Outdoor handdoeken


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik twijfel al jaren of ik zo'n (dure) outdoor handdoek zal aanschaffen. Ik heb ooit eens gelezen in dit prikbord dat je ook met de dweil van 49 cent van de Zeeman goed uit de voeten kunt. Een traditionele handdoek is te zwaar, blijft nat en gaat stinken.
Kan iemand mij adviseren over de dure outdoor handdoeken van 'high-tech' materiaal maar waar je wel 30 Euro voor neer moet tellen.. x(

Conny
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Conny,

Zelf liep ik ook al een paar jaar te denken om er een wel of niet te kopen, en heb na een financieel meevallertje een paar maanden geleden de standaard-handdoek van rubytec gekocht, en kan er het volgende over zeggen:
Voordelen t.o.v. een normale handdoek
-Gewicht & ruimte: Is zeker een stuk beter
-Wateropname en drogen: beide ruim voldoende
-Vuilafstotendheid en geur: Goed
Nadelen
-Jezelf lekker droogwrijven is er niet bij. Het is meer een soort droogdeppen.
-Prijs: Erg hoge aanschafprijs (prijs/kwaliteits/gewichtsverhouding buiten beschouwing gelaten)

Al met al is het een goed product, maar door de relatief geringe gewichtsbesparing en de hoge prijs, en andere oplossingen is het voor mij niet iets wat ik hoog op m'n prioriteitenlijstje heb/had staan.

Groetjes Gerard
 
hoi Conny,

Ik heb ze ook, Rubytec handdoeken. Afgezien van het feit dat ze schreeuwend duur zijn: ze bevallen me erg goed!
Ik heb twee doekjes van +/- 30 bij 60 cm: washandjes en badhanddoeken leken me enigzins overdreven.
Ze zijn zo weer schoon en zelfs vanuit natte toestand nog uit te wringen en meteen te gebruiken.
Ik neem ze altijd mee op vakanties en heb genoeg aan twee handdoeken. Een gebruikte handdoek was ik snel even op de hand (soms met alleen een beetje shampoo, als ik bezuinig op bagage) en is de volgende dag weer te gebruiken. Ook als dweil, theedoek etc ideaal. In de wasmachine gaan de vlekken die er met de hand niet helemaal uitgingen, er altijd uit.
Ik sport ook veel en gebruik ze dan ook (geen klamme, zware, stinkende baddoek in je tas), bij het douchen en ook om het zweet op te vangen (en antislip voor handen op roei-apparaat), ook bij het wandelen doe je ze gemakkelijk effe in je tas, voor de zekerheid. Ze zijn gewoon superlicht en klein op te rollen. Je merkt er niks van, maar hebt er wel voordeel van.
Het 'afdep'effect is inderdaad wel wennen, maar ik moet zeggen dat dat nu niet meer zo voelt. Of het gewenning van mijzelf is of de stof van samenstelling verandert, weet ik niet.
Overigens gebruik ik ze al bijna vijf jaar redelijk intensief: geen merkbare slijtage.

Heb je er wat aan?
Groetjes Gerda
 
He Conny,

Misschien niet iets waar je aan denkt bij 'outdoor' handdoeken is het feit dat zwemmers bij wedstrijden tussendoor ook graag droog willen zijn. Speedo heeft daarvoor een speciale zeem ontwikkeld.
Ik gebruikte hem in mijn zwemtijd erg veelvuldig: het is een soort zeem, maar deze is itt de 'outdoorzeem' wel volledig uit te wringen, hoeft niet meer verder te drogen. Meteen na het wringen dus weer klaar voor gebruik. Bij het haren wassen laat je er was schuim oplopen, beetje soppen (heb je meteen een washand/spons), beetje uitspoelen en daarna uitwringen en je kunt jezelf ermee afdrogen.

Al bij mijn eerste bepakte wandeltocht ging mn trouwe zeem mee en inmiddels is ook mijn man om van zijn 'outdoorhanddoek' naar een Speedo-sports-towel.
Ding is ook niet echt goedkoop, maar zn centjes dubbeldik waard.

Deze zeem levert dus wel gewichtbesparing, omdat hij volledig droog te wringen is!

Veel succes!
Petra
 
Conny,
Ik heb het even nagekeken, vond mezelf toch behoorlijk yup dat ik tweemaal 30 euro uitgaf voor handdoekjes. Mijn zelfbeeld is weer hersteld gelukkig:
Conny, de prijs valt enigzins mee (hoewel nog steeds veel geld!): voor 30 euro heb je bij Bever maar liefst twéé Rubytec handdoekjes. Het formaat van een doek van 15 euro is ruim voldoende voor het afdrogen van je haar en lichaam.
Bij Globetrotter hebben ze ook nog andere merken, eveneens voor onder de twintig euro.

succes! Gerda
 
>Het formaat van een doek van 15 euro is ruim
>voldoende voor het afdrogen van je haar en lichaam.

Uit ondervinding zou ik zelfs durven beweren dat zo 1 doek genoeg is voor 2 mensen... Op die manier heb je altijd wel een reserve of een volledig droge handdoek bij de hand (als je er elk dus 1 meeneemt).

groetjes,
Jan
 
Zelf heb ik eerst twee schoonmaakdoekjes (+/- 2 euro) aan elkaar genaaid. Ultralicht , maar schoonwrijven is hier helemaal geen issue. Het vocht dep je eraf. Voordeel: je bent meteen kurkdroog. Zelfs mijn haar (vrij lang en dik) werd sneller droog dan met een gewone handdoek. Nadeel: het deppen en door het opgenomen vocht voelde het al snel koud aan. Hierna toch maar een rubytec handdoek gekocht (klein formaat, 15 euro). Dit maakt even goed droog als de schoonmaakdoeken. In tegenstelling tot wat hierboven staat vond ik dat je hier jezelf wel mee kan droogwrijven. Het is veel zachter dan de dweilen en voelt ook niet koud aan.
 
Yup,

Daar ben ik het ook mee eens. Wij hebben er ook twee liggen en ik vind dat droog deppen niet het juiste woord is. Het is niet zoals met een gewone handdoek maar werkt wel perfect.

Ik ben er zeer tevreden over maar heb geen flauw idee wat ik er destijds voor betaald heb.

Duncan.
 
Die outdoorhanddoeken vind ik nogal prijzig, dus toen ik toevallig vandaag Xenos binnenliep heb ik gelijk twee 'Microfiber travel / sports- handdoeken' gekocht van €2,95 per stuk. Het is van dat badstofachtige microfiber, 40 x 80 cm en opgerold tot een heel klein pakje - 13 x 8 cm. Gewicht 120 gram incl. mesh zakje. Nog niet gebruikt, dus verslag volgt....
 
Hallo Conny,
Ik heb pas geleden bij Xenos Microfiber travel/sport handdoek 80x40 gehaald.
Zitten netjes in een netje en drogen heel goed af en dat voor de prijs van 3 euro.
Ik nam altijd doekjes mee van 49 cent voldeden prima maar deze handdoekjes werken ook goed.
Groetjes Willem
 
Hoi,
Ik ben net terug van een rondreis door Oost-Europa en ik heb de Xenoshanddoeken gebruikt. Zeker een aanrader! Ze wegen vrijwel niks en drogen zeker goed af! Voor 2,95 heb je waar voor je geld en ik moet zeggen dat ik ze minstens net zo fijn in gebruik vind als een gewone handdoek.
 
Hoi,
begin dit jaar heb ik volgens mij zo'n soort zeem bij de Kruitvat gekocht. Afdrogen is erg wennen omdat het ding zo glad is (voelt erg vreemd aan, vond ik) Als het dezelfde is dan wordt ie als ie helemaal droogt keihard (je kunt 'm dan gewoon rechtop zetten). Helaas voor mij hangt ie nu in Frankrijk nog steeds ergens te drogen... toch zonde van die 1,5 euro ;)
Ondertussen ook een Xenos dingetje gekocht en verrek!, da's inderdaad hetzelfde spul als m'n microvezel schoonmaak doekjes. Nog niet uitgeprobeerd.
De zeeman-viscose dweil is alweer een tijdje om bij thuiskomst de tent mee schoon te maken. Het werkt wel maar je krijgt er wel elke keer een body-scrub van, of je het nou wilt of niet.
groeten, Bas -gevoelig huidje- van Dijk
 
Ik heb vrijdag bij Bever een Lifeventure Micro Fibre Trek Towel Large gekocht. Kost wel ff 29,95, maar voelt heerlijk zacht aan, is 60x120 cm, dus ook lekker groot. Hierbij heb je dus geen "dep" effect, maar echt een "wrijf" effect.

Hij droogt ook lekker snel :)

Groeten,
Joris

Met personeelskorting is alles een stuk meer betaalbaar ;)
 
hoi,

Ik neem altijd 2 vaatdoekjes mee (je weet wel, die gele) en die werken prima. Ander voordeel: ze zijn licht en nemen nagenoeg geen ruimte in :)

Ow ja, die handdoekjes van de Xenos: lekker licht, maar drogen toch niet zo als verwacht. Gewoon uitproberen wat jij er van vind, want smaken verschillen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan