Op je gat zitten.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Meestal vind je in het bos, waar je je tentje opschuilt, wel een boomstammetje of grote steen om op te zitten. En op m'n muismat zittend (gelezen bij Tips en Tricks) gaat dat prima. Maar af en toe op een camping vind je meestal niks om op te zitten. Nu zat ik te denken aan zo'n houder waar je je slaapmatje "dubbelgevouwen" in stopt. De ene helft is dan het zitvlak en de andere de rugleuning. Maar om dat "dubbelvouwen" gaat het nu. Beschadig ik daarmee de binnenkant van mijn matje niet? Een andere optie om te zitten vind ik zo'n driepoot wel makkelijk. Weegt weinig en zit wel goed. Hoe zitten jullie, onderweg? Groetjes Guurtje.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Guurtje,

In het bos zit ik op de grond. Op een camping heb ik eigenlijk altijd wat meer bij me: mijn vrouw bijvoorbeeld ;-) En dan zitten we gewoon op uitklapbare stoeltjes...

Duncan.
 
Ooit eens in de Op Pad ofzo het volgende gelezen:
Je neemt een scheerlijn en twee haringen, aan iedere kant een. Die scheerlijn haal je achter je (bijna lege) rugzak langs en de haringen zet je voor je in de grond. Je rugzak is dan de leuning van je 'stoel'.
Werkt prima..

Nico
 
Ola...Talloch (of is het Nico) Dat met die scheerlijnen is een goed idee. Zal vast ook met m'n Ortliebjes lukken, leegschudden, trui onderin en lekker zacht zitten. Wil volgende week nog ff met de atb een paar dagen verdwijnen in de Eifel en als ik terug ben zal ik het je laten weten.
 
Ik ben zeer tevreden over de thermarest stoeltjes. Gebruik ik al geruime tijd met veel plezier en tot nu toe zonder problemen.

Ciao
Frank.
 
Dat was ook eigenlijk de vraag, of ik m'n matje niet beschadigde met dat dubbelvouwen. Schijnbaar niet dus, bedankt voor je reactie Frank. Ik ga eerst die tip van Talloch proberen en ik denk dat dat wel goed uitpakt, maar dat laat ik nog weten. Mocht dat niet zo zijn ga ik alsnog over tot aanschaf van die Thermarest stoeltjes.
 
RE: Op je Mat zitten.

Hi Guurtje,

Ik ken ze verder niet, maar misschien zijn die Therm-a-Rest stoeltjes (die vouwbare slaapmatjes) geprepareerd voor het vouwen, met misschien een extra versteviging op de vouwnaad. Het zou kunnen dat je, als je een gewoon slaapmatje hebt, je matje beschadigt met het vouwen, zou zonde zijn, en ze zijn niet goedkoop, die Therm-a-Rest dingen...

Groet,
Maarten
-hoopt er eentje te krijgen :)

Outside the doorway, there is life, undiscovered, undefined...
(The Analog Project)

www.theanalogproject.tk
 
RE: Op je Mat zitten.

Nee hoor, het zijn gewoon een soort hoezen die je om elke therm-a-rest heen kan doen om er een stoeltje van te maken.
Ik heb ze met de culi-hike van Frank geprobeerd en het zat echt verbazend lekker met als voordeel dat je niet snel een koud zitvlak krijgt.

Zelf heb ik ze (nog?) niet maar ik heb gewoon soort rubberachtig matje en als ik rugsteun wil ga ik tegen een boom/rots zitten of ik zet mn rugzak rechtop mbv mijn wandelstokken.
 
RE: Op je Mat zitten.

Thermarest geeft garantie op de slaapmatjes dat ze tegen vouwen en oprollen kunnen, dus dat zit wel goed.
Verder is het matje nog nooit lek geraakt door scherpe stenen o.i.d.
Wel heb ik eens een matje van iemand gerepareerd wat lek was gegaan door vonken uit een kampvuur.

Groet,
Frank.
 
RE: Op je Mat zitten.

Dag Frank,

en dat was nog niet zo simpel, dat plakken, als ik me goed herinner! Van wie was het ook alweer?

Zit trouwens ook al jaren op een Therm-a-rest stoeltje, en dat bevalt me meer dan prima. Enige nadeel is dat het hoesje, iets meer dan 200 gram weegt. Maar dat vindt ik het wel waard.

gr, Just
 
Ola...Weer terug van de Eifel en een mooie tocht gemaakt van Monschou naar Gerolstein met de atb, en weer terug natuurlijk, maar dat terzijde. Tijdens de 2 overnachtingen een stoeltje gemaakt volgens de 'Talloch' methode maar dat beviel toch niet. Bij thuiskomst langs gegaan bij Kompas in Heerhugowaard en daar de Therm a Rest stoeltje kunnen proberen. Ook dat vond ik toch niet lekker zitten (laag bij de grond). Terug naar huis nog even langs Smitveld in Castricum en daar zag ik een driepootje staan, en dat ISSUM! Van de grond af, zit lekker, klein opvouwbaar en weegt weinig. Bedankt nog voor de tips. Guurtje.
 
Misschien wel van de grond af, maar geen ruggesteun!

Dat is juist het mooie aan dat thermarest stoeltje , dat je een goede ruggesteun hebt.

Luc
 
Ik ken die driepootje. Mijn vraag: ga er eens een halfuur op zitten. Kijken of het dan nog prettig is. Mijn ervaring is van niet. Een thermarest is inderdaad laag bij de grond, maar daar houdt ik het wel uren uit. (met mijn boek).
 
RE: Op je Mat zitten.

>Thermarest geeft garantie op de slaapmatjes dat ze tegen
>vouwen en oprollen kunnen, dus dat zit wel goed.

dat zeg je wel, maar als je je thermarest wegbrengt omdat ie lek is op de rand, moet je gewoon betalen hoor! Nu is tie trouwens weer lek, en weet zelf niet waar. Prima matten, totdat ze lek gaan :-(

grtz
Henk
-als ik met de fiets ben heb ik altijd een comfortabele zit bij...


The Recumbent Architecture Pivo
 
RE: Op je Mat zitten.

Hmm, maar als-tie door het vouwen of oprollen gaat delamineren krijg je wel gratis een nieuwe. Volgens mij gaan zo'n mat niet lek door vouwen maar alleen door scherpe voorwerpen op de grond. Kan er wel inkomen dat dat niet door de garantie wordt afgedekt...

Groetz,
Dennis

- zit altijd in kleermakerszit op de grond -
 
RE: Op je Mat zitten.

Precies, als er iets mis gaat door het vouwen of rollen dan valt het zonder problemen onder de garantie, weet ik uit ervaring.
Die lekkages die ik heb gezien kwamen daar niet uit voort.

Het repareren van lekkages is niet echt moeilijk, maar wel redelijk bewerkelijk als je het met het officiële reparatie kitje van thermarest doet.
De instructies ken ik niet uit m'n hoofd maar zitten erbij.
De tube lijm moet je namelijk eerst een poosje koken (of in heet water), dan een plasje met een bepaalde omvang en dikte op het lek draperen, daar de plakker op leggen, daar weer een stukje folie o.i.d. overheen leggen, inwrijven met een lepel, en in rollen met een fles warm/heet water gedurende een poosje. folie afnemen en in de buitenlucht uit laten harden....
tenminste, als ik het me goed herinner..

Ik heb ook wel eens aan vakantietje op van die lage Lafuma stoeltjes gezeten, en op een gewone schuimen zitflap, en op de grond, boomstammetjes…en vast nog wel meer, maar dat bevalt allemaal toch niet zo goed, zeker na een dag zwaar fysiek inspannen.
Dus nogmaals, ik ben er dik tevreden over.

Ciao
Frank.
 
RE: Op je Mat zitten.

Henk.

Ik had een oud plaksetje en ook een lek op de vouw naad.
Werkte matig.
Ik heb er een flinke klodder seam-grip opgesmeerd en het houd nog steeds.
Wat geb je trouwens aan garantie als het op je vakantie gebeurt.
Je moet het toch terplekke oplossen.

C.M.
D'Oude Vos.

(Laten we een Vosje gaan drinken).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan