North Face VE-25

  • Onderwerp starter Onderwerp starter fredje
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
F

fredje

Guest
Wie kent een goed adres om een VE-25 te kopen. Ik denk er zelf aan om een tent uit de VS te halen omdat de prijzen van Bever (725,- Euro) wat aan de hooge kant zijn. Tweedehands zijn deze tenten niet te krijgen. 470,- USD schijnt dit tent in de VS te kosten. Wie weet er een winkel in Nederland die mij een leuke prijs zou kunnen maken?

Met vriendelijke groeten,

Fred uit Leiden
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Een paar maanden terug stond er een in de kelders van Katmandu in Utrecht.
Ik kon hem toen voor een erg leuke prijs kopen als ik wilde, maar "helaas" had ik al net een Haglofs Genius gekocht.
probeer ze eens zou ik zeggen.

"Echt lichtgewicht kamperen??
VISA!!"

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Is dat ding laten opsturen geen optie? Normaal betaal je dan de BTW in Nederland er nog es bij (17% I presume?) + wat douanetaksen (8.64eur in Belgie). Probeer es uit te vissen wat de verzendkosten zijn. Nadeel is natuurlijk de lange wachttijd en als er iets mis is is het natuurlijk ook wat vervelend als de winkel een paar 1000km van je deur is.

Oppassen met prijsvergelijkingen met het buitenland. Ik dacht ook eersts iets heel goedkoops in Canada te zien tot ik na navraag te horen kreeg dat de taxen er niet waren bijgeteld... Als buitenlander (allez, lid van de Europese Unie) betaal je die taxen niet maar dat betekent dan dat er niets van de aangeduide prijs af gaat (omdat die taxen er nog niet bij staan).

Ik merk trouwens dat TNF dingen zowat overal in Europa even duur zijn.

groetjes,
Jan
 
Afgezien van het feit dat de BTW helaas 19% is moet je inderdaad goed opletten wat de verzendkosten zijn. Dat hangt erg af van de koeriersdienst, FedEx is bijvoorbeeld erg duur omdat ze daar met volumecategorien werken volgens vaste formaten dozen. Voor een tent valt je ben je dan zo 60-70 euro verzendkosten kwijt.
En vraag dan of ze de tent verzekeren als-tie opgestuurd wordt. Op zich wil je dat, maar kan wel tot enkele tientallen euro's kosten, wederom afhankelijk van de gebruikte koeriersdienst.

Ik heb zo eens een koptelefoon in de VS besteld die 220 gulden kostte, maar dan kwam 80 gulden verzendkosten + 35 gulden verzekering bij. Had ik nog geluk dat de prijs onder de 300 gulden was, want dan hoef je geen BTW te betalen....

Groetz,
Dennis
 
Maar 19% en geen BTW onder de 300 gulden????? Ik denk dat ik es ga verhuizen. Hier is de BTW 21% en BTW+taxen betaal je altijd. Een vriend van me heeft es 3 CD's besteld. Nu betaal je hier nog es een dikke 8eur per verpakking (jawel, ongeacht prijs, gewicht of grootte). Kan je wel raden wat er gebeurt is? Elke CD netjes appart verzonden... Het waren plots hele dure CD's geworden :)

Ja, je moet inderdaad wel goed opletten welke verzenddingen ze gebruiken. Ik koop soms iets in de UK. Met de post kost het dan een 4 a 6 eur om op te sturen, met een of andere koerier ding (dat er dan een dagje minder over doer) is dat 15 a 20 eur.

groetjes,
Jan
 
kleine quote:. Ik denk er zelf aan om een tent uit de VS te halen...

Ja, maar The North Face werkt met TWEE uitvoeringen VE 25!!!! In vrijwel alle staten van de US mag geen siliconen gecoat tentdoek worden verkocht omdat dit behoorlijk brandgevaarlijk is. De VE is er dus in de "gewone" versie (polyester met een PU coating) voor de Amerikaanse markt en die met Silicone coated fly, zo staat dat letterlijk in het dealer-workbook van The North Face. De laatste is voor o.a. de Europese markt.

De polyester variant is minder goed bestand tegen UV straling en het doek is minder sterk. Je hebt dus welliswaar op het oog dezelfde tent, hij zal alleen ietsje minder lang mee gaan... Ietsje is van tevoren niet in tijd om te zetten, maar het kan behoorlijk uitmaken.. Daar zit dus het prijsverschil grotendeels in. Let verder nog op het volgende : De VE heeft een paar jaar geleden wat wijzigingen ondergaan, waaronder betere ventilatie en doorlopende stoksleuven.

Als je wel een VE wil hebben voor een laag bedrag, sommige oudere modellen kun je misschien met korting kopen. Dat kan moeilijk worden, want die zijn er nauwelijk meer. Tweedehands is vaak zo gek nog niet. Ik heb gisteren voor een van mijn klanten nog een VE van 7 jaar oud nagelopen op foutjes, die zag er nog heeeel acceptabel uit! En dat is geen uitzondering! Hoewel er niet veel VE gebruikers zijn die 'em kwijt willen denk ik...

Succes met overwegen van je keuze!

Wouter
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan