op zoek naar een trekkerstent


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Binnenkort wil ik een twee persoons trekkerstent aanschaffen. Liefst niet zo'n dure (als het even kan onder de 200 euro), dan wel weer zo licht mogelijk, zodat ik hem eventueel ook voor (kortere) trektochten in binnen- of buitenland kan meenemen. En natuurlijk ook zo'n goed mogelijke prijs-kwaliteit-verhouding.
Zelf dacht ik aan één van de volgende:
- Eureka Moonshadow Duo
- Ramble Ogre Thumb
- Wild Country New Ilanos

Heeft iemand ervaring met (een van) deze tenten? Welke van deze drie zouden jullie mij aanraden? Zijn er misschien nog andere/betere mogelijkheden die voldoen aan mijn criteria?

Groeten,
Maiki
 
Maiki,

Ga 4/5 juni eens kijken op de SOS tentenshow in Utrecht (naast Ikea), daar staan bijna alle grote oudoorzaken met een voetbalveld aan tenten.

Jaren geleden ook eens geweest, was een echte eye opener. Daar kun je in je eigen tempo zo'n beetje alle in Nederland verkrijgbare tenten bekijken en testen. Je ziet dan meteen of iets wel of niet gaat werken, als je mazzel hebt waait het een beetje zodat je meteen kunt zien de windeigenschappen van de tenten zijn.

Trek een paar schoenen aan die je makkelijk uit kan trekken, ze zijn niet echt blij als je met berg stampers in hun tentjes tekeer gaat.

Gr,
JAO
 
Hallo,

Eigenlijk kan ik alleen wat zeggen over de Ramble Ogre Thumb. Ik ben al een aantal jaren in bezit van deze tent en ben er ook behoorlijk tevreden over. Deze tent is zeer windbestendig. Tijdens een storm in Schotland gingen heel wat tenten aan stukken, maar deze bleef netjes staan. Ook is die behoorlijk waterbestendig, alleen het grondzeil wil wel eens een beetje vochtig worden. Het is dus aan te raden de bijpassende footprint erbij te kopen. Ook tijdens een meer zonnige vakantie is het uit te houden met deze tent, ik zie na een paar jaar nog weinig verkleuring van het doek. Ik heb er een paar keer met matige vorst in gekampeerd. Dat was best redelijk te doen, wel krijg je wat last van condensvorming. Ik heb deze tent behoorlijk intensief gebruikt en 1 keer heb ik een reparatie moeten laten uitvoeren. Een scheur in een hoek van de binnentent. Waarschijnlijk zelf te strak afgespannen en vervolgens met mijn volledige gewicht een nacht tegenaan gelegen. Ramble heeft het gratis voor me gerepareerd. Het belangrijkste nadeel van de tent vind ik de beperkte bagageruimte in de voortent. Er passen met moeite twee (grote) rugzakken in, maar dan mag je hopen dat je 's nachts niet je bed uit hoeft. Maar de prijskwaliteitverhouding van deze tent is ongeevenaard. Dus zeker een aanrader.

Groeten,
Ocnarb
 
Hoi Maiki,

Probeer eens de Jack Wolfskin Tundra I en II RT
Deze zijn net iets boven de 3kg en kosten net onder 200 (nr I) en net boven 200 (nrII)

Nog lichter zijn de Jack Wolfskin Last Resorts (ruim onder 3kg) maar die zijn rond EUR300.

beide tenten zijn verkrijgbaar bij de Jack Wolfskin store in Haarlem.

groetjes, wim
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan