Ontbijtprobleem..."hij mot geen pap" :o)


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zit een beetje in mijn maag (!) met het feit dat ik een 4 daagse wintertrekking aan het plannen ben waarbij mijn teamgenoot heel duidelijk heeft laten weten dat hij alles lust maar geen pap wil.
Dit is voor mij even lastig, want ik ben nogal gehecht aan de Pap á la Weustink als ontbijt op dit soort tochten.
En om de dag te beginnen met een stapel droge keks met smurrie uit een tube is ook niet mijn idee van een warm ontbijt in de morgen.
Heeft iemand handige tips om een voedzaam, doch ietwat smakelijk ontbijt, niet te zwaar en te duur op te kunnen dienen?
Ik wil best een keertje een poederommeletje bakken, maar om dat 4 dagen te doen...........

Rob "chef voor 4 dagen" Plas

.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Ontbijtprobleem...

Rob,

Je kunt bij de supermarkt van die dikke ontbijtrepen kopen volgens mij van Peijnenburg. Enige nadeel is wel dat ze vrij zacht zijn, waardoor ze snel geplet worden in de rugzak.


Marco
 
RE: Ontbijtprobleem...

Rob,

Voor de warmte kun je er in elk geval een bakkie cup-a-soup bij doen. Doe ik bij winterhikes ook vaak. Is uiteraard niet het meest voedzame spul, maar maakt je wel lekker warm. En vervolgens kun je dan gewoon keks, een banaan/appel en bijvoorbeeld wat studentenhaver nemen om de maag te vullen voor de rest van de ochtend en vroege middag.

Raymond
 
RE: Ontbijtprobleem...

Goeie musli met suiker en kokend water. De musli niet verzuipen maar net genoeg zodat het merendeel wordt opgenomen door de granen en het fruit. Eventueel het water nog wat verder aanlengen met wat melk voor de smaak. 't moet dus wel degelijk echte musli zijn (= gedroogde granen en gedroogd fruit) en niet van die crusli-achtige dingen!!!

Het ziet er slecht uit maar eigenlijk is het best wel een lekker en behoorlijk stevig ontbijt. Misschien is het in het begin wel een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid suiker en water.

groetjes,
Jan
 
RE: Ontbijtprobleem...

Tsja, dat is inderdaad een zeer moeilijk probleem Rob. Ik ken verhalen van teams die daardoor hun te bereiken doelen niet halen.

Heb je al geprobeerd er met je teamgenoot over te praten?

Duncan,
- lust behalve pap ook geen champignons en wil KOFFIE in de morning!
 
RE: Ontbijtprobleem...

Hehehe, ik wilde m verassen....
En ik lust ook wel wat anders dan alleen maar pap...
Cheers
Rob
Enne die koffie......
Zwart, sterk en VEEL.
.
In nature there are neither rewards nor punishments-
There are consequences

R.G.Ingersall 1833-1899

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Ontbijtprobleem...

Rob,
Als het echt warm moet zijn:
pakje pannekoekmix?
Of zelf bakken (bv 's avonds en s' morgens opwarmen). Als je toch in een diepvries wandelt->thuis bakken/of gebakken kopen. Voor die paar dagen zullen ze wel houdbaar zijn.
Het notenbrood van henk zou na 4 dgn ook nog eetbaar zijn. Op de site van op pad wordt in de sektor 'keuken'enkele suggesties gedaan van mogelijke calorierijke smeersels.
Oud brood krijgt bij ons nog een tweede leven (het zogenaamde 'verloren brood'). Brood drenken in een opgeklopt mengsel van melk en eieren en dit bakken in de pan.
Muesli droog door de strot met chocomelk tussendoor/achteraf?

Ivo
 
RE: Ontbijtprobleem...

The Miniman

Hoi,

Aangezien je maar 4 dagen gaat, kun je makkelijk een notenbroodje scoren en bijvoorbeeld 1 ons kaas en kleine kuipjes Nutella meenemen. Als de kaas/nutella smorgens bevroren is gewoon op de deksel van je pan leggen als je sneeuw smelt. Koppie thee/koffie erbij, eetze!!

Kunt zelfs overwegen om voor extra energie koolhydraten in poedervorm, (maxim, extran etc etc.) in je thee/soep/koffie/pap te mikken.

suc-6-
 
RE: Ontbijtprobleem...

Jahaaa! Rob, luister naar Ivo...
Pannekoeken bij het ontbijt, heerlijk!:)

Duncan,
- anti-pap.
 
RE: Ontbijtprobleem...

Hoi

Vaak is de antipathie tegen pap tegelijk een antipathie tegen allerlei andere tarwe/koolhydraatprodukten: muesli, keks, pannenkoeken en al die andere flauwe troep. Ik ben er ook zoeen.
Oplossing is te vinden in boerenomelet of kaasomelet in gevriesdroogde vorm.
Lekker en veel meer calorien bevattend dan eh, brrr, het woord alleen al: pap.

Jaap
 
RE: Ontbijtprobleem...

Jawh, die heb ik bij Bever zien liggen, die adventure food. Erg prijzig. Zijn ze wel goed te eten?

>Hoi
>
>Vaak is de antipathie tegen pap tegelijk een antipathie tegen
>allerlei andere tarwe/koolhydraatprodukten: muesli, keks,
>pannenkoeken en al die andere flauwe troep. Ik ben er ook
>zoeen.
>Oplossing is te vinden in boerenomelet of kaasomelet in
>gevriesdroogde vorm.
>Lekker en veel meer calorien bevattend dan eh, brrr, het woord
>alleen al: pap.
>
>Jaap
 
RE: Ontbijtprobleem...

Ja, die zijn erg lekker. En over prijzen: wie 600 euro over heeft voor een regenpak of een tentje, 250 voor een rugzak, 125 voor een slaapmatje, 250 voor een paar schoenen, 1200 voor een digitale camera, 1000 voor een reisje enz. (de gemiddelde buitensporter die bij Bever komt dus) moet niet zeuren over een euro extra voor zijn ontbijt (ik zeg niet dat jij/jullie dat zijn, maar de kans is wel groot). Maar dat is een ander verhaal!

Jaap
 
RE: Ontbijtprobleem...

Die Jaap toch,

een grappige financiële hokjesgeest. Maar om even op het topic terug te komen.

- 2 rauwe eieren
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels jam
- snufje kaneel

in een pannetje stoppen, even de kook erover en klaar is je energie booster. Eventueel met droog brood opsoppen en smullen maar!


groet
Richard

- dan ga je vanzelf van mijn pap houden Duncan:)
 
RE: Ontbijtprobleem...

Tja.... ik zeg dat omdat je vaak mensen hoort klagen over duur voer maar nooit over de meer dan idiote prijzen die tegenwoordig voor uitrustingsstukken gevraagd worden. Hoe komt dat?

Lijkt mij een lekker ontbijt Richard, alleen vrees ik (ik weet het wel zeker) dat in mijn rugzak die eieren niet heel blijven!

Eet smakelijk!

Jaap
 
RE: Ontbijtprobleem...

Pittabroodjes. Ik sleep ze de laatste jaren altijd mee, vacuum verpakt, neemt wat ruimte in maar errug lekker als ontbijtje.

Even roosteren in een pannetje, boven (gas)vlam of houtvuurtje, vullen met wat je verder bij je hebt en hoppa. Niet verkeerd. Zelf een pittabroodje bakken kan natuurlijk ook (zie topic vorig jaar daar over) maar kost wel tijd.

En, Jaap, eieren meenemen in je rugzak lukt uitstekend met een keurig kunststof eierdoosje waar er twee inpassen, doosje weegt 40 gram, eieren blijven heel, ontbijtjes zijn ineens veel prettiger......

Groet, Rob.
 
RE: Ontbijtprobleem...

D'r wordt links en rechts best wel geklaagd over de hoge prijzen voor onze spullen. Het gaat hier echter om eenmalige uitgaven en niet zoals bij eten een telkens terugkerende onkostenpost. Tel daarbij het feit dat een pasta-maaltje van de Aldi 10x zo goedkoop is als een maaltje bij de 'reguliere' outdoorshop en je hebt weer een argument om mee te klagen. Dat er wel degelijk een fors kwaliteitsverschil wat het eten betreft doet daar niets aan af (je ziet het niet en soms willen we het niet zien).


groet
Richard

- jummie, jummie
 
RE: Ontbijtprobleem...

Eieren kan je ook meenemen in een PET-fles. Hoe, dat kan je vast zelf bedenken :)

grtz
Henk
-'s morgens ook vagemelkmueslimix en koffie

The Recumbent Architecture Pivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan