Opblaasbare sneeuwschoenen

Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Inderdaad een bijzonder idee. Door een bos struinen wellicht risico op lekkage door uitstekende takken of stronken, dacht ik in eerste instantie. Maar door Raymond even gewezen (zie hieronder ergens) naar een grappig en lompe duurzaamtest. Blijkt dus dat ze behoorlijk stevig zijn deze sloffen. Wat me wel opvalt is dat ze toch vrij breed sporen, maar dat is slechts een klein ongemakje bij een groot gewichtsvoordeel. Immers als je een trektocht maakt waarbij je niet continue door de sneeuw hoeft, is het niet meer nodig om van die zware jongens mee te sjouwen. Bij traverses weinig grip met het basismodel maar er zijn extra stijgijzers te verkrijgen als accessoire die de boel dan wat stabieler maken.
 
Laatst bewerkt:
Ze zijn ongetwijfeld handiger om mee te nemen als je ze niet aan hebt, vanwege de pakmaat. Ik vind ze uitgeklapt niet zo groot, dus het kan zijn dat ze het in erg losse sneeuw niet zo goed doen. Dat hebben gewone sneeuwschoenen ook al moeite mee. Verder qua gewicht, denk ik dat die van mij van Tubbs niet zo veel meer wegen.

Linda
 
Ik had ze al vergeleken met de Tubbs Journey 30"
Oppervlakte: Tubbs: 1629 cm2, Smallfoot: +/- 1316cm2 (berekend met een grid adv foto)
Gewicht: Tubbs: 2.0 kg, Smallfoot: 1,19 kg (incl crampon, maarrrrrrr plakset en vooral pomp weegt al snel 150 gram.)

2 puntjes die mij opvielen:
- Flexibiliteit: bij traverseren zwikt je enkel niet. Hierdoor is het waarschijnlijk minder blessuregevoelig en kan je in potentie minder steviger(dus lichter!) schoeisel gebruiken
- Wegzakken: het lijkt er op dat je voet enkele cm's onder het zwembandje door zakt. Hierdoor maak je diepere stappen. Dit kost natuurlijk de nodige energie.
 

Bijlagen

  • 003.jpg
    003.jpg
    65 KB · Weergaven: 28
  • 002.jpg
    002.jpg
    66,5 KB · Weergaven: 26

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Inderdaad een bijzonder idee, maar niet all round praktisch inzetbaar. Door een bos struinen wellicht risico op lekkage door uitstekende takken of stronken.

Uhm Sander, kijk hier eens naar: http://www.youtube.com/watch?v=N_Qo...ru9UYvJ8B07HFIj8MJFMVhK&feature=share&index=3

Ik heb ze inmiddels meerder keren geprobeerd (Lluc ook) en moet zeggen dat ik positief verbaasd ben.

De extra stijgijzer die optioneel gekocht kan worden is wel handig bij steilere stukken inderdaad, maar verder veel beter dan ik had verwacht.

Ik zet ze waarschijnlijk volgende week in 'In de kijker' op de site.

Raymond
 
Check, Raymond! Filmpje gezien en hard gelachen:D Valt weer 100% mee die duurzaamheid. Ik heb mijn reactie dan ook maar ff aangepast. En even uit interesse, op welke 'grote' voet leeft Lluc? wellicht een optie voor mijn kids en heb ik ook zo'n setje liggen als ik er een keer mee wil spelen. Of komen ze in verschillende maten?
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan