oud maar nog niet versleten

in andere draadjes gaat het vaak over de latest and greatest, zo heb ik sinds kort een Armytek Barracuda Pro. Maar daar gaat het mij niet om dit draadje.

Al vele jaren (ik schat al 21 jaar) sleep ik onderstaand pannesetje mee, simpel setje van Camp-art. driepannetjes met twee deksels in een bijna vesleten hoesje, gebutst, gedeukt, handgreep van de grote pan al meerdere malen gerepareerd. Dusdanig ingekookt dat ik precies kan zien hoeveel water erin moet voor een tweetal koffies in de eveneens oudere aladin thermomokken of voor een tweetal droogvoermaaltijden.
10r8ujc.jpg

We zijn momenteel een nieuw setje aan het uitproberen, een van alpkit. Maar toch voelt dat een beetje als verraad...

wie heeft er nog van dit soort items die je maar niet wil vervangen ondanks dat andere items voor minder vervangen zijn?

Bas
 
Laatst bewerkt:
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Mijn hoedje!
Gaat al tien jaar mee en heeft mij duizenden kilometers mij tegen de zon beschermd. Helemaal verbleekt en er vallen al wat gaatjes in. Ik heb al jaren een nieuwe liggen, in de oorspronkelijke kleur rood. Maar nee, deze gaat nog wel even mee! Tot de draden om mijn hoofd hangen...

Marla

20160426_122436.jpg
 
Ok. Ik zal even serieus reageren. [emoji57]. Mijn Arcteryx Arrakis 65 rugzak. Heb nu een veel lichtere. Voor een goede prijs zou ik het denk ik wel aandurven. Maar dan echt met pijn in mijn hart.


Groet,
Maurik

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Grinnik dat kooksetje heb ik ook gehad. Geen idee waar het gebleven is. Waarschijnlijk in een of andere verhuisdoos. Maar mijn item dat ik absoluut tot de draad ga verslijten is mijn Hilleberg Allak (de oude eerste versie van 3,5 kg met het zware Kerlon doek en dito grondzeil).

Getypt met veegtelefoon
 
Ik heb ook een oud campart-setje, de gezinsvariant met twee grotere pannen, een steelpan en een keteltje. Het is nog van mijn ouders geweest, vroeger ging het gewoon met ons mee op vakantie. Ziet er niet zo fris meer uit door gebruik op houtvuur. Er is minstens 1 pan verdwenen toen we 's nachts overstroomd raakten op een kampeerplek in de Biesbosch. Het keteltje gebruik ik het meest, omdat mijn voorkeur tegenwoordig toch uitgaat naar droogvoer in stazakken.

Verder is alles veel nieuwer. Mijn Back Fat Maxx zal trouwens inmiddels ook de 16 jaar wel halen en heeft al heel wat avonturen meegemaakt en geeft nog geen krimp.
 
Ha! Ik heb ook zo'n hoedje, een grijsachtig iets. Valt nog niet uit elkaar, en zit zelfs lekkerder als een Tilley! Ooit in Italie voor een tientje gescoord bi een van-alles-en-nog-wat winkeltje

MIrjam
 
Ik heb ooit al mijn gear in een Excel bestand gezet (inmiddels een hele lange lijst). Deze is gesorteerd op datum van aankoop en ik kan dus precies terugzien welke oude spullen ik nog heb. Dat gaat terug tot 1994 en al dit materiaal heb ik nog steeds al wordt niet alles nog evenveel gebruikt.
De Odlo Tiger sportbroek van meer dan twintig jaar oud is afgelopen winter nog wekelijks gebruikt.

gear.jpg


Laat maar weten of jullie van een bepaald item foto's willen zien.
 
@ Huib, dat is een imposant lijstje, grappig ook die conversie van hollandsche florijnen naar euro's.
@ Hyz, die polycarbonaat dingen zwerven bij mijn ouders thuis ook nog rond... heb zelf ook nog een paar keer mee mogen kijken bj de lexan-plant maar de meeste tijd doorgebracht op het lc aldaar voor dat de arabs binnen kwamen.

Bas


-- en ja met plaatjes is het wel leuker --
 
Ik heb een Lowland Mountaintracker die maar niet kapot wil.... en ik wil het ook niet. Ik denk dat ik hem nu 17 of 18 jaar heb.
 
-- en ja met plaatjes is het wel leuker --

Hier twee plaatjes van de Sprayway Windbreaker die ik heb gekocht op 6 september 1995, morgen dus 21 jaar geleden. Ik studeerde nog en had geen geld voor een Goretex jas. Een poncho werkte prima als het regende maar op andere momenten waaide de wind dwars door mijn kleding heen. Bij de Bever in Amsterdam zag ik deze windbreaker hangen en ik wist meteen dat dit de oplossing was. Ook deze was toen al duur voor mij maar inmiddels heb ik het geld er dik uitgehaald.
Tegenwoordig zijn er lichtere windbreakers maar deze heeft een kangoeroezak waar veel in kan, van handschoenen tot camera tot snacks. Kangoeroezakken zie je tegenwoordig niet veel meer maar ze zijn wel superhandig.

windbreaker1.JPG windbreaker2.JPG
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan