Oostenrijk


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo Hikers,

Ik heb hier al een aantal post's geplaatst,
en veel informatie vandaan gehaald.
Nu is er weer een nieuw jaar begonnen en
dus weer een nieuw kamp in de zomer.
Vorig jaar een super week gehad in Schotland,
nu een ander land. Daarom zijn we veel informatie aan het verzamelen.

Oostenrijk lijkt me super, (plaatjes in de OP PAD van de bieb doet wonderen). Ook lijkt het me mooi om dagtochten te doen en lekker van het hooggebergte te genieten.
ik zal proberen een paar kriterium op te stellen zodat mijn vragen wat makkelijker zijn/ worden.

DOEL:
Wij zijn van plan om lekker te gaan hiken, wat wil zeggen dat we niet perse elke dag een andere bestemming willen hebben, maar we ook wel dagtochten willen maken. Het gaat hierbij niet om kilometers te maken, maar om lekker te hiken en genieten van de omgeving

Wie:
Scouting tussen de 15 en 19 jaar, plus 2 begeleiding rond de 30/40.
Voor sommigen is het de eerste kamp. Totaal 8 tot 10 personen.

Waar:
Oostenrijk
geen begin en eindpunt.

Waarmee:
Rugzak op, wandelschoenen aan en slapen in een tent.

Duur:
Een week

Mijn vraag is welk gebied is geschikt, je hebt zoveel keus en het is 2x zo groot als Nederland. Waar moet ik beginnen. Wat is geschikt.
Hoe duur is het eten er(supermarkt)?
Hoe duur zijn de campings er? (mogelijkheid tot wildkamperen).


Owja weet iemand toevallig of er een manier is om goedkoop naar oostenrijk te gaan.


Ik weet het zijn veel vragen, maar ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Een boek of site houdt me wel zoet.

Alvast erg bedankt,
Tom Roelofs
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Tom,

Doel:
Ben zelf alleen nog maar in het Oetztal geweest, opzich heb je daar mooie campings en kun je dat als basecamp gebruiken en vanuit daar ook meerdaagse tochten lopen. Met andere gebieden geen ervaring. Aanrader camping is dan http://www.oetztalernaturcamping.com/ in Huben. Gezellige en schone camping en in het dorpje zitten supermarkten en vanauit daar kun je mooie tochten lopen. Andere gebieden in Oostenrijk kan ik niks over zeggen.

Eten: Zover ik nog kan herinneren zelfde prijs als hier in Nl, misschien iets duurder in de kleine dorpjes waar weinig zit

Goedkoopste manier is met de CityNightLine trein vanuit Nederland naar Munchen en daar overstappen op de lokale trein richting je bestemming. Als je de goedkoopste kaartjes kunt bemachtingen (wat heel moeilijk is in de zomer) ben je voor 59 euro retour klaar per persoon. De kaartjes voor de vervolg reis vanaf Munchen gewoon plaatselijk kopen scheelt een hoop geld dan van te voren bij NS HiSpeed. Wat ik ook nog gevonden had en daarvoor zou je even op moeten googlen, er zijn pendelbussen richting Oostenrijk van een reisorganisatie en dat is denk ik de goedkoopste optie en met een groep heb je zekerheid dat de reis ook sowieso doorgaat omdat je al met veel mensen bent.

Succes met uitzoeken!
 
hoi tom,

Geen ervaring met oostenrijk wandelen, ken het alleen van het skien.

Wel is aan te raden en goedkoopst de city nigthline.
goedkoop. Alleen een tip wel zo snel mogelijk boeken. Uitervaring van vorig jaar waren de goedkoopste plekken zo vlak na de vakantiebeurs
snel vergeven. Doe dit via de treinreiswinkel. via Ns hispeed kan je pas 3 maanden van te voren boeken. Via de treinreiswinkel kan dit al eerder.

Veel Succes met uitzoeken...
 
Sylvia noem je ook meteen (vond ik tenminste in het Oetztal) een nadeel van Oostenrijk, sommige gebieden zijn echt verpest door alle skipistes en kabelbanen.

Voor de tickets klopt en in het drukke seizoen zijn er volgensmij ook minder goedkope tickets beschikbaar. Heb al eens voor de deur gelegen bij NS Highspeed op de dag dat de tickets beschikbaar kwamen en dat hielp niet. De treinwinkel heeft al eerder optie op die goedkope tickets. De pendelbussen zijn toch iets duurder: http://www.vakantie-oostenrijk.nl/master.htm?http://www.vakantie-oostenrijk.nl/vervoer/bus_t22.htm
 
Dan ben ik daar niet schuldig aan, ski nooit oostenrijk :)

kijk ook even bij de DB-Bahn(duitse spoorwegen) daar zijn de tickets ook vaak/soms goedkoper.


en voor 15 - 19jarige is er vaak een speciaal jongeren tarief ( trein)


city night line heeft ook speciale groepstarieven vanaf 10 personen. ( zie treinreiswinkel.nl)
 
Ik heb even gespiekt op de site van de NKBV. Die organiseren namelijk bergsportkampen. Dit is altijd op een gunstig gelegen camping met veel wandelmogelijkheden in de buurt waar dan ook vaak een apart veldje voor groepen is. Als je hier een week kiest buiten de periode dat de NKBV erheen gaat moet het prima te doen zijn.

Een paar mogelijkheden:
http://www.bergsportreizen.nl/trip.asp?id=177&tab=1
http://www.bergsportreizen.nl/trip.asp?id=176&tab=1
http://www.bergsportreizen.nl/trip.asp?id=179&tab=1
Ik ken de campings niet maar de wandelmogelijkheden zijn voor alle 3 uitstekend. In tab 4 staat beschreven hoe je de camping met openbaar vervoer kunt bereiken.

Volgens mij is wildkamperen overal in Oostenrijk niet toegestaan.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk bij de Oostenrijkse scouting organisatie te informeren naar mogelijkheden.

Succes,
Joost
 
Even wat anders.

je zou ook kunnen overwegen ipv kamperen met dagtochten er een huttentrektocht van te maken.

Jongeren t.m 18 jaar betalen slechts 15 euro voor lidmaatschap van de bergsportvereniging en 5 euro voor een overnachting op het 'matratzenlager'

Toen ik die leeftijd was deed ik niet anders.
 
hallo,

Na alle reacties is hebben doorgelezen,
ben ik alleen maar interessanter wordt.
Dank voor de informatie, daar ben ik wel even zoet mee.

Tom

voor suggesties van speciefeke gebieden sta ik altijd open.
 
Tom,

Als je de huttentrektocht overweegt heb ik nog wel wat tips voor je.
Ik heb wel wat ervaring met groepen jongeren op sleeptouw door de bergen van Oostenrijk leiden en kan je wel adviseren over de gang van zaken, kosten, geschikte gebieden, etc.

gr,
Joost
 
hallo,

joost, dank je maar eerst wil ik me verdiepen in de gebieden, dan zal ik beslissen of we met zijn allen naar oostenrijk gaan.

tom
 
Hoi Tom,
Ik heb zelf al een aantal maal gelopen in hooggebergte van Oostenrijk.

Ik wil je de Dachsteingebergte aanraden om daar een huttentocht te lopen. Ik heb destijds zelf op de middelbare school, een huttentocht gelopen in dit gebied voor een week. Dat was erg geslaagd. Ook voor beginners/onervaren bergwandelaars.

Het Voralgebergte in het uiterst westelijke gedeelte, is een aanrader, daar is hooggebergte, een groot stuwmeer, waar je heen kan lopen of de kabelbaan kan pakken. Rondom het stuwmeer kan ook gelopen worden en vanaf het meer lopen ook tochten door omhoog naar gletsers.

Succes, het is een prachtig land!

Sarah
 
Hallo,

ben met Ekkel eens, Tirol is een mooi wandelgebied. De route rond het Oetztal heb ik gelopen. Van hieruit kan je naar de diverse dalen mooie tochten maken van enkele kilometers tot dagmarsen. Je kan er zelfs doorlopen totaan de sneeuw, hiervoor is wel wat meer conditie nodig.

Dit afgelopen weekend was er Soutingforumdag in Amersfoort. Heb daar met een lid van de scouting groep Landgraaf gesproken, hun gaan in juli voor 29 euro (enkele reis) met de trein naar Salsburg. Ze vertrekken vanuit Aken in duitsland.

mooie voorbereiding toegewenst

Bert
 
>Dan ben je 3 dagen onderweg om in Oostenrijk te komen <

Het wochenende ticket is dus alleen geldig in stoptreinen. Leuk als je geen haast hebt en veel wilt zien, maar niet voor een doorgaande reis.
Zoals eerder aangegeven zijn er een paar busorganisaties die pendelen tussen Nederlandse en Oostenrijkse plaatsen. Met een groep kun je gemakkelijk en goedkoop een aantal plaatsen in zo'n bus reserveren. In Oostenrijk zelf moet je dan alleen nog naar je locatie.

Heb je ook al gedacht aan de mogelijkheid om dag-/tweedaagse tochten te maken vanuit een appartement of hut in de bergen die je met de groep huurt?

Veel plezier met de voorbereidingen,
Saskia
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan