North to the Cape.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
26 maart - 10 april zou ik ten noorden van Fort William en ten zuiden van Ullapool willen rondtrekken.Ligt het daar dan nog vol sneeuw en valt er met een gewone winter-'wandel' uitrusting niks te beginnen? Ik doel vooral op gebieden direct rond The Saddle, Beinn Eighe, An Teallach.Ik dacht aan deze periode omdat Juli en Augustus( de alternatieve periode) 'midges'-maanden zijn en deze beestjes lusten me heel erg.Graag reacties van andere schotlandfanaten.
Kris.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Kris,

Maart en april behoren tot de wintermaanden van de Schotse bergen. Als je je route over de toppen plant heb je daar terdegen rekening mee te houden. Op voorhand valt er echter niets te zeggen over exacte de sneeucondities. Zeer waarschijnlijk liggen er sneeuwvelden in de noordflanken en mogelijk ook op alle berggraten. In extreme gevallen sneeuwt het zelfs tot in het dal, maar die zal dan niet blijven liggen.

Een gewone winterwandeluitrusting in Schotland is overigens niet sneeuwschoenen, maar stijgijzers en pickel. Lees meer op:
http://www.buitensport-schotland.nl/winterwalk/
http://www.buitensport-schotland.nl/winterwalk/winterwandelen.asp

Er is een groot contrast tussen de genoemde periode als tegenhanger voor de midges-maanden. Je zou ook in mei kunnen gaan. Dan zijn er nog geen midges en de sneeuw is weg.

Over midges lees:
http://www.buitensport-schotland.nl/natuur/midges.asp

Ik ben benieuwd wat je gaat doen!

groet Ron
Beheerder Buitensport-Schotland.nl
 
Hoi,
Het zal dus juli worden, wegens geen vakantie in mei. We, m'n zoon en ikzelf, zullen dan voor een week of drie naar ginder trekken om er onze variant van Noth to the Cape te stappen(In de BELGISCHE betekenis). Ikzelf ben een voorstander van kamperen, maar als toegift aan de zoon zullen het hoofdzakelijk bothies worden.Enkel een eenpersoonstentje mee, wat ook meegenomen is omdat ik de meeste kilootjes nog voor mijn rekening moet nemen.Op de West-Highlandway was dat wel te doen maar toen had ik in aansluiting ook pas de Pennine Way achter de rug.Voor de komende zomer is de planning op papier zo goed als rond. Nu de kampeeruitrusting nog wat up-to-daten.
Kris
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan