Op de fiets naar Martigny > Tour du Mont Blanc hiken - reisgenoot gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Hi!

Ik zal me meteen even voorstellen, nieuw hier als lid, maar kijk al een tijdje mee. Ik ben 25 en heb de afgelopen jaren heel veel solo gereisd. Een aantal prachtige tochten gemaakt (Annapurna Basecamp, Torres del Paine, El Chalten, Rinjani). Maar er staat nog zoveel op de bucketlist (Pakistan, Huaraz, IJsland).
Voor nu wil ik de zomer heel graag de Tour du Mont Blanc lopen, zonder gids maar het liefst wel met een hiking buddy. Normaal vond ik ze altijd wel tijdens het reizen maar omdat ik nu zelf op de fiets heen wil (hier natuurlijk ook welkom om te joinen) ben ik bang dat ik niemand ga ontmoeten met hetzelfde idee. Ik zit niet vast aan een datum, ben beschikbaar tussen Mei en Augustus (hopelijk met uitzondering van de Nijmeegse vierdaagse in juli) dus als iemand geïnteresseerd is kunnen we daar vast samen uitkomen. Inclusief de fietstocht (alleen heen) reken ik ongeveer 4 weken voor de reis.

Nu ik hier toch ben, heeft iemand ervaring met lichtgewicht tenten van REI? Ik denk erover om één te laten shippen vanuit de USA aangezien de prijs/gewicht verhouding me erg aanstaat.

- Groetjes Marjolein
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nu ik hier toch ben, heeft iemand ervaring met lichtgewicht tenten van REI? Ik denk erover om één te laten shippen vanuit de USA aangezien de prijs/gewicht verhouding me erg aanstaat.

Vergeet daar zeker niet de import en douanekosten bij te tellen...dan is de tent meteen een pak duurder. Qua prijs is het uiteindelijk bijna nooit interessant om het in de VS te bestellen denk ik. met kleine pakketten kan je nog al eens geluk hebben, maar met een tent vrees ik er voor. Mijn bivyzak was meteen 3/4de duurder na de kosten.

Ik ga zelf Aguilles Rouges lopen in augustus, misschien komen we elkaar nog tegen op het overlappende gedeelte ;)
 
Laatst bewerkt:
Je wil de TMB lopen, begrijp ik. Ik heb 'm al 3x gelopen, 1x in begin september en 2x in juni. Dit jaar wil ik 'm nog één keer lopen, eind augustus/begin september. In ieder geval ná de UTMB, het laatste weekend van augustus. Dan neemt de toeristenstroom af. Ik beslis tegen die tijd pas of ik het echt ga doen.

Voor zover je dit nog niet weet : De TMB kun je lopen tussen half juni en beginseptember, dus grofweg tussen 15 juni en 15 september. In juni kan er nog heel veel sneeuw liggen. In juli en augustus is het te druk en moet je vooraf alle hutten reserveren. Na het laatste weekend van augustus wordt het weer rustiger.

Het verdient ook aanbeveling niet op zaterdag in Les Houches te beginnen ; dat doet iedereen. Je kunt beter een of twee dagen voor of achter de meute aanlopen.

Kamperen kan goed ; alleen in het Italiaans deel, grofweg tussen Col de Seigne en Col Ferret kun je niet zo makkelijk bij de route zelf kamperen. Bij 'Elisabetta' en nog een paar hutten kun je misschien s
tilletjes bivakkeren. In Val Veny en Val Ferret zijn campings. Vanaf Zwitserland zijn er weer volop kampeermogelijkheden dicht langs de route.

Als je alleen gaat en je overnacht in hutten zonder te reserveren, is het beste te zorgen dat je vroeg binnen bent. Kom je [te] laat dan is vol ook echt vol. Je kunt ook 's ochtends de hut van 's avonds bellen en reserveren.
Als je dit allemaal al weet kun je de informatie negeren ; als je meer informatie wil, schroom niet te vragen. En ... als je toch eind augustus/begin september wilt ... misschien tot dan ;-)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan