Nordic Rowing


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Het is minder idioot dan lopen met stokken wat in wezen een poging is de evolutie terug te draaien.(Of is Nordic Walking het gevolg van het wegvallen van de vergoeding voor rollators?)

Jaap
 
>Het is minder idioot dan lopen met stokken wat in wezen een
>poging is de evolutie terug te draaien.(Of is Nordic Walking
>het gevolg van het wegvallen van de vergoeding voor
>rollators?)

Ik denk (pure speculatie) dat Nordic walking uitgevonden is voor mensen die wat meer willen bewegen, maar echt sporten teveel van het goede vinden. Om deze doelgroep toch maximaal te laten bewegen, is men op het idee gekomen om ze stokken te laten gebruiken, zodat ze bijna ongemerkt ook hun arm en schouderspieren trainen.

Overigens trainen veel langlaufers 's zomers door met skistokken met lange passen heuvels op te rennen.

Linda
 
Zelfs al zou het ding leverbaar zijn, het blijft een brilliante grap; al dan niet 1 april.

Want wil iemand mij anders uitleggen hoe die zwemvliezen werken? Bij een doorsnee eend zijn die een stuk flexibeler, en dat helpt als je van de plaats wilt komen.

Verder komt het teakdek wat laminaatachtig over. Daar moeten ze echt iets aan doen. En het moet lichter kunnen (100kg :eek:).

gr. Joop
 
Ik neem aan dat als de stang met vlies eraan naar voren beweegt de vlies achteruit wijst; wanneer de stang naar achteren gaat klapt de vlies uit en geeft voortstuwing.
Dat geeft een groot dood moment; voor het uitklappen is een behoorlijke slag nodig.

Het aandrijven van een schroef was veel economischer geweest. Ooit is er een keer een wedstrijdroeiboot gemaakt waarbij de roeibeweging op een schroef werd overgebracht. Het desbetreffende vaartuig (in katamaranvorm) haalde meen ik een snelheid boven de 40 km/uur. Dit soort experimenten dwong de internationale roeifederatie tot het definiëren van de wedstrijdroeiboot.

In crosstraineruitvoering (want daar lijkt het meer op dan op nordic walking) zou toch een hogere snelheid dan de opgegeven 6 knopen gehaald moeten kunnen worden.

De vinnen doen mij toch wel vermoeden dat het apparaat niet serieus is.

(De 100 kilo zit hem waarschijnlijk in de roestvrij stalen uitvoering van het crosstrainer gedeelte)

Jaap
 
Bij nadere beschouwing van de tekeningen lijken de vinnen te werken als de staartvin van een dolfijn: voortstuwing door op- en neergaande beweging. (Geen in het horizontale vlak zoals bij vissen: dit zou de koersstabiliteit nadelig beinvloeden)

Jaap
 
Leuk hoor, Jaap! Dit deed me eraan denken dat ik ooit eens bezig ben geweest met een wedstrijdroeiboot te ontwerpen met een hydrofoil aan de romp zodat die bij 20-25km peruur zou gaan planeren en uit het water oprijzen! Toen mij echter duidelijk werd dat de bobo's van de internationale roeifederatie zoiets never ever zouden accepteren, ben ik er maar mee gestopt. Met roeien ook trouwens. Daarna nog wel hoofdinstructeur duiken geworden, but that's another story...
Boelo
 
Lijkt het meest voor de hand liggend, en inderdaad weinig efficiënt.
En hoe wordt er gestuurd? Onafhankelijk opgehangen crosstrainpedalen? Stoppen met wandelen met de vliezen in de goede stand? remmen idem dito.

Trouwens, het zijaanzicht doet vermoeden dat de stabiliteit beperkt is (diepgang en platte vorm). Onze kano weegt 25kg, maar die gaat echt wel om als je op en neer gaat lopen.

Al met al misschien wel meer sport dan op het eerste gezicht.

En ik begrijp dat het gewicht voor jou geen bezwaar is ;-)

gr. Joop
 
Hij is wel 1 meter breed Joop, dus dat omslaan zal zo snel niet gaan..
Ik heb in de jaren 1984 twee dubbel twee's gebouwd van epoxy/aramide/koolstof die nog steeds varen. Ze wogen 22 kilo alles bij elkaar (wogen, want een jaar later stelde men het minimum gewicht van een dubbel twee op 26 kilo, toen moet er ballast ingebouwd worden). Dus ook ik was grammenjager! (Voor extra snelheid doe je alles ;-)
Als je nog beter kijkt naar de "foto" s waar een dame over een lichtgerimpeld water aan "Nordic Rowing" doet dan zie je dat het een computerplaatje is. Bovendien heeft ze de voeten bij elkaar staan en de armen uit elkaar. Dat kan niet. Nep dus, maar wel leuk.

Jaap
 
RE: Nordic Rowing off topic opmerking

Hoi Linda,

volkomen off topic, maar ik meen juist dat Nordic walking is overgewaaid vanuit Finland als zijnde de 'zomer variant' voor het langlaufen.
Dus meer omdat langlaufers hun conditie op peil wilde houden en daarom maar zonder sneeuw aan de gang gegaan zijn.
Overigens vind ik het wel jammer dat er beetje denigrerend gedaan wordt over het Nordic walking (niet door Linda). toegegeven enkel slimmeriken heb er enorm voordeel mee gedaan, maar zoals Marla al eens opmerkte tijdens een wandeling, mensen die wellicht anders niets aan sport doen, doen het nu wel, ook al gebruiken 80% de poles niet zoals bedoeld wordt.

Ali
 
RE: Nordic Rowing off topic opmerking

Hoi Ali,

Misschien doen ze dit Nordic Walking in Finland inderdaad wel als langlauftraining. In Noorwegen is het echter net zo'n nieuw fenomeen als in Nederland. Hier wordt 's zomers door langlaufers het meest op de rolski's getraind en ook in het bos hardgelopen waarbij men bergopwaards traint met stokken. Maar dus niet in wandeltempo, zoals bij Nordic Waling. De mensen die dat hier doen, zijn duidelijk de categorie mensen die normaal niet veel trainen.

Linda
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan