Onderhoud Schoenen

  • Onderwerp starter Onderwerp starter tepami
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ik ben bang dat je vast zit aan snoseal alhoewel je kan proberen deze was uit te laten werken en Nikwax of Vilmark te gebruiken ik heb geloof ik nog ergens een potje Vilmark open staan ik zal eens kijken en dan laat ik het wel weten.
Waarom ze nubuck gebruiken ik weet het niet ik zal het eens vragen ik was laatst op uitnodiging in de fabriek van La Sportiva italie ik was zo onder de indruk dat ik sommige vragen vergeten ben.
wat betreft de tips op deze site dat vroeg de redacteur van oppad ook al maar dat vindt ik moeilijk ik ben beter in vragen te beantwoorden en zo heb ik dat ook bij oppad gedaan hij heeft een aantal vragen gesteld met zijn colega`s en ik heb ze beantwoord en zo heeft hij dit ook op hun site gezet
John
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

er is iets beters wat ik voor mijn bergschoenen gebruik " ik heb de Meindl Borneo van nubuck leer" is Himalaya Wax van ronilux uiteraard verkoop ik die zelf zoals ik al vermeld heb heb ik dit eerst zelf uitgetest, dit is een spray daarin zit was voor onderhoud en siliconen olie om ze water afstotend te houden dit werkt perfect, voor ik op vakantie ga behandel ik mijn schoenen 2 X met dit product en ze zijn gewoon goed waterafstotend ik kan er zelfs mee in een riviertje staan zonder natte voeten te krijgen.
ik heb begrepen dat jij in of rond Rotjeknor woont als je naar Demmenie sport gaat goudse singel zij verkochten dit ook op mijn aanraden en als zij dit niet meer hebben moet je ze mij maar laten bellen dan zorg ik dat het er ligt
John
 
Die vragen komen vanzelf wel denk ik.. Ik heb er al vast eentje.
Mijn Scarpa's zitten goed, maar lang niet perfect. Als ik er een uurtje mee over een vlak en regelmatig pad loop gaan m'n voeten onwijs zeer doen. Ik heb een of ander peesje onder m'n linker 'ring-teen' zitten die dan enorm gaat protesteren. Ik heb al een beetje geëxperimenteerd met andere zooltjes enzo, maar af en toe doet 't nog flink zeer. Volgens mij is ook de voorvoet een fractie te smal. Zou jij hier eventueel een oplossing voor weten?? Als ik bij je langs kom met mijn schoenen, kun je dan een diagnose stellen?? Die schoenen zijn zo zwaar en stevig dat ik me moeilijk voor kan stellen dat je ze nog op kan rekken of zo.
Nog een vraagje...
Ik laat regelmatig m'n wandelschoenen verzolen en het is me nog nooit gebeurt dat de nieuwe zool het langer uithoudt dan de originele. Vaak laat de lijmlaag bij het neusstuk als eerste los. De laatste keer al na een maand. Is dit normaal, of moet ik ze gewoon naar een ander brengen?? (het gebeurt nu via Bever H'sum)..

groets
:7
martin
-schoenen zijn cool!
 
Thanks, ik woon inderdaad in Rotjeknor en mijn blikje was is al geruime tijd op.
Overigens heb ik nog een nieuwe vraag voor eenieder. Van buitensportzaken begrijp ik dat de voornaamste slijtage aan schoenen eigenlijk de zolen zijn. Bij mij zijn de zolen na drie jaar nog lang niet versleten, maar beginnnen mijn schoenen wat ruim te worden en de binnenzolen wat plat. Moet wel bijgezegd worden dat ik ze iedere dag draag en dat ik nogal met mijn enkels naar binnen loop (jarenlang steunzolen dragen heeft daar helaas niet veel aan kunnen veranderen).
Wat is jullie ervaring met betrekking tot het verslijten van schoenen: zijn de zolen het eerst op of het leer?

Dennis
 
even iets uit de wereld helpen als je steunzolen aangemeten krijgt zijn die voor het leven, een paar steunzolen wil niet zeggen dat je ze na een tijd niet meer nodig hebt dat je enkel naar binnen draaid duid op een platvoet de voetboog wordt plat en er treden rug en knieklachten op ( ik ben ook podoloog ) dat het leer uitlubbert vooral naar binnen toe komt omdat je de ortheses niet draagt.
binnezolen moet je eigenlijk elk jaar vervangen want dan is de steun er uit
dat de een de zolen harder slijt als de ander heeft met je gewicht en je manier van lopen te maken en heb je regelmatig zware bepakking of alleen een dagzakje? ik krijg mensen in de winkel die lopen alleen op asvalt wegen ook niet zo zwaar en die doen jaren met hun zolen en een ander die zware trektochten houd met 25 kg. op zijn/haar rug moet ze bijna elk jaar vervangen
ik hoop dat ik weer een probleem uit de wereld geholpen heb
John
 
Ik heb zo tot mijn 16e/18e steunzolen gehad met de gedachte dat zolang ik groei mijn enkels niet zouden kunnen vergroeien. Misschien is dit medische onzin, maar ik weet ook niet meer precies hoe het zat. Hoe dan ook, sindsdien heb ik ze dus niet meer (ben nu 30).
In principe heb ik geen last van rug- of knieklachten mits ik een paar fatsoenlijke schoenen draag. Ik heb al eens een fietsvakantie alleen een paar goedkope sportschoenen bij me gehad en toen had ik na twee weken inderdaad bij iedere stap last van mijn knieen, ze voelden aan alsof ze continu verzuurdd waren. Met normale leren schoenen is er echter geen probleem, maar ik merk wel aan de slijtage van mijn zolen dat dat aan de binnenkant meer is dan aan de buitenkant en als ik mijn schoenen bekijk zie ik dat de opbouw (het leer) als het ware wat meer naar binnen gaat staan.
Ik zie het lichamelijk niet als een probleem, maar ik weet niet of dat op lange termijn ook zo blijft. Mogelijk moet ik toch weer eens aan binnenzolen gaan denken?

Dennis
 
het kan best zijn dat je nu geen problemen hebt had ik ook niet tot een paar jaar geleden toen kreeg ik bij het afdalen van een berg giga pijn in mijn knie ik had zoveel pijn dat ik achteruit de berg afgelopen ben ( lag maar even ) maar kon nog geen verband leggen tot ik het ook in mijn werk kreeg en rugklachten toen ben ik mijn voeten d.m.v. een afdruk na gaan kijken bleek ik opeens platvoeten te hebben
toen heb ik een paar steunzolen voor mezelf gemaakt.
wat je inderdaad moet doen in jouw geval goed op je binnenzolen letten en regelmatig vervangen voor nieuwe met voldoende ondersteuning onder de voetboog dat scheeld een stuk
John
 
RE: Onderhoud Schoenen Martin

sorry voor de late reactie maar ik denk dat je met de schoenen beter ff langs kan komen voeten zijn zeer complex er zijn vele oorzaken en oplossingen
dat de zolen loslaten na verzolen is niet goed bever stuurt ze naar een schoenmaker ergens in het westland hij heet cambreur een nieuwkomer op het gebied van bergschoenen hij heeft het overgenomen van v/d sluys in rotterdam het verschil tussen hen en mij is dat ik deze sport beoefen zowel wandelen als klimmen niet dat ik geen fouten kan maken gebeurd mij ook maar het probleem moet wel opgelost worden alleen duurt het via Bever 6 weken.
ik werk zelf met 4 verschillende soorten lijm elke schoen moet anders behandeld worden dus kom anders ff langs en dan bespreken wij dit
John
klimt zondag bij Steep Part R.Dam
 
RE: Onderhoud Schoenen Martin

Hallo Martin en John.

Als ik deze week Martin bezoek, kan ik ze mee nemen an dan in de loop van deze week afgeven.
Scheelt overtollig gereis.

C.M.
Peter.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan