Op zoek naar 14daagse trekvakantie


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
I

Ischa

Guest
Hoi,

Ik ben op zoek naar een 14daagse trekvakantie ergens in Europa. In het verleden heb ik al trektochten ondernomen in Schotland en Scandinavië en wil eens ergens anders naartoe.

Concreet ben ik opzoek naar een locatie waar ik mijn trip kan indelen in +/- 7 dagen wildkamperen dagje in een dorpje en opnieuw 7 dagen wildkamperen. Ik hou nie zo van toeristische bestemmingen, ik wil liever zo weinig mogelijk ander volk tegenkomen op mijn tocht. Andere noodzaken zijn: bergachtig, mooie natuur, drinkbaar water en de mogelijkheid om aan gedetaïleerde kaarten te geraken van de streek (1/25.000 of 1/50.000).

Wie heeft dit al ergens buiten Schotland of Scandinavië gedaan of wie kan me hierbij interessante locaties aanbrengen?
Alle tips welkom!

Dank bij voorbaat
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Reuzengebergte in Tjechie? Slovenie? Zwitserland?
Bestemmingen te over.

Kijk anders hier bij de thread wandelgebieden eens op je gemakkie rond wat er zoal gepost is in het verleden.

Ciao
Frank.
 
Hey,
Je hebt inderdaad keuze te over, dan is het volgens mij moeilijk kiezen. Zelf ben ik naar Engeland in het Peak District geweest. Erg mooi, heuvelachtig maar geen bergen, maar voor het avontuur wel steile wanden van 30 meter dus als je zin hebt om te klimmen... Ze doen niet moeilijk over wildkamperen (wat officieel wel verboden is)Wel zijn er veel dorpjes, ik zelf vind dat wel leuk om de plaatselijk pub uit te proberen maar als je er niet naar op zoek bent, is het waarschijnlijk een nadeel. Ben ook in Hongarije geweest: Bukk, matra en de Donau-knie. Dat is van alles wat: Bukk = mooi beukenbossen, Matra= het berggedeelte, en aan de Donau is het gewoon prachtig wandelen; dagwandeling (20/25 km) van Budapest vandaan, waar je na twee weken trekken kunt bijkomen in een badhuis. Voordeel van Hongarije; goedkoop!!!(behalve Budapest dan) en je hoeft je niet te wagen aan het OV want de taxi is goedkoper als de bus.... (luxe;)) Succes met het kiezen van een leuke tocht.
Groetjes,
Joske
 
Hoe zit het met wildkamperen in Hongarije? Ik heb dit alleen nog maar gedaan in Schotland en Scandinavië en heb geen idee hoe ze daar in andere landen tegenoverstaan.
 
Ben van de zomer zelf in de Jura geweest. begonnen in st Hypployte (vanaf montbeliard( met de trein bereikbaar) met de bus goed te bereiken, check wel vantevoren rijd maar een paar keer per dag) en gelopen naar pontarlier.

Was voor mij te weinig voor 2 week maar voor de rest van de groep niet, maar rond montbeliard zijn talloze mogelijkheden om een extra lus er aan vast te knopen. Het hele traject loopt langs de grens met zwitersland over de GR5. Dus een lus door zwitserland behoord ook tot de mogelijkheden. Goede kaarten en boeken dus! We hebben 3 nachten op een camping gestaan voor de rest wildkamperen. Mocht daar offcieel niet maar het mag dan ook alleen in scandinavie en GB officieel.

Het is een erg mooie tocht en als je mocht beslissen er heen te gaan laat het we dan weten ik kan je er nog veel meer (nuttige) dingen over vertellen.
 
Hoi Ischa,
Volgens mij mag wildkamperen in Hongarije.... Wij hebben van de zomer in ieder geval geen last gehad Hongaarse veldwachters, op 1 keer na dan, maar toen hadden we onze tentjes tijdens stromende regen, in het pikkedonker en zo'n negen glazen bier verder (wordt geschonken per half liter....)midden op DE weg (de enige weg naar het dorp) neergezet. Toen hebben ze ons in het Hongaars duidelijk gemaakt dat we een paar metertjes moesten opschuiven.;-) Nee met wildkamperen in Hongarije geen problemen. Nergens denk ik, tenzij je een echt toeristische route gaat lopen in het hoogseizoen in Frankrijk, dan heb je wel kans dat je een bon krijgt. Kan het je nog sterker vertellen: in Engeland is wildkamperen verboden; ik heb in de berm van een weg nabij een dorp geslapen en geen problemen gehad. Dus ik denk, dat je je niet heel druk hoeft te maken over het probleem wildkamperen...
Mjah mocht je naar Hongarije gaan heb ik nog wel wat tips (geen kaarten helaas) Succes met kiezen
Groetjes,
Joske
 
Misschien komen mijn plannen enigzins overeen met jouw bedoeling.
Tegen 'Groenland' kan ik het echter niet halen.
Ik vertrek vanaf Gedre (bij gavernie)verstop wat gerief bij cabane d'estaubé en ga proberen via brèche de tuquerouye naar ordessa te lopen.
Enkel het bivak bij refuge Goritz zal druk zijn.
Na één week ben ik terug bij cabane d'estaubé.
Haal mijn voorraad op en loop via HRP(of een variant) naar bagnes-de-luchon.
Als ik niet in de buurt van een hut kampeer zal ik weinig volk tegen zijn gekomen.
Het jaar daarop hoop ik het traject bagneres-de-luchon -- merens-les-vals af te leggen.
Dit is ook een tocht van ongeveer 14 dgn waarbij je je ongeveer halverwege desgewenst (in salardu) kan bevoorraden.
Indien mogelijk probeer ik mij niet vast te pinnen op de 'officieele' etappe-indelingen.

Planning is één zaak. De uitvoering een andere.
Mijn dochter gaat de eerste week mee.
Mocht er iemand zijn die 'lijfelijk' de klim via brèche de tuquerouye naar de gelijknamige onbemande hut gedaan hebben?
Ik hoor graag zijn ervaringen.
Een andere variant om bij het lago de pineta te geraken zou via port neuf de pinèta lopen. Hierover is nog minder te vinden.
Wie wel?

Ivo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan