Noordkaap


Status
Niet open voor verdere reacties.
L

Laurens

Guest
Ik wil heel graag naar de Noordkaap. Zijn er mensen die deze reis al een keer ondernomen hebben en mij wat informatie kunnen geven over de reis.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


HEt is echt een te gekke reis!! Het is zo'n mooie omgeving dat je er wel vier weken kunt zijn zonder je ook maar een keer te vervelen! De reis is voor velen wel lang maar onderweg zie je veel en dat maakt alles weer goed. Als je er heen gaat moet je echt zoveel mogelijk dingen bezoeken en doen. Ook is een wandeltocht over het eiland echt aan te bevelen. Ook moet je echt eens kamperen op de noodelijkste camping ter wereld. En als je er toch bent moet je ook het echte noordelijkste puntje gaan bezoeken: Knivkjeludden. HEt is ongeveer 9 km heen en ook weer 9 km terug.
Deze hele reis is echt aan te raden. ! Maar let op ! Als je er heen gaat om de middernachtzon te zien is de kans groot dat je er teleurgesteld wegkomt. maar 10% van de mensen zien hem echt( Ik heb hem 2 avonden achter elkaar gezien vette mazzel) en dat zijn 10% van de meer dan 200000 mensen die de noordkaap jaarlijks bezoeken.

Ook is het weer er soms vreemd. Je moet er goed gekleed heen gaan. Het kan er best wel 20 graden of meer zijn maar het kan ook overdag 0-5 graden zijn. Het kan er ook extreem hard waaien.

Veel plezier op deze mooie reis
 
weinig meer toe te voegen aan het relaas van de vorige spreker.... heeel mooi om te doen, Mijn broer en ik zijn heen gegaan door Zweden en terug door Noorwegen. Alleen dit : Camping ? bijna geen camping gebruikt. Wildkamperen kan en mag (houd het netjes, niet in een park of iemand's tuin). Wassen : zwemmen, Consumptiewater : bij bijna elk tankstation kun je drinkwater tappen

Veel plezier
 
>Wassen :zwemmen, Consumptiewater : bij bijna elk tankstation kun je
>drinkwater tappen
>
>Veel plezier

En uit zo ongeveer elk stroompje kun je ook vers water halen. Heb daar nog nooit problemen gehad met drinkwater om eerlijk te zijn.

Veel plezier

Arjen (die nog 1000km noordelijker gaat dan de Noordkaap)
 
Nu hier toch wat informatie over de noordkaap uitgewisseld wordt, heb ik ook een vraag? Hoe is het (al of niet) te doen om van zuid- naar noord-noorwegen (tot de noordkaap dus) te fietsen? Is het continue bergje op en bergje af en veel en vaak door tunnels? Ik heb eigenlijk niet zo'n goed beeld hiervan, maar ik zou nog wel eens naar de noordkaap willen fietsen. Wie kan me hier wat meer over vertellen, al of niet uit eigen ervaring?

ben erg benieuwd naar de reakties
niels
 
Ik kan je antwoord geven over de helft van je tocht. Samen met mijn zus heb ik afgelopen zomer van Groningen naar Trondheim gefietst. In Noorwegen fietsten we in een zo recht mogelijke lijn van Kristiansand naar Trondheim. Een fantastische tocht! Wel vrij veel berg op en af. Wij zijn redelijk ongetrainde fietsers en deden gemiddeld 100 km per dag. Dat was heel goed te doen. Omdat het niet zo heet is en de wegen vrij goed zijn, is het heel goed uit te houden. De omgeving is echt prachtig. Je kunt vrijwel overal in het wild kamperen. Als je een onverhard weggetje of wandelpad in slaat vind je de mooiste plekjes binnen een km vanaf de weg. (hiervoor moet je meestal wel met je fiets aan de hand.)Wat ook erg leuk is, is een nachtje in een traditionele Noorse blokhut te slapen. Als je buiten de grotere plaatsen komt worden ze soms goedkoper dan campings aangeboden. (Het kan zijn dat er geen douche of wc is. Wij moesten naar de rivier lopen 200 meter verderop, om ons te wassen.) Je boodschappen kun je het beste in grote supermarkten in grote plaatsen doen... Kleine buurtsupers zijn enorm duur! Je mag in Noorwegen in de natuur kampvuurtjes maken dus koken op een kampvuur behoort tot de mogelijkheden. Heel gezellig. Kortom je plan is aan te raden!
Het enige jammere is dat je per fiets niet echt de natuur in kan (als je een lange tocht fietst). In vergelijking met bijv. hiken voel je je minder "weg". De wegen brengen je niet echt tot de mooiste plekjes van Noorwegen. wintermaanden te befietsen zijn?

Laat het weten als je meer wilt weten...

Wij zijn van plan onze tocht voort te zetten van Trondheim naar de Noordkaap. Kan iemand mij vertellen hoe de wegen in Noord noorwegen in de
 
Beste niels,

Het is ongetwijfeld continue bergje-op-bergje-af, zo ziet skandinavie er nou eenmaal uit. (eigenlijk de meeste landen wel behalve Nederland).
Als je in Noorwegen langs de kust rijdt zal je ook behoorlijk wat tunnels tegen komen. Het alternatief is bv. om dwars door Zweden te rijden over weg 45 vanuit Göteborg via Karlstad recht naar het noorden, naar Kiruna en via Kautokeino Noorwegen in. Je moet in beide gevallen over hetzelfde stukje weg van Lakselv naar de Noordkaap en daar zitten wat langere tunnels in. De tunnel naar het eiland waar de Noordkaap op ligt is de langste van ruim 7 km lang; het is echter de enige manier om er te komen (het veer is uit de vaart genomen zover ik weet). Gelukkig komen er niet zo veel auto's, ik geloof dat iets van 20.000 mensen per jaar de Noordkaap bezoeken dus als die allemaal in de 3 zomermaanden komen dan rijden er nog maar 10-20 auto's per uur door de tunnel ;-)

Ik heb zelf in 1995 gepoogd per fiets op de Noordkaap te komen, via Zweden over de weg 45. Ik ben echter al vroeg gestrand, op ongeveer een kwart van de afstand (tussen het Siljan meer en Östersund), vanwege het slechte weer. Veel wegen lagen nog onder de sneeuw (het was begin juni) en toen de sneeuw eenmaal begon te smelten moest ik het vege lijf redden voor de overstromingen. Ben toen uiteindelijk maar in Stockholm beland, je moet toch wat...

Groetz,
Dennis
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan