Ordnance Survey Landranger-serie

  • Onderwerp starter krislaevaert
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
K

krislaevaert

Guest
Via de boekhandel kan ik de Ordnance Survey Landranger-serie kaarten 50, 56, 57 niet bekomen. Heb ze nodig om de West-Highland Highway te stappen.De vernoemde kaarten zouden niet meer voorradig zijn. Klopt dat? Hoe los ik dit op?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Je kan ze of bij een gespecialiseerde kaartenhandel vast wel krijgen, zie de links op deze site, of anders zal je in het gebied zelf in elke boekenwinkel, outdoorshop of benzinestation/supermarkt en waar ze maar geld aanpakken deze kaarten kunnen vinden.
In Snowdonia bijvoorbeeld hangen de OS kaarten in vrijwel ieder winkeltje te koop.
Nog een tip: als ze er een geplastificeerde versie van hebben moet je die kopen, daar krijg je nooit spijt van
http://www.hiking-site.nl/links.php
hth

Rob
Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hier net gevonden op manymaps.com:

OS LR 50 Glen Orchy - Loch Etive (1:50.000) Details Euro 10,00
OS LR 56 Loch Lomond - Inveraray (1:50.000) Details Euro 10,00
OS LR 57 Stirling - The Trossachs (1:50.000) Details Euro 10,00Gewoon verkrijgbaar dus

Veelplezier in Schotland


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hallo

In plaats van de OS kaarten kun je ook de samengestelde kaart van de Footprint Maps (Stirling Surveys) kunnen nemen. Ben je voor de gehele WHW klaar voor £4.50. http://home.btconnect.com/StirlingSurveys/nationaltrails.html
De Footprint kaart vormt zowel een kaart als een gids van deze route met informatie over de aanwezigheid van faciliteiten als postkantoor, winkels, banken, accommodatie. Er zijn acht kaartuitsneden van de route zelf en een aanvullend kaartje van de Ben Nevis. Een handige aanvulling, want zo goed als iedere West Highland Way-loper beklimt ook daadwerkelijk deze berg.

Daarnaast zijn de Harvey Maps een zeer goed alternatief voor de OS kaarten. Persoonlijk vind ik ze beter. Je kunt de losse kaarten van de route kopen of de WHW-routekaart: http://www.harveymaps.co.uk/acatalog/West_Highland_Way.html £9.95

groet Ron
Beheerder www.buitensport-schotland.nl
 
6.49 GBP United Kingdom Pounds = 9.49872 EUR (Koers van dit moment)

Zo veel scheelt het dus niet, en dan de porto er bovenop?
En waarschijnlijk een bedrag voor het wisselen van het geld of de internationale overschrijving er bij?

Ik zou ze lekker in NL bestellen....
Maar dat is voor een ieder zelf te beslissen.Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
>Zo veel scheelt het dus niet, en dan de porto er bovenop?

Nee joh? Bij mij in de stad zijn de kaarten 15 euro per stuk. 5 euro per kaart minder betalen vind ik de moeite waard. Wat betaal jij dan per kaart, Rob? Van mijn creditcard is 115 euro afschrijven voor 10 (Explorer 1;25000) kaarten. Is dus 11,50 per kaart. Als dat goedkoper kan dan wil ik wel graag weten waar.

Eins
 
Niet gelijk zo strak op die kast jongen, ik heet geen Martin: kijk nou eens goed naar mijn 2e bericht hierboven: daar staat duidelijk 10 euri per kaart, bij manymaps.com, en die zitten gewoon in NL

Rob
PS: je vergelijkt hier appels met peren: er wordt gesproken over de Landranger 1:50000 series, jij hebt het ineens over de Explorer series in 1:25000

Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
als je alleen de 'echte' whw route wilt lopen (dus geen uitstapjes of de hoge variant) kan ik je een combikaart van de gehele route aanbevelen, scheelt in de euro's, het gewicht en bovendien is de route zo vanzelfsprekend en gemarkeerd dat je het bijna zonder kaart kunt doen. Ikzelf heb de eerder genoemde footprint map gebruikt en die was voor mij ruim voldoende.

als aanvvulling hierop nog ff;
zo'n samengestelde kaart geeft echter weer weinig van de verdere omgeving weer, wil je dus weten welke heuvels/toppen etc je onderweg allemaal ziet heb je wel uitgebreidere kaarten nodig
 
>bij manymaps.com, en die zitten
>gewoon in NL


Hee das een goeie tip van je, thanx. Is veel makkelijker dan bestellen vanuit de UK

Eins
 
Harvey, Harvey, Harvey, Harvey

Maar de Harvey Maps zijn veel beter dan de OS kaarten!!!!! Dit zijn namelijk geen topografische kaarten (van oorsprong bedoeld om militairen mee te laten navigeren), maar kaarten voor wandelaars. Verschil: beken die wel/niet doorwaardbaar zijn worden verschillend aangegeven etc..

Ron
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan