Oman: Wandelen en kamperen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Zijn er mensen die praktijk ervaring hebben met kamperen en wandelen in Oman? We zijn er reeds eerder geweest (relaxed, resort en dagtochten) en wilde zeker een keer terug maar onze eigen manier.

Dus auto(4x4)en tickets zijn dus reeds geboekt voor de kerst. Alles is redelijk goed beschreven in lonely planet en explorer: trekking Oman (uitgave van de omaanse overheid).

Ik ben nu alleen erg benieuwd naar verhalen van andere reizigers


Groeten

Hilko
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Helaas kan ik je niet helpen met ervaringen uit Oman.

Ik ben wel héééél benieuwd naar die van jou. Ik heb ook een keertje verlekkerd in het boekje trekking Oman staan bladeren. Het lijkt me een boeiende en verassende bestemming.

Laat ons aub weten hoe het bevallen is als je weer terug bent!

Gr,
Joost
 
Yup, dit is het boekje dat ik bij Donner in Rotterdam heb zien liggen. Zag er werkelijk om te smullen uit.
 
Het boekje heb ik nog niet gezien, maar zal morgen even kijken. Buiten de lonely planet hebben we ook Explorer ""Oman trekking"". Dit is een uitgaven van de Omanse overheid om het toerisme te bevorderen. Ze hebben er ook deel ""off-road Oman"" met ""step-by-step instructions and maps"" hoe de bergen etc te bedwingen... Die ga ik morgen nog effe halen voor wat leuke routes/ideeen.

Ik ben op zoek naar info over winkels etc. Ik heb namelijk geen idee hoe het zit met de winkels buiten de hoofdstad. Kebab en cola hebben ze overal. Maar voor dit jochie liever niet 2 weken lang.

Voor de geintresseerde. Oman is redelijk snel geregeld. Een visum is niet nodig. Een Toyota Prado 4wd kost 62 euro /pd bij de grote verhuurders (Hummer was 85) De veiligheid, als midden oosten roept denkt iedereen gelijk aan ellende, is erg goed. Criminaliteit of zware misdaad komt nauwelijks voor. En de brandstof kost rond de 30ct/liter.
 
> Een Toyota Prado 4wd kost 62 euro /pd bij
>de grote verhuurders (Hummer was 85). <snip> En
>de brandstof kost rond de 30ct/liter.

Dan had je net zo goed de Hummer kunnen nemen, had je tenminste nog kunnen vertellen dat je ook in zo'n slurper hebt gereden.;)
 
Hi,

We zijn weer terug en het was ronduit geweldig. Het is denk ik de reistopper voor de komende jaren. Er komen nog niet veel toeristen en je hebt echt alle vrijheid om alles nog echt te ontdekken.
Het is effe wennen aan de cultuur (mede door alle vooroordelen die we hadden dankzij de media). Maar iedereen is echt super beleefd en vriendelijk. En het is ronduit het veiligst land wat ik ooit bezocht heb (incl ijsland)

We hebben vanuit de hoofdstad Muscat de kustweg naar Asaylah gevolgd met 4*4 uistapjes de bergen in. Na Asaylah hebben we het Sayg Plateau en Jabel shams (grand canyon van het midden oosten) bezocht.

Bij gebrek aan hotelaccomodatie stimuleert de overheid dat je gaat wildkamperen (met een kampvuurtje). Maar natuurlijk niet in plantages en naast dorpjes. Dus we hebben regelmatig op het strand gestaan en bijvoorbeeld op de rand van de "grand canyon". Alleen op zandstranden stonden we (begrijpelijk) met andere toeristen. de temperatuur is tussen oktober en maart onder de 30 graden. In de bergen kan het 's nachts vriezen.

Logistiek is het redelijk eenvoudig. Alle grote plaatsen hebben (tegenwoordig)een supermarkt. In de hoofdstad zitten aantal mega supermarkten waar je alles kunt kopen. En een indisch lunchrestaurantje kom je met de auto elke dag wel tegen.

Qua vervoer heb je echt een 4*4 nodig met low/high gearing (ivm afremmen op de motor op sommige supersteile en lange afdalingen/ stijgingen). Daarnaast liggen de meeste interessante tripjes en kampeerplaatsen aan steile en/of grove grindwegen. Verdiep je van te voren wel in de basisbeginselen van offroad rijden. Het rijden zelf is relaxed en je hoeft geen doorgewinterde Parijs Dakar deelnemer te zijn om het asfalt te verlaten.
Ik heb 2 keer vastgereden in het zand. Maar met een beetje krikken, scheppen en banden laten leeglopen kwamen we elke keer op eigen kracht los. (belangrijke tip: zandrijden doe je met 2/3 van de normale bandenspanning)
Bedenk wel dat de woestijnen zoals Wahida Sands en Lost Quarter niet de plek is om met een (1) huurauto zonder speciale middelen (pomp, zandplaten, zandkrik en uitgebreide ervaring)rond te rijden. Deze gebieden hebben echt geen genade voor toeristen die het wel effe doen....

Qua kaarten en boeken is echt aan te raden:
"Oman offroad" Hierin staan alle leuke bezienswaardigheden aan een grindpad incl campingplaatsen en fuelstations. (Offroad betekend trouwens rijden over grind/zandwegen. )
"Trekking Oman" Hierin staan allerlei wandelingen incl kaarten vanaf een 2 uurtjes tot meerdagse trekkingen. De paden zijn redelijk gemarkeerd. We hebben enkele korte routes gelopen. (Gezien de temperatuur van 30 graden rijd ik liever naar boven dan dat ik loop.)
Lonely planet van het middenoosten. Voor de informatie hotels, resturantjes en achtergrnd info bij de bezienswaardigheden. (en als leesvoer om de lange avonden bij het kampvuur)

Ik hoop dat ik mensen ook enthousiast heb gemaakt. Wij gaan zeker nog een keer terug maar dan het gebied bij Jemen bezoeken.

Als iemand (ooit) nog wat wil meten kan je me mailen op hanswijk@casema.nl

Hilko
 
Klinkt helemaal top! Oman staat ook zeker op mijn verlanglijstje.

Ik kijk uit naar het fotoverslag ;-)

Joost
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan