Op stenen lopen, waar in de buurt kan dat???


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

Star

Guest
Hallo,

Ik heb net in Oostenrijk een C1 cursus(beginnerscursus alpinisme) gedaan. Bij de evaluatie raadde onze gids me aan om toch vooral te oefenen met op stenen lopen voordat ik aan een C2 cursus begin.
Maar waar zou ik dat in godsnaam kunnen oefenen zonder al te ver te reizen. Ik heb ook niet in het bezit van een tuin, anders had ik er een kiepauto vol rotsen in kunnen laten storten.
Waar kan ik dus op rotsen wandelen in het weekend of zo? Of is er een andere manier om op-rotsen-lopen te oefenen?


groetjes, Elise
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Elise,

Geen idee of er aan de kust van Nederland ook zulke 'dijken' zijn te vinden, maar hier in Spanje heb je langs de kust soms soort van stormbrekers van rotsblokken. Dan bedoel ik uiteraard de brekers die parallel aan de kust liggen (dus op het land) en niet die die in het water vindt (da's wat gevaarlijk).

Ook zijn er volgens mij in Limburg wel enkele plekken waar je terecht kunt.

Raymond
 
>Geen idee of er aan de kust van Nederland ook zulke 'dijken'
>zijn te vinden, maar hier in Spanje heb je langs de kust soms
>soort van stormbrekers van rotsblokken.

yep, op Walcheren. Daar kan je een beste route samenstellen denk ik. Als ik even op de fietskaart kijk, zie ik "geen strand" bij: Westkapelle (4km), Vlissingen centrum (2km), Vlissingen Groene Boulevard (1km), Ritthem (5km), verder langs de Westerschelde (bijna overal denk ik). Waarschijnlijk dus binnendijks overal wel.

Maar ik weet niet of je dit precies bedoeld. Het zijn wel rotsblokken, maar het is wel redelijk vlak, en loopt schuin, wat op den duur best irritant is denk ik.

grtz
Henk
 
Hallo,

Bedoelde de gids het gaan in blokken terrein, of het daadwerkelijk lopen over schuine stenen oppervlakten? Dat laatste betreft namelijk een onderdeel van het gaan door blokkenterrein.

Als het alleen gaat om schuine stenen oppervlakten kun je op de diverse dijken in Nederland goed uit de voeten.

Blokkenterrein is natuurlijk een ander iets. Dan moet je toch echt naar het buitenland (En eigenlijk gewoon naar de echte bergen). Spendeer eens een weekend op de Dorenther Klippen, nabij Tecklenburg net over de grens bij Enschede. In de Ardennen heb je een 'schiereiland' tussen de diverse meanders van de Ourthes. Het ligt nabij het restaurant de 'Cinq Ourthes' bij Nadrin. Dit is een goed terrein voor het oefenen van het klimmen over blokken. Begin op de kopse kant en volg de graat, zou ik zeggen. Ook het klimbgebied van de Vlaamse Bergsport Vereniging in Hotton kun je in het middenstuk, oefenen in het gaan door blokkenterrein.

groet Ron
 
Nou omdat het een cursus betrof waar je dingen kon leren en aan het einde kreeg je een evaluatie. Ik liep dus nogal langzaam en onhanding over rotsachtig terrein, en als je een C2 cursus wilt doen is dat nogal vervelend wanneer je de enige bent die niet kan opschieten. Het was echt geen conditiekwestie.
 
Tja,

De enige goede manier om goed te leren lopen in blokkenterrein is volgens mij toch echt naar de bergen gaan. Je kunt daar flink wat meters maken zonder rondjes te hoeven lopen, iets wat hier niet kan. Bij buitensportzaken ligt vaak een gemetseld brokkenpaadje van 2 meter, maar dat is niet zo'n goede oefening... je kunt gaan oefenen op basaltkeien zoals die aan dijken en strekdammen in rivieren liggen, of aan de kust. Het nadeel van die basaltblokken is echter dat ze allemaal aan elkaar geasfalteerd zijn, en je dus nog niet echt kunt oefenen op stappen in losliggende blokken. Of ga eens langs bij een tuincentrum, en kijk of ze een rotstuin hebben waar je rondjes kunt hobbelen.

Succes d'r mee!
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Ik zou d'r ook wel eentje op kunnen noemen die lekker ver bij je uit de buurt ligt. En dat doe ik dan ook:

Recreatiegebied Spaarnwoude
De zogeheten ´Klimwand en Schijf in Grofpuinheuvel´ in Spaarnwoude (1986-1992) bestaat uit 178 betongietsels van rotswanden uit de Ardennen. Daar kunnen sportklimmers op oefenen. Daarnaast staan twee schijven met een diameter van twaalf meter op een grofpuinheuvel met daartussen een smalle trap die naar de top van de heuvel loopt. Het kunstwerk was lange tijd te zien in de leader van het tv-programma Van Kooten en De Bie´s Krasse Knarren


Die grofpuinheuvel ligt mij om de hoek dus...

Maarre,
Zoals al gezegd: de echte bergen zal een 100x beter oefenterrein zijn.
Losse brokken, weersomstandigheden, vermoeidheid enz. enz.

En dan vooral dit:
En daarbij komt dat de een, van nature, over de blokken springt en de ander voetje voor voetje gaat; zeker als de vermoeidheid mee gaat spelen.


Ruud
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan