outdoor genieten


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Nee.
Ik loop alleen in Nederland (nog), maar erger me mateloos aan de troep die je tegenkomt. Vooral de lege pakjes drinken en de plasticjes waar de rietjes inzitten. Als ik alles mee moet nemen is het einde zoek, maar eigenlijk zou ik wel willen maar loop er ook voor mijn plezier en ontspanning. Dilemma dus.
Het is volgens mij zo dat wel in Nederland vooral de troep ligt op de kortere wandelstukken. Naar mate de afstand vordert is er minder troep. Maar altijd wel weer wat...

Greetz,

Fred
 
Dames en zakdoekjes: onnadenkend, dom of schijt aan a...

Soms wel, meestal niet.
Helaas kan ik het filmpje niet zien.

In dit kader moet me toch iets van het hart. Eigenlijk al jaren ...!
En in maart van vorig jaar, toen ik weer op pad ging, had ik mezelf gezworen er nu eindelijk eens iets over te schrijven op de Hiking-Site. Het kwam er niet van.

Gelukkig, Anna, trek je mij over de streep.
En waar gaat het over? Dames en papieren zakdoekjes!!!!

De meeste mensen zullen inderdaad volmondig gruwen van het achterlaten van snoepzakjes, blikjes, bekertjes, whatever.

Ik erger me daarnaast dood aan de papieren zakdoekjes die na het plassen worden achtergelaten. Door dames ja! Want heren schudden even en zijn in dit geval in hun toiletgang netter dan dames.

Ik heb het niet (alleen) over dagjesmensen die met kids een half uurtje actief zijn op de zondagmiddag. Want ik tref het overal aan, op LAW's en in de bergen overal in Europa. Dus serieuze wandelaars.

De papieren zakdoekjes worden achtergelaten alsof het bijna een natuurrecht is dat ze daar mogen liggen. Terwijl het vervuiling is (het duurt toch echt even voor alles verteerd is) en op korte termijn in ieder geval visuele vervuiling waar alle wandelaars die hetzelfde pad lopen, tegenaan moeten kijken. Soms wordt niet eens moeite gedaan om dat papiertje ergens te verstoppen.

Ik vind het van zo'n grote onverschilligheid getuigen, of tenminste onnadenkendheid, als ik het nog gunstig benader.

Voor een heleboel dames geldt hun gangbare afval-ethiek blijbaar niet als ze moeten plassen. Als het inderdaad onnadenkendheid is, helpt dit berichtje misschien tot bewustwording.
Stop de gebruikte papieren zakdoekjes gewoon in een plastic (boterham)zakje in je broekzak en neem het mee, zoals je met al je afval hoort te doen.

Natuurlijk zullen velen denken "ik doe zoiets niet". Nee, dat zal best en ik geloof je. Maar gezien de papierenzakdoekjesplaag langs wandelpaden zijn er nog genoeg dames die het blijkbaar wel doen.

Marla

PS Ook organisch afval als bananenschillen en die van mandarijntjes zijn visuele vervuiling. Neem de moeite om ze wat uit het zicht achter te laten.
 
RE: Dames en zakdoekjes: onnadenkend, dom of schijt a...

Heel goed!
Gewoon door blijven zeiken, zonder papiertjes ;-) !!!
Leuk verslag trouwens.
Marla
 
Soms neem ik iets van anderen mee. En dan vooral als het 1 ding is in een gebied waar verder niets ligt en ik ben een dagwandelingetje aan het doen. Door dat ene ding weg te halen is het gebied weer schoon en is het dus een grotere drempel voor een volgend persoon om er iets achter te laten.
Maar tijdens lange tochten is mijn rugzak vol genoeg en kom ik vaak zoveel troep tegen dat er geen beginnen aan is. Ik kom bijvoorbeeld vaak lege glazen flessen tegen van mensen die 's winters op de sneeuwscooter zijn langsgeweest of bergen met lege oliekannen van diezelfde sneeuwscooters. Ik ga dat toch echt niet allemaal meesjouwen. Dan had ik nog een rugzak van 100 liter kunnen vullen. Het is zo vreselijk demotiverend om op te ruimen achter mensen die zelf bewust al hun zooi achterlaten, terwijl ze het gewoon (al dan niet gemotoriseerd) mee hadden kunnen nemen. Ik kan me daar helaas niet toe motiveren.

Linda
 
>Nee.
>erger me mateloos aan
>de troep die je tegenkomt. Vooral de lege pakjes drinken en de
>plasticjes waar de rietjes inzitten. Als ik alles mee moet
>nemen is het einde zoek, maar eigenlijk zou ik wel willen maar
>loop er ook voor mijn plezier en ontspanning. Dilemma dus.

Had mijn bericht kunnen zijn ...

Roel

=======================================
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Ik vond het filmpje wat ik op youtube tegenkwam wel errug aanspreken. Gewoon ergens een stukje 'adopteren' als jouw schoonmaakproject. Ik doe het wel met glas en conserven op de zandverstuiving vlakbij mijn huis, ook vanwege het feit, dat mijn honden er lopen en nog een paar honderd andere honden.

Maar als ik onderweg ben, neem ik idd niet alsmaar vanalles mee wat anderen schijnbaar achteloos hebben neergeflikkerd. Wel ruim ik de hele stek op (wat ik mee kan nemen) waar ik gepauzeerd heb.

En het werkt aanstekelijk hoor. Als ik met man en zoon ergens iets zit te drinken en weer eens begin te rapen, komt mn zoon vaak meehelpen. Mensen die ook op die stek zitten, blijven OF allemaal zitten, OF als er ook maar eentje opstaat om mee te gaan rapen, dan komt minstens de helft ineens in beweging.
 
Hey Anna.,

Soms wel en soms niet. Zo liepen wij afgelopen zaterdag op nagenoeg maagdelijke sneeuw in de bergen (er had slechts één stel vóór ons de in de sneeuw gelopen) en toen zag ik een leeg pakje zakdoekjes liggen.

Die heb ik toen bewust in mijn zak gestoken, in de hoop dat we die twee later tegen zouden komen en ze hun 'per ongeluk' achtergelaten vuil konden teruggeven.

Maar normaal gesproken neem ik enkel iets mee als ik echt ver van de bewoonde wereld ben, hoog in de bergen. Anders is het (hier in Spanje althans) geen doen :(

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan