nordisk pasch (si 2000)


Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo allemaal ik wil graag met de wwh 2008 meedoen,nu heb ik een nordisk-pasch (1 per) si 2000 tentje.nauw is de vraag is deze tent geschikt voor z'n weekeindje winterhiken
mvg robbie
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Winter hiken kan zelfs onder een tarp als je de juiste spullen hebt. Dus daar ligt het niet aan. Het is meer of je zin hebt om 's winters als het veel sneeuwt regelmatig op te staan om de kiloos van je tent af te vegen. Want alleen een geodeet is erg sneeuwbestendig, een koepeltje draagt wat minder en een tunnel (zoals de jouwe) zijn niet zo sneeuwbestendig. Bij erge plaksneeuw blijft het er makkelijk opliggen maar bij andere sneeuwsoorten glijdt het er best wel weer snel af. Dus niet echt een goede reden om daarvoor nu een andere tent aan te schaffen. Als het erop blijft liggen moet je gewoon af en toe opstaan...

Belangrijkere overwegingen zijn juist wil je in je tent (in je voorportaal dus zitten koken en dus een beetje beschut kunnen zitten dan heb je met jouw tent vette pech. Vind je het niet erg om gewoon buiten te koken ook in de winter dan kan je nog steeds uit de voeten.

Heb je ruimte tussen je buitendoek en de grond? Met andere woorden kan je de binnentent vanaf de buiten zijde zien? Dan moet je bij sneeuw zorgen dat er geen sneeuw tegen je binnentent aan komt want die is boven de badkuip van het grondzeil niet meer waterdicht. Een Footprint er onder is al helemaal feest dat wordt snel bij slecht weer een potentieel zwembad als de buitendoek niet aansluit op de grond.

Een paar puntjes dus... Kijk bij een tarp heb je daar allemaal wat minder last van (tenminste als je llijnen aan elastieken zitten). Maar moet je wel een aanvullende bivakzak hebben. En een goede slaapzak heb je altijd wel nodig. Reken ongeveer 10 graden extra bij de minimale temperatuur waarin je meestal verwacht te slapen. Dus verwacht je in het algemeen niet kouder dan -10 te slapen neem dan een +/- -20 slaapzak. Dan kom je nooit te kort, beter te warm dan te koud... En uiteraard goed letten op de buitentijk of deze vocht werend is. Etc.
 
Nou ben ik nog nooit met die WWH mee geweest, dus misschien moet iemand me maar verbeteren. Maar ik heb de indruk dat deze hike normaal geen last heeft van problematisch grote sneeuwmassa's. Het is toch gewoon in Nederland? Ik denk dat je voor die winterhike elke tent kunt meenemen die je hebt. Je moet er inderdaad af en toe uit. Ik zag op foto's van Sanne een keer dat zelfs een licht Nallo-tunneltje van Hilleberg nog best een pak sneeuw kan hebben. Dus ga voor de WWH geen speciale tent aanschaffen.

Misschien kunnen jullie zowiezo met de groep een extra tarp of ander zeil meenemen om onder te koken en gezamenlijk te eten.

Edit: Ik zou geen eendakstentje meenemen 's winters. Dat vanwege de condens. Maar zelfs dat zou je een weekend lang wel uit moeten houden.

Linda
 
Tunneltje stond nog wel:+ Niet slecht, ik zag tenminste geen gebroken stokken, doek c.q. een compleet ingestorte tent. En ik heb wel eens andere verhalen gehoord...
 
De meeste tenten die meegaan tijdens de WWH zijn niet sneeuwvast. We hebben een paar keer sneeuw gehad 's nachts, tot max misschien 20cm. Dan wordt een tunneltent een stuk kleiner door alle sneeuw die erop blijft liggen. Een goede tent moet er gewoon tegen kunnen!

grtz
Henk
 
Inderdaad, in ieder geval geen ieuwe aanschaffen. Er bestaat altijd nog de mogelijkheid om er tegen die tijd eentje van mij te lenen als dat nodig mocht blijken!

Ik heb mijn eerste WWH in een hele oude Tellem 2 van Nomad geslapen. No problemo.

Verder hier in de Pyreneeën ook al eens zeer onverwacht sneeuw gekregen gedurende de nacht op 2300 meter hoogte in een zomertentje. Was niet veel sneeuw, maar tentje (Lightwave) hield het perfect.

Raymond
 
>Verder hier in de Pyreneeën ook al eens zeer onverwacht sneeuw
>gekregen gedurende de nacht op 2300 meter hoogte in een
>zomertentje. Was niet veel sneeuw, maar tentje (Lightwave)
>hield het perfect.
>
>Raymond

Welke lightwave? Want ze maken toch ook bijna geodetische tenten en dergelijke modellen kunnen veel meer sneeuw hebben dan een tunneltje.
 
euhm, heb zelf een tunneltje wat al jaren geld als een 5th season tent. De Westwind geld als een erg goede winter tent en is toch echt een tunneltje, tot op heden nog geen klagen gehad bij sneeuwval.

Beste model voor winterkamperen lijkt mij persoonlijk eerder een Lavvu dan een ander model, maarja dat ben ik dan he.

Bas
 
>Welke lightwave? Want ze maken toch ook bijna geodetische
>tenten en dergelijke modellen kunnen veel meer sneeuw hebben
>dan een tunneltje.

De g2 ion. Kan heel veel hebben, maar is niet echt bedoeld voor die omstandigheden :)

Raymond
 
Mwoah kan je volgens mij best wel een een eindje mee uit de voeten. Maar ik zou daar idd ook niet blij in worden als daar 20 cm sneeuw op ligt. Ik heb nog even goed gekeken naar het design van die lightwave G-serie tenten. Wel lekker windvast door de constructie maar nog niet zozeer sneeuwvast door de relatief vlakke top van deze modellen. Daar kan een lekker blok sneeuw op blijven liggen zonder dat dit vlak wordt ondersteund door kruisende bogen. Ik snap je punt, niet echt bedoelt voor een bult sneeuw. Dus 's nachts opstaan x(
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan