noorwegen eind april, begin mei


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Net terug en weer aan het plannen. 26 april wil ik voor 1 a 2 weken naar noorwegen. Hoogstwaarschijnlijk weer alleen.In februari naar Rondane geweest met natuurlijk veel sneeuw. Wie heeft er ervaring met trektochten in dit gebied of kan mij een ander gebied aanraden in deze periode? Kan/ moet ik nog rekening houden met de sneeuw daar.
Misschien ook mensen die rond deze tijd ook naar noorwegen gaan of willen.

Veel vragen, hopelijk wat antwoorden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Sanne,

Jij had een keer een vraag van mij beantwoord via e-mail. Daar had ik ook weer terug op gereageerd, maar ik weet niet zeker of je het ontvangen hebt. Hier volgt een samenvatting.

Ik heb een paar keer meegedaan aan een georganiseerde skitocht door de bergen bij Geilo. Die tocht is eind april en dan ligt er nog een paar meter sneeuw. Ik denk dat je in Noorwegen in die periode nergens zonder ski's de bergen in kan. De sneeuw kan in die periode de substantie hebben van basterdsuiker, dus heel grof en zacht. De luchttemperatuur kan + 15 zijn en je hebt gele klister onder je ski's nodig. Maar als deze sneeuw weer aanvriest krijg je iets dat de Noren skorpe noemen. Dat is hele harde, scherpe sneeuw waarbij je ski's met stalen kanten nodig hebt om heelhuids te kunnen afdalen.

Veel mensen maken skitochten over Hardangervidda. Dat is redelijk makkelijk terrein. Ook een sneeuwzeker gebied.

Als je behoefte hebt aan gezelschap, kan ik een weekendje meekomen (1 en 2 mei). Ik heb nog geen ervaring met meerdaagse skitochten.

Groeten,

Linda
 
Linda.

Toch een ander vraagje.
Hoe kom je zo in Noorwegen verzeilt.
Ga je daar voor ons ook een club.hiking-site evenement organiseren?

Peter.
 
RE: In Noorwegen verzeild geraakt

Hoi Peter,

Ik ben graag in de natuur. Boswandelingen, door de bergen wandelen, vissen. Dat kan in Noorwegen erg goed. Mijn vriend en ik hadden allebei behoefte om uit NL weg te gaan en we twijfelden tussen Noorwegen, Schotland of Canada. In Noorwegen was toen (6 jaar geleden) makkelijk werk te krijgen, dus dat werd het. Ik woon nu in een bos met uitzicht op een waterval, dus ik vind dat ik er wel op vooruit ben gegaan t.o.v. Gouda waar ik vroeger woonde. Je hebt hier bossen op loopafstand van de grote plaatsen.

Ik wil best wel eens wat organiseren als er mensen mee willen. Bijvoorbeeld september is een mooie maand om door de bergen te lopen met mooie herfstkleuren. Vliegen hierheen is niet zo duur meer, dus dat moet best te doen zijn voor een lang weekend.
Voordeel met Noorwegen t.o.v. Nederland is dat je gewoon kunt vrij kamperen. Je hoeft niet bij een paal te staan :).

Groeten,

Linda
 
Hoi.

Ik bedacht me nog wat. Als je een gebied wilt met weinig sneeuw, zou je ook de Nordmarka kunnen bekijken. Dit is het bos ten Noorden van Oslo (hoogte 350-600 m). Daar kun je wel een week doorheen trekken. Voor 2 weken is dat gebied te klein. Ik denk dat daar tegen die tijd de meeste sneeuw wel weg is.
Kijk eens bij http://www.skiforeningen.no onder markadatabase. Er staan o.a. foto's van het gebied.

Als je wel sneeuw wilt, moet je in ieder geval goed hoog zijn (> 1000 m). Ik denk dat het lager in de bergen vlees noch vis is. Waarschijnlijk een grote zomp van de wegsmeltende sneeuw.
Je kunt ook naar het noorden gaan. Daar ligt de sneeuw nog wel langer.

Groeten,

Linda
 
Ook even naar dnt geschreven en net antwoord gekregen. Ook even op de site gekeken die je me had aangeraden. Zeker bruikbaar. Ik ben er nog niet helemaal uit, behalve dat het een moeilijk seizoen is..............


Hello
Thank you for writing.
It's not recomendable to hike by foot in this period. This because of snow, very wet conditions, very big rivers and streams, but mostly that the bridges over rivers not are put out yet and you have to vade (But then the rivers are big...) The reason why there are no organized trips are because of this conditions mentioned above
For hiking could the Skrim and maybe Blefjell and Norefjell areas be nice. For Cross country skiing the Hardangervidda and Jotunheimen be a option (if you don't mind the bad conditions) Other areas I would forgett

Med vennlig hilsen/Best regards from
DNT Oslo and Omegn
Turinformasjonen/Tour Information

Groeten
Sanne
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan