onderhoud donsslaapzak


Status
Niet open voor verdere reacties.
Gegroet,

ik kocht een tijdje geleden een tweedehandse donsslaapzak van Mountain equipment, de green dragon om precies te zijn. Deze slaapzak zou normaal geschikt zijn tot erg extreme temperaturen, maar dat is momenteel niet echt meer het geval.
Probleem is dat onderin de dons nog goed zit, mooi verdeeld en ze lijkt warm, maar bovenin klit de dons steeds samen. Pakweg de bovenste 6Ocm van de slaapzak, maar dat is natuurlijk niet het minst belangrijke deel. Ik heb geprobeerd de dons te herschikken (horizontale banen), maar dat had maar een dag of drie soelaas, daarna is de dons terug samengeklit. Dit zorgt dat ik aan mijn ritsen een donskussen heb, om het zo te zeggen, en in het midden, waar de warmte moet zitten, amper een paar veertjes. Uiteraard is dit niet de bedoeling en niet ideaal.

Ik vroeg me af of dit een normaal verschijnsel is, en of ik er iets aan kan doen. Ik dacht er eerst dons bij te proppen (van een jas) (al is die steeds wat minder in kwaliteit als 600cuin dons), maar vroeg me af: misschien geeft wassen de dons zijn veerkracht terug? Want als ik deze slaapzak in bijna-nieuwtoestand krijg is hij warm en goed genoeg, en is ie lichter en kost dat minder werk. Of?

Weten jullie iets?

bedankt,


Jeroen*
 
Een keer laten wassen bij een buitensportzaak helpt bij mij altijd enorm. Je kunt hem ook zelf wassen (met een speciaal donswasmiddel), dit is goedkoper, maar werkt lang niet zo goed als het laten doen. Ik doe het meestal het ene jaar zelf, en laat het het andere jaar doen. Dan komt hij weer zo goed als nieuw terug.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan