Online shoppen?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Er komen steeds meer Nederlandse buitensportwinkels met het idee (en de realisatie) van online shoppen.

Hoe staan we hier tegenover? Is het niet een kwestie van willen 'voelen en ruiken'?

Daarnaast zie ik bij veel van deze shops dat men erg stunt met de prijzen. Hiermee verzieken ze wellicht hun eigen markt, maar wat belangrijker is: gaat dit ook niet vaak ten koste van de service/garantie?

Met het oog op een zeer binnenkort te openen online shop op deze site ben ik wel benieuwd naar meningen van bezoekers...

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Na een teleurstellende ervaring bij spac-sport waar ik al een uitgebreid bericht over heb geschreven (en excuses van de betreffende zaak heb ontvangen als reactie op het stukje)
ben ik voor een nieuwe leatherman op het net gaan zoeken.
Hierbij stuitte ik via een link op deze site op knives and tools online,een online gereedschapwinkeltje.
Als eerste viel mij al het enorme prijsverschil op, mijn supertool was er vijftig (!) gulden goedkoper dan bij bijvoorbeeld bever zwerfsport, inclusief btw en verzendkosten
(bij het bestellen krijg je ook heel duidelijk te zien wat alles bij elkaar gaat kosten zonder onduidelijkheden).
Na het daar kopen van een leatherman pst2 bleek deze toch niet goed te zijn , het schaartje blokkeerde.
Ik had hem teruggestuurd met de vraag of ik hem kon ruilen voor een nieuwe supertool met bijbetalen van de meerprijs.
Dit was geen probleem; enkele dagen later kreeg ik mijn nieuwe tool netjes bezorgd.
Voor een niet helemaal correcte factuur kreeg ik gelijk excuses en een correctie toegemailt.
Deze online winkel is naar mijn idee niet alleen heel voordelig,
maar bied daarbij wel degelijk een goede service, beter dan dat ik in sommige winkels ben tegen gekomen.
 
Hola..

Uitstekend idee...Maar je moet behoorlijk van de prijzen op de hoogte zijn wil je goed kunnen concureren.
Ikzelf bestel al geruime tijd via internet. Eerst bekijken en/of passen wat je hebben wilt in de buitensport-winkels, om vervolgens op het web de goedkoopste prijs te vinden. Soms is het niet rendabel, maar vaak kan het behoorlijk schelen.


Fl 510,- voor de Etrex is zeker geen concurerende prijs.
Bij Globetrotter in Duitsland doet hij DM 339,90
In the USA rond de US 119,- (excl. US 25,- transportkosten)
Bij Carl Denig Fl 450,-


dus
:7
 
RE: Online shoppen? JA

Met online shoppen in USA en NL heb ik fijne ervaringen ondervonden:

Belangrijk vind ik dat er een "echte adres" moet staan en niet alleen maar postbusadressen, daar ben ik huiverig voor..

Via www.longlight.com en dan drietal verschillende LED "zak"lampen bestelld bij www.pocket-bright.com met een creditcard.(Niet goedkoper dan NL, maar wel meer keuze!)
Na 12 dagen had ik alles in goede toestand thuis ontvangen.
Met email perfecte contacten onderhouden, dat is voor mij prettige aangezien ik doof ben en niet zo "makkelijk" bel!

Verder niet "direct" hiking te maken, maar desondanks wel interessant,via www.kronan.nl een tweetal fietsen gekocht oerdegelijk beresterk en supereenvoudig made in Zweden.
(gewoon een stevige terugtrapremfiets voor in de stad)
Bovendien qua prijs en sterkte erg scherp geprijsd. (Ontwerp stamt van een zweedse legerfiets af! superdikke spaken etc...)

:-)
 
Online shopping kan best voordelen hebben maar je moet soms reistijd incalculeren of extra kosten als er iets geruild moet worden, want garantie en service zijn vaak goed zeker bij grote online shop's in het buitenland, dat is mijn ervaring met bikeshop's.
Ik hoop alleen dat online shop's voor outdoor equipment ook de garantie geven die ze ook zullen beloven, vaak wordt je voor garantie naar een dealer verwezen en dan begint het bekvechten. Ik vind wel als je online shopped je goed de voor en nadelen moet bekijken als je alleen maar denkt dat het goedkoper is en je weet niet waarom, werkt het in je nadeel. Ik denk dat de online shop's best een functie hebben naast de bestaande zaken maar het "voelen en ruiken" blijft toch het mooiste en je aankopen doe je dan ook daar waar dat kan, zeker als je goed voorgelicht wil worden.

wim in't veld
 
Hoi,

Ik heb wel een goede ervaring met de bergsportshop.com. Via de email de bestelling afgestemd en alles keurig op tijd opgestuurd (binnen een week). Het spul was significant goedkoper dan bij de verschillende buitensportzaken.

Nadeel is inderdaad dat je het spul niet kan zien en voelen, dat betekend dat je inderdaad eerst even zaken checked bij de buitensportzaak. Dingen als kleding/schoeisel zou ik ook niet snel online kopen.
 
Ik vind online shoppen best gemakkelijk, maar bapaalde dingen , daarvoor moét je gewoon voor naar de winkel óf voor te passen of voor een vergelijk met een goed advies daarbij. Deze twee dingen kune nu eenmaal niet online.
 
Hoi

In de discussie wordt al een paar keer gesteld dat je in een
winkel kunt gaan passen, voelen, kijken enz, waarna het artikel
via internet, na enig zoeken, goedkoper gekocht kan worden.

Maar als iedereen op deze manier gaat werken, zijn er over een
aantal jaren geen buitensport zaken meer. Zij hebben immers
meer kosten (winkelpand, winkel personeel, verwarming etc).

Martijn
 
Hoi,

ik bestel zelf wel eens iet on-line bij Globetrotter in Duitsland. Supersnelle levering met goedkope prijzen, met echter twee problemen:

Je zit altijd met een minimaal bestelbedrag van DM 100, dus kleine artikelen bestellen is niet slim. Om portvrije verzending te krijgen moet je minimaal DM 500 bestellen, in een gewone winkel hoeft dat niet.

Bij het terugsturen van artikelen die niet goed zijn (verkeerde maat en zo) ligt dit toch anders als bij een winkel. Zo moet je het pakket op eigen kosten terugsturen naar Duitsland. Dit wordt uiteindelijk wel van het factuurbedrag afgehaald, maar toch...
Dit heeft te maken met het feit dan het bedrijf geen afspraken heeft met postdiensten buiten Duitsland. In Duitsland kun je het namelijk gelijk al kosteloos terugsturen met een sticker.

Kortom, via internet bestellen is simpel, snel en gemakkelijk, maar het zou m.i. nog wel beter kunnen bij de afhandeling.
 
Zelf vind ik dat het allemaal veel beter kan in NL.Ik heb mij wild geergerd aan de site van Bever die niet eens prijzen heeft vermeld!Ook de achtergrond info is summier.
Kijk voor schoenen,rugzakken enzo moet je beslist naar de winkel.Maar voor heel heel veel dingen hoeft dit beslist niet.
Uiteindelijk heb ik een Leatherman Wave gevonden voor 200 piek bij wannahaves.nl met de gebruikelijke 25 jaar garantie.
Dus ik ben voor!
Met vriendelijke groet
Bieb
 
Online shoppen is de toekomst.
Je moet echter goed de voordelen en de nadelen tegen elkaar afwegen.
Als ik kijk naar de Bergsportshop.nl en ik kijk naar ijsbijlen dan zetten zij er een adviesprijs bij die veel hoger ligt dan in de winkels. Vervolgens hebben zij wel hun eigen prijs, die lager ligt dan hun adviesprijs, maar het verschil met de winkels is dan echter minimaal. Niet interessant dus.
Handschoenen zijn bij hun wel weer goedkoper maar die moet je eerst weer passen en dat gaat niet via internet.
Ik wil niet het risico lopen dat ik verkeerde handschoenen in huis haal. Wat dat betreft betaal ik dan liever iets meer, met de veilige gedachte dat ik gepast heb, dat het goed zit en dat ik andere modellen met elkaar heb vergeleken en natuurlijk dat het spul geen gebreken vertoond.

Ik zou op dit moment alleen die spullen op internet kopen waarbij je niet hoeft te passen. Ik bedoel hiermee bv. setjes, nutjes, touw achtje ed.
Dit zijn dingen waarbij je geen fouten kunt maken, zolang je weer wat je hebben wilt en wat je nodig hebt.

Pas als de kinderziektes eruit zijn stap ik echt over op online.
Ik denk dat deze branche nog moet groeien en dat men er meer vertrouwen in moet krijgen. Daar ontbreekt het op dit moment bij mij nog aan......denk ik.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan