[TE KOOP GEVRAAGD] Outdoor Research Helium Bivy

Gezocht, een OR Helium Bivy. Omdat dit typisch zo'n ding is waarbij de praktijk anders kan zijn dan de fantasie, heeft misschien iemand hier zo'n ding in de kast liggen zonder plannen hem ooit nog te gebruiken... ik houd me aanbevolen! Een andere vergelijkbare bivy mag ook, waarbij 'vergelijkbaar' betekent: waterdicht, met muggenbescherming, en (liefst ruim) lichter dan 500g. Alvast bedankt :)
 
Hoi Urje,

Niet een antwoord op je vraag maar ik heb recent ook gekeken naar de Helium. Ben uiteindelijk voor de Stargazer gegaan en die bevalt super. Instap is geweldig makkelijk, materiaal ademt bizar goed en is bij proppen (prop meestal bivy en slaapzak samen in mn fastpack) laat het gewoon lucht door. Dat schijnt de Helium niet te kunnen. Is marginaal zwaarder dan 500 gram maar erg fijn. Geen idee of je het model kent en/of specifiek voor de layout van de Helium wilt gaan, maar ter overweging :).

Groetjes, Wouter
 
Hey, dank voor jullie reacties!
@Robertjan: dank voor het aanbod, maar zo handig ben ik (nog) niet met de naaimachine. Ik meen me trouwens een verhaal te herinneren van jou van een onzalige vakantie in Schotland in bivakzak, was dat met deze? Dat is één van de redenen dat ik echt niet zonder wil...
@Wouter: tja, condensatie is wel een dingetje inderdaad, en ik lees meer goede verhalen over het Ascentshell materiaal (en vooral over eVent) dan over Pertex Shield+. De Helium is wat goedkoper, dat spreekt me ook wel aan omdat een bivy toch voor 'erbij' is, in mijn geval. Maar ja, lastig, geld besparen voor een 'net-niet-oplossing' is uiteindelijk alleen maar duurder natuurlijk. Als ik toch flink geld ga uitgeven dan overweeg ik ook de MLD eVent Soul Bivy.

groet, Robert-Jan
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan