Openingstijden


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Hoi,

Vrijdagavond (koopavond) struinde ik op weg naar mijn favoriete buitensportzaak in Rotterdam: Demmenie. Wat schetst mijn verbazing, ze gaan tegenwoordig op koopavond al om 7 uur dicht. Jammer, jammer! Puntje er af voor de klantvriendelijkheid bij mijn beoordeling.
Ga er altijd vanuit mijn werk langs, maar voor 7 uur is moeilijk. Heb meestal geen zin om alleen voor een paar sokken op zaterdag dat hele eind op-en-neer te moeten.
Afijn, kwam uiteindelijk bij Bever terecht en ben daar geslaagd (moest afritsbroek en capilene shirtje hebben), maar toch...

Nou bespeur ik steeds meer speciaalzaken (buitensport, rijwiel...) die op koopavond niet meer open zijn. Is dit de nieuwe tendens...??

Groetz,
Dennis
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ach, door mijn wisselende diensten ben ik gauw doordeweeks vrij dus ken het probleem niet.
Maar ik gun wel iedereen zijn vrije avond.
Ook die van verkopers maar das erg persoonlijk

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje, voor of na sluitingstijd?).
 
Dennis,

Of het een nieuwe tendens is of niet kan ik niet zeggen (hier in Spanje gaan nagenoeg alle winkels niet vóór 8 of 9 uur dicht, op geen enkele avond), maar ik kan me wel voorstellen dat dit is om kosten te besparen. Op koopavonden zal het in een buitensport-zaak denk ik veel minder druk zijn dan men zou willen, in een V&D is dat waarschijnlijk anders.

Overigens wel een enge gedachte dan: veel gewone winkels moeten steeds meer besparen om te kunnen concurreren met Internetwinkels en als dan ook nog de winkel eerder dicht gaat, dan verliezen ze juist meer op Internetwinkels (die immers 'altijd' open zijn).

Raymond
 
De wal keert hier het schip (eventueel).

Laten we ervan uitgaan dat er (buitensport)winkels zouden (moeten)verdwijnen dan zijn niet alleen deze winkels slachtoffer maar ook de pure internetwinkels zelf. De klant wil immers nog steeds spullen kunnen voelen en vergelijken. Is dit niet meer mogelijk dan zijn uiteindelijk ook de internetwinkels zelf hier niet bij gebaat.
Ik hoor zo links en rechts dat bijvoorbeeld Suunto horloges bij sommige reguliere winkels gedeeltelijk of helemaal uit het assortiment gaan omdat ze voor zeer lage prijzen op het internet te krijgen zijn. Niet onaantrekkelijk voor de consument maar voor winkeliers die met nettomarges werken van 5-10% is hier niet tegen op te boksen. Ik luister wel eens naar discussies in winkels tussen verkopend personeel en een klant die maar niet begrijpt waarom de winkels zo "duur" zijn in vergelijk tot het internet. Dan kan ik alleen maar onbegrijpend knikken en constateren dat sommige consumenten er(in het algemeen) niet veel van begrijpen hoe en reguliere cq. internetwinkel in elkaar zit.

Als koopavonden steeds minder klanten trekken omdat consumenten op doordeweekse dagen er tijd voor heeft dan is het alleen maar logisch dat er vroeger wordt afgesloten.

Met vriendelijke buitensportgroet

Buitenbeentje
 
Tja, ik geloof niet erg dat consumenten doordeweeks meer tijd hebben gekregen. Ik herinner me ineens wel dat uit onderzoek was gebleken dat steeds minder mensen de koopavond gebruiken omdat ze zich 's avonds niet veilig voelen. En dan vooral in de winter als het donker is. Ze gaan liever op koopzondag....

En zoals je al zei, sommige dingen wil je gewoon passen. Een capilene shirtje kan ik blind bestellen, ik weet welke maat me past. Maar een afritsbroek niet, die wil ik effe passen...

Groetz,
Dennis
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan