Noorwegen in juni


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik weet dat juni niet ideaal in om in Noorwegen te wandelen maar helaas hebben wij geen mogelijkheden om vrij te krijgen van het werk in juli, augustus en september.

Afgelopen jaar zijn wij in mei in Noorwegen geweest en toen lag er nog best veel sneeuw op sommige plekken. Aankomende juni zijn wij van plan om in ieder geval in twee gebieden een meerdaagse tocht te doen van maximaal 5-6 dagen. De Jotenheimen en de Hardangervidda spreken me erg aan maar is het mogelijk daar te wandelen in juni (eventueel eind juni)? Op de Hardangervidda willen we in ieder geval van Liseth naar de Harteigen lopen. Kunnen we dan over het algemeen nog (veel) sneeuw verwachten? We zijn beginners in de meerdaagse tochten.
Welk gebied in de Jotenheimen is de moeite waard en goed begaanbaar in juni?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Noorwegen in juni heeft zoals je zegt nog veel sneeuw, vooral in de hogere gebieden. En de gebieden die je uit hebt gezocht zijn nou net de hoogste van zuid-Noorwegen. Ik zou in die periode liever kiezen voor een van de berggebied aan de zuidkust of aan de westkust. Femund is ook te doen in juni. De Finnmarksvidda is soms ook te doen rond midden juni. Dan kunnen er nog wel wat grote sneeuwkanten liggen, maar de rest is wel begaanbaar. Dit gebied is dan ook weer redelijk laag.

De zomerbruggen in Jotunheimen en Hardangervidda worden pas in juli gemonteerd. Dat betekent dat een aantal rivieren problematisch is om overheen te komen. Zeker ook omdat het smeltwater hoog staat. De Memurua in Jotumheimen is niet over te steken zonder brug.

Je zou ook eens kunnen kijken naar de Grensesømmen, een pad dat langse de Noors-Zweedse grens loopt. Als je dat vanuit het zuiden wandelt, zou je prima zonder sneeuw kunnen lopen.

Linda
 
Die bruggen was inderdaad iets waar ik niet aan had gedacht.
Is de Peer-Grynt route begaanbaar in juni?
Waar ligt de Finnmarksfvidda? Kan je me meer over dit gebied vertellen?
 
Ben nog verder gaan snuffelen: hoe is het Setesdalgebied in juni? Ik heb een route gezien van Langeid-Oyersbu-Svartenut-Stavskar-Berg
Iemand bekent met deze route en is deze te doen in juni?
Is de trollheimen begaanbaar?
 
Finnmarksvidda is het algemene begrip voor het berggebied in Finnmark wat helemaal in het noorden ligt. Ik ken vooral het gebied rond de Stabburselva. Het is erg vrij goed vissen. Er zijn niet zoveel wandelpaden, maar het gebied is goed toegankelijk buiten de paden. Ik zou de kanten van de bergen vermijden in juni. Er kunnen wle veel muggen zijn.

Setesdal ligt helemaal in het zuiden en is denk ik wel te doen. Vorig jaar ben ik in juni in die contreien met de auto over de bergen gereden. Toen zag ik nog wel wat sneeuwvelden, maar ook heel veel sneeuwvrij land. Ik denk dat dit een van je betere alternatieven is. Die specifieke route ken ik niet.

Trollheimen ligt weer erg hoog en is ook niet geschikt voor juni.

De Peer Gynt route ken ik alleen als autoroute. Die heb ik wel eens in juni willen rijden, maar toen was de weg nog dicht vanwege de sneeuw. Ik weet niet of je dat bedoelt of iets anders?

Linda
 
Ik zou je vooral willen adviseren om je plan flexibel te houden. Als je dan toch teveel sneeuw tegemkomt, kun je nog je plan aanpassen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan