Openbaar vervoer Gran Paradiso


Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Margreet

Guest
hallo,
We gaan begin augustus een korte huttentrektocht maken in Gran Paradiso. Ivm de planning ben ik aan het zoeken geweest op internet naar bustijden e.d., maar de goede site heb ik nog niet gevonden. Weet iemand DE link voor o.v. in Gran Paradiso? Het gaat om een bus van Aosta naar Valsavaranche (of Pont)En later weer van Valgrisenche de bus terug richting Aosta.
Iemand tips??
Bedankt,
Margreet
 
hoi margreet,
ik ben daar drie jaar geleden geweest. super mooi, ik zou direct met je mee willen gaan ;)
wij waren daar met de auto dus ik heb er helemaal niet op gelet of daar bussen zijn. het zou kunnen. de wegen vanaf aosta die langs de rivieren de vallei op gaan zijn redelijk klein en kronkelen heel erg. het was wennen voor ons om daar met de auto te rijden tussen al die 4x4 fiat panda`s ;)
volgens mij is het wel te doen om daar te liften. de mensen die de valleien ingaan zijn alleen maar plaatselijke bewoners en mensen die af en aan naar campings rijden. het moet zeker te doen zijn.
tip: ga ook eens naar lilaz (of zoiets) het is heel toeristisch maar je kan daar bij de lokale sport- en outdoorwinkel de sleutel ophalen van een berghut.
heel veel plezier !
 
http://www.regione.vda.it/default_i.asp ook in het frans. Volgens het 'reis'-kaartje gaan er ook bussen naar de diverse dalen. Volgens onze ervaring niet vaak. Liften gaat maar kost tijd. Bijv twee jaar geleden terug naar Surier; nb dit is geen dorp (5 inwoners) en er gaar om 17.00 uur niemand naar toe. Tegenwoordig plannen wij rondwandelingen, meerdaagse die weer bij de auto eindigen. Probeer maar eens vanuit Gimilian richting Mont Emilius. Zeer rustig. Wij gaan vrijdag a.s weer.
Veel plezier.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan