Outdoorjassen mouwlengte

Ik ben aan het rondkijken voor een hardshell outdoorjas. Mijn oog viel op de North Face Sangro of de Columbia Pouring Adventure ii. Beide hebben verstelbare velcro klitteband bij het uiteinde van de mouw.

Wat mij opvalt en bij andere soortgelijke jassen is dat de mouwen erg lang zijn. Zelfs zo lang dat het zowat over mijn hele hand gaat. Waarom is dat eigenlijk? Ik ben zelf als man zijnde niet de grootste, 1.73. Maar of ik nou een M of een S aan heb het blijft hetzelfde.

Uiteraard kan ik de Velcro klittenband gebruiken om af te stellen. Maar blijf het apart vinden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kan me voorstellen dat bij het gebruik van wandelstokken en dus structureel gebogen armen, die extra lengte wel fijn is. Maar dat is wat nu in me opkomt.

Bij mij zijn alle mouwen altijd te lang. Maar dat ligt niet aan de mouwen 😉

Marla
 
Te lang valt gelukkig nog een mouw aan te passen.

Zelf heb ik vaker dat wanneer de maat M klein uitvalt en de mouwen tekort zijn en dan ben ik niet bijzonder lang of slank. De maattabellen en pasvormen zijn wel een bijzonder iets. Van oudsher zijn dat vaak regionale verschillen met daarbij ook nog omreken verschillen.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
Prijs je gelukkig, te lange mouwen kan je oprollen, inkorten etc. Ik ben 1.92 en heb lange armen...mouwlengte boven de 80cm. Bij de meeste jassen (en overhemden etc) halen de mouwen nauwelijks mijn horloge...

Groetzels
Dennis
 
Sluit me aan bij aqdennis, prijs je gelukkig. Ik heb ook eigenlijk altijd met truien en jassen dat ze te kort zijn :p

Ik begreep overigens vorig jaar eens dat een aantal fabrikanten dit bewust doen bij hun (sommige van) hun outdoorjassen omdat ze bijv. klimmers in hun doelgroep hebben zitten, omdat ze vaak met de armen omhoog staan. Ik heb er verder niet bij stil gestaan of er enige waarheid in school, want ik was allang blij dat ik eindelijk een passende jas had gevonden :)
 
Volgens mij is het simpelweg zo dat:
1. kleren onder de jas droog moeten blijven
2. een bedekte handrug betere doorbloeding en dus minder koude vingers oplevert
3. een dakpansgewijze aansluiting op waterdichte handschoenen mogelijk is.
4. een baselayer, fleece en puff veel ruimte innemen, dus de mouw langer moet zijn.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan