Noorwegen, Hardagerjokulen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey Levensgenieters!
In week 39 (23-30 sept) ga ik solo het rondje Hardangerjokulen in Noorwegen lopen.
Kom ik nog iemand tegen?

Groet,
Sierd
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Hallo,

Ik ga deze maand hetzelfde doen! Wat zijn je exacte plannen? Ga je wildkamperen of overnacht je in hutten? Ben benieuwd....
Ik zag trouwens vanmorgen op de webcam van Finse dat er al een paar mm sneeuw was gevallen!

Groet,

Volkert
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Hey Volkert!

Zondag 23 sept vertrek ik van Amsterdam ri Oslo. Vervolgens met de late trein ri Finse. Hier zal ik op de ongelukkige tijd van 04:15 uur aankomen. (Maar ach, we willen avontuur toch?)Ik begin dan gelijk maar te wandelen denk ik, aangezien er niks te doen is in Finse.
Ik ben voorbereid op wildkamperen maar het plan is om ieder geval de hutten Rembesdalseter en Kjeldebu aan te doen. Afhankelijk van de weercondities (het begint verdorie al erg koud te worden!)en mn eigen gemoedstoestand ga ik via Kraekkjahytta of ik snij een stuk af (bij Kjeldebu recht omhoog)Ik trek er 5 dgn voor uit als het goed weer is (beetje rustig aan en genieten). Als het slecht weer is, snij ik af en doe ik het in 3 of 4 dgn. Ik wil in ieder geval vrijdag de 28 ste weer in Oslo zijn om daar het weekend door te brengen in een hotel (en cafe!) om vervolgens zondag weer terug te vliegen.Via de Norske Turist Service in Heemstede probeer ik de sleutel te regelen voor de DNT hutten. De webcam belooft idd dat het een pittig tochtje gaat worden!
How about you?
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Hoi Sierd!

Mijn plan is ook om tegen de klok in het rondje te gaan doen. Bij Sysenvatnet buig ik dan weer recht omhoog naar Finse. Ik wil een strak schema gaan aanhouden en dit in vier wandeldagen gaan redden. Heb eigenlijk weinig tijd i.v.m. de weinige vakantiedagen die er nog over zijn...... Overnachten doe ik met de tent.
Hoe kom jij aan je brandstof voor het koken?? Ik zag op Google Earth dat er op het vliegveld van Oslo een tankstation is. Dit lijkt mij een goede optie om snel brandstof te kunnen inslaan.

Heb je ervaring met tochten in Noorwegen rond September?? Zelf heb ik vaker wintertochten gedaan bij diepvriestemperaturen. Ik denk dat regenachtig weer zwaarder is dan een wintertocht. Bij temperaturen onder nul kan er immers niets nat worden.

Groeten,

Volkert
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Ik heb een tocht gepland in het derde weekend van september (Trollheimen), maar ik heb gehoord dat er al wat sneeuw aan het vallen is op 1000 m hoogte. Dus ik hoop dat we het pad nog kunnen zien. Vorig jaar eind september liep ik met een heerlijk zonnetje en 15-20 graden in de buurt van Finse...
Zonder sneeuw is 's winters lopen wel prettig. Maar met vibramzolen is het niet handig om op gladde stenen te lopen. Die zolen zijn echt spekglad.

Linda
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

>Hoe kom jij aan je brandstof voor het koken?? Ik zag op Google
>Earth dat er op het vliegveld van Oslo een tankstation is. Dit
>lijkt mij een goede optie om snel brandstof te kunnen
>inslaan.

Volkert,

Ik heb 3 weken terug daar inderdaad een half litertje getankt (het is dik 5 minuten lopen); dit keer geen probleem mee gehad, soms doet men moeilijk. Het is daarom handig als je zelf een trechter meeneemt, die hebben ze niet altijd en eht voorkomt geknoei.

gr. Joop
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Noorwegen in September is nieuw voor mij. Maar ik verwacht een hoop nattigheid. Vandaar dat ik ook een DNT sleutel regel. Niks erger dan dagenlang in je natte kloffie rondsjouwen. Er zijn geen mogelijkheden om een vuurtje te maken in dit gebied om je spullen te drogen, dus.
Weet iemand trouwens nog een leuk/goedkoop hotel in Oslo, afgezien van de hostels?
Een paar daagjes door de bergen lopen is leuk maar ff ontspannen is Oslo is een welverdiende beloning!
Volkert, wanneer ging jij die kant op?
Hopelijk hebben we net als Linda geluk en is het in September nog goed weer. Hoewel de webcam van Finse nog anders doet vermoeden...
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Sierd, ik vertrek 12 september en neem ook de nachttrein naar Finse. Voordeel is dat je vroeg van start kan gaan met de wandeling! Ik heb mooi weer besteld voor die tijd. Of dat het ook zo gaat worden is afwachten, mijn Noors is niet al te best.....

De laatste tijd heb ik een beetje de webcam van Finse gecheckt. Over het algemeen is het wat wisselvallig met regen, maar nooit de hele dag door nat.
 
RE: Noorwegen, Hardangerjokulen

Ja, de nachttrein heeft ook zn voordelen natuurlijk. Lekker vroeg op pad. Een nadeel is wel dat je gezien het vroege tijdstip in Finse daar waarschijnlijk nog geen mensen wakker zijn om daar je gegevens achter te laten. (worst case scenario). Inmiddels heb ik de DNT sleutel binnen. Erg netjes geregeld. Jij ging alles met de tent doen he? Ach, je hebt goed weer besteld. Als er al een laagje sneeuw ligt gaat het kaartlezen veel tijd kosten. Maar de omgeving zal er dan nog mooier uitzien. We zien wel. Veel succes Volkert. Laat ff weten hoe het was. Als je terug bent moet ik nog vertrekken. Ben benieuwd.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan