, maar dan met geheel hoge schacht en niet een wat lagere achterzijde.

Hij heeft ze niet aangeschaft om te wandelen. Hij gebruikt ze vanwege verschillende dingen: een stevigere zool, zodat hij niet zoveel onder zijn voetzool voelt (hij heeft MS en het gevoel is zeer extreem daar) en een hogere schacht, zodat het extra steun geeft en hij niet om de haverklap ingetaped zit, omdat hij altijd omzwikt. Ze zijn 'waterdicht' gelabeled, maar als wij twee eens een stukje omgaan en het wil goed regenen of we gaan door nat gras, blijf ik droog (goretex meindl) en hij sopt in zijn schoenen.

Ik vroeg em of hij andere schoenen zou kopen wanneer hij een tocht zou gaan maken als jij Jerry. Zijn antwoord was: als ik jou niet getrouwd was niet.

Enige uitleg zodat je niet erg raar gaat denken nu :)
Hij zou deze schoenen goed genoeg vinden om mee te lopen, want het zou niet teveel kms per dag zijn, het is niet stervenszwaar en het zou direct duidelijk maken zonder levensgevaar of hij andere zou willen hebben als hij idd zou gaan hiken hierna, omdat deze zo goed is bevallen.

Maar hij heeft mij de afgelopen jaren in mijn outfit zien groeien en heeft alles meegemaakt. Hij denkt dan ook, dat hij gelijk voor t goeie zou gaan. Een goeie schoen kun je op je vakantie gebruiken tot volle tevredenheid en er nadien nog jaren lol van hebben, hikend of niet.

Het is voor hem makkelijk gezegd natuurlijk, want het is hypothetisch. Bij mijn opmerking dat je net zoveel of weinig te spenderen zou hebben als wij eigenlijk voor mijn (lees: ons aller) hobby, merkte hij gortdroog op: dan zou ik het uitproberen met deze schoenen.

(met andere woorden: Anna, je geeft veel te veel uit aan die onzin)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan