outdoor horloges (militair)


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een nieuwe horloge. Het liefst 1 voor outdoor/militair gebruik. Heeft iemand ervaring met de onderstaande merken. En is er iemand die mij advies kan geven.

Nite, Traser, 5.11, Wenger, khs.

Ik zat zelf eerst te denken aan een Suunto, maar ik ben bang dat die te veel glimt. De militaire uitvoeringen daarvan schijnen niet te worden verkocht in Nederland.

Alvast bedankt.

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo Raymond!
Kijk eens bij www.countrystore.nl onder: "horloges" en je ziet een heel slim bandje dat voor dit probleem bedacht is.
Ook heeft deze zaak zowel KHS als Traser in de collectie.
Als -helaas- ervaringsdeskundige moet ik zeggen dat het vroeger in de praktijk nooit een punt was. Je kon altijd het horloge wat verder onder je mouw schuiven, met camouflageverf bewerken of het aan een koordje om je nek hangen en onder je hemd schuiven. En als het er echt op aan komt, dan moet je dan ook je gezicht camoufleren en zorgen voor een niet reflecterende brilmontuur.
Eigenlijk zie ik ook geen dringende noodzaak hiertoe. Uitgezonderd misschien activiteiten als paintball of soft air, of een daadwerkelijk verblijf in land A. in continent A. Maar dat hoef ik ook niet te weten, het zijn mijn zaken niet en ik wil alleen serieus vragen proberen te beantwoorden.
Groeten,
Boelo
 
Nu we toch over horloges bezig zijn: heeft iemand voor mij een adres waar Wenger DAMES-horloges verkocht worden?
(Kadootje voor Anja)
Liefst geen webshop maar een echte winkel, dat mag in Belgie of NL zijn.
De Zwerfkei had vroeger wel een en ander maar die zijn drastisch aan het afbouwen...:-(

Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Hoi Raymond,

Ik heb zelf de All-Black X-lander van Suunto gekocht. Die is volgens mij ook in Nederland verkrijgbaar. Deze werd eerst nauwelijks verkocht, tot het moment dat er wat 'special forces'-liefhebbers riepen dat het hun ideale horloge was. Sindsdien zijn ze nauwelijks meer te krijgen omdat ze bijna zijn uitverkocht (is ook een limited edition, maar toch).

Met de andere merken geen ervaring.

@Rob: de Nederlandse importeur van Wenger watch (Robijns) is gestopt met die horloges. Ik weet niet of het merk door iemand anders is overgenomen, maar verklaart in ieder geval waarom je het in de buitensportzaken minder tegen komt.

Raymond
 
Hee Raymond,

Ik heb vorig jaar eenzelfde speurtocht gedaan en kwam toen uit op Traser, helaas is ons funbudget bevroren en zijn we nog niet over gegaan op het aanschaffen ervan:-(

Deze jongen heeft in 2000 eens 10 weken in de Australische bush bush gezeten (Arnhemland) en we hebben daar in versneld tempo een paar wijze lessen over gear geleerd.

Wij als blanke westerling hebben niet meer de skills om te overleven in de wildenis, we hebben een aantal moderne tools nodig om die te vervangen. Als deze tools breken hebben we een probleem, mijn insteek is daarom om kwaliteitsspullen te kopen die simpel, waterdicht en extreem hufter proof zijn. Mijn mes is bv een Hill Knives KCT, zaklamp een Surefire Outdoorsman, GPS een Geko 301, hoofdlamp een Black Diamond Moonlight Pro die alleen maar aan en uit kan (geen watergevoelige cpu dus), etc.

Nu weer even on topic; ik had toen de Suunto Vector bij me en die heeft het snel begeven omdat die simpelweg niet bestand was tegen dat soort gebruik (lees sterke kampvuur verhalen;-) ). Hoewel hij bleef werken was hij niet waterdicht meer wat betekende dat ik vaak niets kon lezen op het scherm. Toen ik terug kwam in NL is dit netjes door de importeur opgelost door mij een nieuwe te geven.

Kortom ik ben op zoek naar een klokje dat bestand is tegen de expeditie style vakanties die ik weer wil gaan doen. In het kader van dingen simpel houden moet het een analoge klok zijn die gegarandeerd waterdicht is, kras en schokbestendig, niet te groot/zwaar en moet onder alle condities de tijd aangeven zonder dat daar twee handen voor nodig zijn (dus geen knopjes indrukken of wijzers "opladen" met een zaklamp).

We zoeken dus een mil spec klok dat voorzien is van een energie onafhankelijke lichtbron oftewel Gaseous Tritium Light Sources tubes welke 10 jaar branden. Zover ik weet is Traser de enige die dat maakt, zowel onder eigen naam als bv voor KHS.

Hoewel ik de Classic serie van Traser echt walgelijk mooi vind druist dit weer in tegen mijn principes zaken simpel te houden. Eentje uit de "P 6500" serie is dan meer geschikt voor hardcore gebruik, bv de basic Type 6 of een Black Storm (Pro) doen mijn hartje sneller kloppen:)

Succes met je speurtocht...
 
Off-topic: hoezo voor Anja??

>(Kadootje voor Anja)

Hey Rob,

Hoezo zoek jij een kadootje voor Anja? Het is vandaag toch [strong]JOUW VERJAARDAG[/strong]?!?!

Van harte ouwe reus ;)

Raymond
 
Wat wel weer een grote klomp aan de arm geeft, maar wel een leuke gadget is, is een horloge met hoogtemeter. Moet wel dagelijks en bij weeromslag gekalibreerd worden.

Linda
 
Hi Raymond,

Ik heb ruim 1,5 jaar een Traser, automatic limited editionen heeft Blauw reflecterende blokjes en wijzers.
Deze is prima af te lezen in het donker en kan tegen een stootje.
Op het glas zit nog geen krasje.
Ik heb hem altijd om, dus ook in het water etc.
Hij kost wel wat, maar daar tegenover staat dat je nooit met batterij vervanging zit.
Na de aankoop, via webwinkel, kreeg ik 2 jaar extra garantie boevenop de 2 jaar grantie.
Slijtage van het zwart gemoffelde bandje is alleen aan de onderzijde van de sluiting te zien.

Zoek op internet op Traser, en kijk bijv bij wereldhorloges. Deze hebben ook Succes
 
Als je niet persee tritium wil zou je ook aan een "gewoon"duikers horloge kunnen denken van bijvoorbeeld Seiko of Citizen.
Meestal automatics, en algemeen hoog aangeschreven als value for money horloges bij heel veel horloge liefhebbers.
Sommige seiko's (google bijvoorbeeld black monster seiko) zijn legendarisch als het gaat om hun zgn "lume" (lichtgevendheid)..

Zie bijvoorbeeld http://www.network54.com/Forum/78440/

Voor een hoogaangeschreven soortgenoot van de traser zie www.timefactors.com onder het vakje precista.

Ik vind de suunto niet waterdichtgenoeg.
Voor outdoor gebruik moet het wat mij betreft waterdicht zijn tot minimaal 100 meter.
zie onderstaand overzichtje van de officiele betekenis van de verschillende 'waterdichtheden'
>>>>
Water-resistant to 30 meters (100 feet). Will withstand splashes of water or rain but should not be worn while swimming or diving.

Water-tested to 50 meters (165 feet). Suitable for showering or swimming in shallow water.

Water-tested to 100 meters (330 feet). Suitable for swimming and snorkeling.

Water-tested to 150 meters (500 feet). Suitable for snorkeling.

Water-tested to 200 meters (660 feet). Suitable for skin diving.

Diver's 150 meters (500 feet). Meets ISO standards and is suitable for scuba diving.

Diver's 200 meters (660 feet). Meets ISO standards and is suitable for scuba diving.


Groet,
Gregor
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan