op zoek naar info Amerika


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wilko

Guest
Hallo lieve mensen, in mei ga ik met mijn vriendin naar amrika (het westen :San Fransisco brice canyon grand canyon yosimity park Las Vegas enzo )
We zuoden daar graag willen wandelen . Heeft iemand intessante informatie of tips ook over goedkope overnachtingen in bijvoorbeeld jeugdherbergen of cabins of motels ????????????? Alvast vriendelijke dank !! Groetjes Wilko
 
hallo wilko

ik zie dat je naar het westen gaat en ben er verleden jaar geweest. Je vraagt naar overnachtingen maar weet niet of je gaat camperen of in hotels gaat slapen?

Ik raad je aan bij de parken om op de campings te slapen in tenten is gewelding. met deze link http://www.nps.gov heb je alle parken waar je uitkunt kiezen. zelf raad ik je zion, grandcanyon en yosemite aan, daar kun je geweldig hiken. Mocht je de Grand Canyon bezoeken onderaan in de canyon is een camping waar je kunt overnachten. Ik zelf heb deze op een dag naar onder en naar boven gelopen, maar dat kwam ook dat het weer slecht was (dus niet warm), men raad het af om dit op een dag te doen.

Wat betreft san fransisco probeer deze link eens http://www.baycityguide.com . SF is geweldig heb jue zeker meerdere dagen voor nodig. Ga naar het informatiecentrum in het centrum en koop daar een bus/tram ticket en je kunt de heledag van de tram en bus gebruik maken voor 6 dollar, of je kunt ook een fiets huren.

Wat betreft LA zou ik weg blijven is niet zo geweldig en ontzettend groot (te groot).

Las vegas is ook geweldig, ga eens in de sahara eten, krijg je een buffet voor ongeveer 7 dollar. Ik zelf heb daar in een 8 hotel geslapen en dat was maar 2 blokken verwijderd van de Streep.

Vergis je niet in de afstanden daar, die zijn zeer groot (van het ene park naar het andere rijden) je hebt daar soms een halve dag tot een heledag voor nodig.

mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel.
 
Hallo Wilko

Je vraag is kort maar omvat wel heel erg veel.
Dat lijkt een leuke route die je beschrijft maar toevallig is het ook de standaardroute voor trips in het westen, erg druk dus. ( SF, Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce canyon, Las Vegas, Yohua Tree,San Diego, LA, met eventueel Sequoya NP erin) Ik ben een keer of tig in het westen van de US geweest en deze route beviel mij het minst. Druk, overlopen soms, heet, weinig te wandelen en een buiten de beroemde parken saai woestijngebied. Yosemite valt nog wel mee, even een eindje lopen en je bent uit de drukte, maar ik kan je meer aan bevelen naar andere delen van de Sierra Nevada te gaan, hoewel je dan echt zelfvoorzienend moet zijn. Je kan naar Angel's landing in Zion (Schitterend!) of de Grand canyon afdalen en weer omhoog, dat is heel mooi, vermoeiend, spannend en heet (wij hadden 45 graden op de bodem), maar daar houdt het mee op en je bent op zijn zachtst gezegd niet alleen.
Wanneer je vanuit SF naar het noorden gaat heb je prachtige rustige en ongerepte (wandel)gebieden: Lassen National Park o.a. is prachtig om in te lopen. Even noordelijker heb je Mount Shasta en dat is een van de mooiste bergen die ik ken, een vulkaan van 4200 m hoog.
Cabins bestaan in Amerika zo goed als niet. Wanneer je meerdaagse tochten gaat maken gaat je tent standaard mee. Vergeet niet dat je vrijwel overal in het bezit moet zijn van een permit, soms ook bij eendaagse wandelingen, en dat op veel plaatsen een limiet is aan het aantal permits per dag of per gebied.
Motels zijn overal waar wegen zijn en meestal van goede kwaliteit, buiten de drukke gebieden is er vrijwel altijd plaats.
Hostels zijn er buiten de drukke gebieden nauwelijks te vinden. Een vakantie in de V.S. is gewoon duur, daar kom je niet onderuit.
Mocht je meer willen weten dan vraag je maar.

Groet, Jaap
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan