Oostenrijk-Tirol advies wandelroute

  • Onderwerp starter Onderwerp starter rose
  • Startdatum Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
[laatste wijziging op 12-04-03 om 21:04]Hallo,

Voor een voettocht naar Rome, ben ik op zoek naar een wandelroute die me langs niet al te grote hoogte van Innsbruck over de Brennerpas voert naar Sterzing. Vanaf Innsbruck ga ik het liefst via de plaatsen Steinach en Gries, maar dan komt de Brennerpas.

Uit ervaring weet ik dat ik geen held ben langs smalle bergpaadjes met aan 1 of aan weerskanten een afgrond, al hangt er een staaldraad aan de rotswand. Ik ben dan zeker niet "Schwindelfrei" en "Trittsicher"! Is er een route mogelijk die zoveel mogelijk onder de boomgrens doorloopt? Of moet je echt over de top?

Wanneer het niet anders kan neem ik bij Brennersee de trein naar Brennerbad, of misschien wel tot aan Sterzing, maar dat betekent dan weer dat ik niet alles ter voet heb afgelegd. Maar ja, mijn veiligheid is ook belangrijk.Iemand op het internet heeft de autoweg 'Alte Brennerstrasse' gevolgd, maar je loopt echt dicht tegen een rotswand aan, met aankomend verkeer. Ik wil deze tocht wel overleven!

Wie kan mij adviseren? Op het internet zijn alleen maar veel sites te vinden over huttentochten en klettersteigen. Niets voor mij dus!

Ook informatie over een wandelroute tussen Innsbruck en Brennerpas is welkom. Volgens een kaart die ik heb, loopt daar een wandelroute, nr. 38, Via Steinach en Gries. Echter op Internet is er niets over te vinden.

En als je ook nog info heeft over een niet al te hoge route tussen Reutte en Seefeld hou ik me aanbevolen!

En daarna Italie, maar na Bolzano schijnt het mee te vallen, de Po-vlakte is vlak en richting Rome zijn het meer heuvels dan alpen!

Ik zou ontzettend geholpen zijn met informatie, dus ik hoop dat er mensen zijn die iets weten!

Groetjes,
Rose
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Rose.

Richt je voor dat gedeelte eens op de E 5.
Dit is een europese wandelweg van Bretagne naar Verona (geloof ik).

Hij loopt o.a. van Konstans naar Verona en de kaartenfabrikant Kompass, heeft dat gedeelte in 2 kaarten ondergebracht.
De nummers zijn als ik me niet vergis 120 en 121.
Op deze kaarten en bijgaande info is uitgebreide info over waar je kunt overnachten en je kunt op de kaarten prima zien wanneer je langs dorpen en steden komt waar je eten kunt inslaan.
Maar dus ook in welke hutten je kunt overnachten.
Openingstijden van de hutten staan ook in de bijgaande info.
Heb zelf eens een gedeelte ervan gelopen van Hitisau naar Sonthoven, via de hooggraat.
Soms zul je een pensionnetje moeten opzoeken.

De route komt wel in de buurt van Bolzano.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
Hoi Peter,

Ik heb deze route ook in mijn achterhoofd zitten, maar je komt dan door franstalig gebied en in het duits kan ik mij beter redden.
Loopt de E5 minder vaak door hoge gebieden? Je hebt het over een hooggraat... krijg ik dus al visioenen van kale rotspartijen, staaldraad langs rotswanden... sneeuw....

Ik zal eens kijken, moet ik wel heel mijn route omleggen, ben nu zover dat ik een complete route heb, op het stukje tussen Worms en Pforzheim na, van Aken - Bingen - Worms - Pforzheim - Kempten - Füssen (Allgau) - Reutte (Oostenrijk).

Is de E5 een stuk makkelijker? Het gaat me niet zo zeer om een paar dagen langer of korter te kunnen lopen.

Bedankt,

groetjes,
Rose
 
De E 5 is een wandelroute.
Dus geen klimwerk maar af en toe zijn de paadjes denk ik wat smaller.

Gaat wel tot rond de 3000 meter maar het is te wandelen.
Verkijk je vooral niet op de hoogte als de weg goed is.
Oke, een hoop hoogtemeters maar dat went ook wel.
De Hooggraat is hoog maar goed te lopen voor iedereen.
Pad is breed genoeg.
Niet elke graat is smal en stijl.

C.M.
D'Oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb nu de tropen kolder).
 
RE: Tirol advies wandelroute

Hallo Rose,

Heb even voor je gekeken op een oude wandelkaart Innsbruck-Stubai-Sellrain-Brenner (freytag & berndt). De wandeling 38 die jij noemt kan ik hier niet op terug vinden. Ook weinig alternatieven voor de Brenner Autobahn trouwens. Vanuit Gries of Obernberg zou je via het Sandjöchl (2165m) of Flachjoch (2124m) naar Brennerbad of Gossensaß kunnen lopen. Dit staat op mijn kaart en in mijn Stubai gidsje als (eenvoudig) wandelpad aangegeven, maar ik heb verder geen info voor je over de 'ausgesetztheit' van deze routes.

De E5 als alternatief overbrugt beduidend hogere passen! Als je de hoogste pas, het Pitztaler Joch (2995m), wilt vermijden zou je bijvoorbeeld ook vanuit de richting Innsbruck het Ötztal in kunnen lopen om in Zwieselstein de E5 op te pakken en via het Timmelsjoch (2509m) naar Italië over te steken. Hier ben ik zelf jaren geleden wel eens met de auto gepasseerd; hoe het pad is weet ik dus niet, maar ik krijg een heleboel hits als ik met Google op Timmelsjoch en/of E5 zoek :-). Succes.

groetjes,

Fred
 
RE: Tirol advies wandelroute

[laatste wijziging op 17-04-03 om 21:05]Hoi Fred,

Sorry voor de late reactie. Maar je tip over de Sanjochl en de Flachjoch neem ik ter harte. Ik hoop maar dat de rest van Oostenrijk en Italie door lieflijke dalen en bossen voert.... anders wordt het toch maar Santiago...
Nee hoor, zo bang ben ik ook weer niet.

Ik heb trouwens diverse touristische organisaties aangeschreven, je gelooft gewoon niet wat ze je toesturen. Een wandelkaart van het Wipptal bijvoorbeeld. Ik heb hierop je route kunnen vinden. Het zal wat extra dagen betekenen om de grens over te komen bij de Flachjochl.
Dus ik geef de moed nog niet op om via de Brenner te gaan... tenzij het echt alleen voor 'geubte' is:(

Bedankt voor je reactie!

Rose
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan