openstreetmap en hiking


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik ben sinds een tijdje aktief op openstreetmap.org. Openstreetmap is een initiatief van een open source programmeur Steve Coast en is nu 3 jaar oud. De gek heeft destijds het plan opgevat om de wereldkaart met vrijwilligers opnieuw te gaan inmeten, op kaart te zetten en vrij aan iedereen beschikbaar te stellen. Ondertussen begint de kaart zowaar enige 'vorm' te krijgen, met name in GB zijn ze al een eindje op streek.

Ik heb zelf in NL een bescheiden start gemaakt met het 'taggen' van wandelpaden voor osm. Ik kan je verzekeren dat is een hele leuke bezigheid. Ik struin gewapend met gps, camera en dictafoon door een gebied heen en tag alle paden die ik tegenkom. Alleen 'wat' ik tag is nog in ontwikkeling. Voorlopig hou ik het op (breedte,aard vd verharding, toegankelijkheid).

In GB is ene Nick Whitelegg al veel langer aktief met het taggen van wandelpaden. Hij 'rendered' ook een speciale wandelkaart (free-map.org.uk). Regelmatig houdt Nick speciale mappingparty's voor wandelaars. 22-23 September organiseert hij een mappingparty in east-hampshire (zuid-engeland). Ik heb Nick gemeld dat ik meedoe maar er een lang weekend van maak (20-23 sept). Ik hoop van Nick wat kennis/ervaring op te doen over het taggen van wandelpaden. Maar ik verwacht natuurlijk ook gewoon een leuk/mooi wandelweekend te hebben.

Ik was benieuwd wat mensen hier van het osm-initiatief vinden en of er in zijn algemeenheid interesse is om aan wandel mappingparty's mee te doen. Zonodig kan in de mappingparty van 20-23 sept als evenement in de club hiking-site opnemen. De aankondiging van Nick staat hier:
http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk/2007-August/017282.html
Het betreft globaal dit gebied (als ik het goed begrijp):
http://maps.google.nl/maps?f=q&hl=n...29007,-1.179657&spn=0.526263,1.2854&z=10&om=1

Groet, Rik
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan