Overlevingskans regionale buitensportbeurs???


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben als eindejaarsstudent bezig met een eigen evenementenbureau (www.moveevents.nl) en als actief buitensporter wil ik dit eigenlijk gaan combineren. Daarom heb ik het volgende idee:

Ik wil ergens in Brabant een regionale buitensportbeurs gaan organiseren. Hier wil ik buitensportzaken, reisorganisaties en andere geinteresseerden bij elkaar brengen. Eigenlijk een goede op pad beurs zeg maar, maar dan regionaal.

Nu is mijn vraag: denken jullie dat hier interesse is vanuit enerzijds de organisaties/buitensportzaken en anderzijds de potentiele bezoekers. Verder hoor ik natuurlijk graag andere tips met betrekking tot het reeds bestaan van dergelijke beurzen of wat er op de beurs te doen zou moeten zijn.

Ik hoor graag van jullie, in ieder geval hardstikke bedankt voor jullie moeite.

Groeten,

Mede-directeur Move Events,

Damien Franscoise
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Beste Damien,

De eerste vraag die je je natuurlijk moet stellen is wat de meerwaarde is van een regionale beurs tov een landelijke beurs. Wat vind ik daar dat ik niet op de landelijke beurs vind? Ik bedoel inhoudelijk, ik weet wel dat op de landelijke beurs de grote buitensportzaken staan (bever en zo) en op de regionale staat piet wandelschoen van om de hoek, maar wat heeft hij dan dat een bever niet heeft en waarvoor ik dan naar die beurs ga komen...?
Op de "echte" Op Pad beurs kom ik bijna nooit, zo 1x per 5 jaar of zo, want er staat toch ieder jaar hetzelfde en het overgrote deel van de participanten zijn reisorganisaties en daar ben ik niet geinteresseerd. Ik denk dat het heel moeilijk gaat worden om een format te vinden voor een regionale beurs die niet "meer van hetzelfde" is...

Maar niettemin, veel succes,
Dennis
 
> Verder hoor ik natuurlijk graag andere
>tips met betrekking tot het reeds bestaan van dergelijke
>beurzen of wat er op de beurs te doen zou moeten zijn.
>


Hi Damien,

kijk eens op http://www.outdoorfestival.nl/. Ben er zelf nooit geweest (te ver uit de buurt), maar lijkt wel op jullie idee.


MVG

Rolf
 
Ik denk dat aangezien Op Pad dit jaar dus geen beurs organiseert, er juist ruimte is voor de "concurrenten". Er is natuurlijk geen echte concurrentie, maar de organisatoren van de beurzen die quitte horen te spelen zijn natuurlijk wel erg trots als "hun" beurs heel belangrijk is.
Dit jaar lijkt het er op dat de Fiets- en Wandelbeurs de show gaat stelen. Op 18 en 19 februari in de RAI in Amsterdam. Hier staan met name non-profit-organisaties.
Je zou dus kunnen bedenken dat juist wat meer commerciële organisaties baat hebben bij een beurs, en dat daarop dit jaar ingesprongen dient te worden...
Zomaar een idee hoor;).
 
Een paar overdenkingen zijn van belang:

- Reisorganisaties hebben inmiddels vaak hun eigen (thema-)beurzen en bezoekavonden/dagen in diverse regio's, naast enkele landelijke beurzen
- Waarom is de Op Pad beurs gestopt, dit is niet voor niets, ooit werd er geld verdient, de laatste jaren moest er geld bij.
- Grote merken zijn door dalende omzetten gedwongen te snijden in hun marketingbudgetten, zie de advertenties in de buitensportbladen.
- Waarom zijn bijv. tentenshows in aantal sterk gereduceerd?
- Waarom lopen de bezoekersaantallen de laatste jaren sterk terug
- Hebben kleinere buitensportzaken wel budget voor dit soort beurzen, de vierkante meters, stands, personeel (weekends!) etc. is schrikbarend duur.
- Is (buitensportend)Nederland niet een beetje beursmoe, zeg maar koopmoe? De omzetten lopen al geruime tijd ieder jaar terug?
 
Op Pad Beurs?

Hoi

Begrijp ik uit het bovenstaande dat er geen Op Pad beurs komt (in welke vorm dan ook?)? Ben een tijdje weg geweest, dus heb niet alles mee gekregen hier. Maar weet iemand ook waarom niet dan?

Groeten, Arjen
 
RE: Op Pad Beurs?

Nope, geen Op Pad-beurs. Geen idee waarom niet. Te weinig omzet? Hoofdredacteurswissel op een ongunstig moment? Bezuinigingen?

Een aantal exposanten lijken zich nu toe te leggen op de Fiets- en Wandelbeurs, zie http://www.fietsenwandelbeurs.nl (18 en 19 februari).

mvg,
Robertjan
------------------------------
www.vakantiefietsen.tk
Iemand die wil, kan...
 
Doen! Als de deelnemers accepteren dat de belangstelling wellicht ook regionaal - en dus beperkt - is. Leuk idee! Ik kom in ieder geval

Ernest
 
Hallo allemaal,

Als eerste bedankt voor jullie goede reacties...lastiger is het natuurlijk dat ze nogal van elkaar verschillen.

De kracht van een regionale beurs is het feit dat alle exposanten vanuit de regio komen en dat er een persoonlijkere sfeer gecreëerd moet worden dan bij een grote landelijke beurs. Ook het houden van bijvoorbeeld een goede tweedehandsbeurs als onderdeel van de beurs zou iets extra's kunnen toevoegen.

De op pad beurs is denk ik opgeheven aangezien hij vorig jaar al niet meer in handen was van de op pad redactie, maar slechts een gedeelte van de beurs. Het publiek was duidelijk niet meer het gebruikelijke outdoor publiek waardoor het voor veel exposanten niet meer interessant genoeg is.

Als jullie nog extra tips of opmerkingen hebben hoor ik het heel graag!

Groeten Damien
 
Beste Damien,

Er is maar één eerlijk antwoord mogelijk: vergeet het! In het verleden zijn dergelijke intitiatieven als eens ontplooid in Den Bosch en Eindhoven, maar het is nooit een succes geworden. Te weinig publiek, te weinig standhouders, te weinig sponsors en een chronisch gebrek aan sfeer. In Nederland (maar waarschijnlijk ook wel daarbuiten) is er simpelweg geen draagvlak voor een regionale buitensportbeurs. Zelfs landelijke beurzen hebben het moeilijk, niet voor niets is het Op Pad Beursfestival een zachte dood gestorven.
Eén van de andere redenen waarom beurzen het moeilijk hebben, is dat buitensporters hun informatie steeds vaker op internet vinden. Gebruikte je vroeger een beurs om je op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in reizen en materiaal, nu is daar internet voor. Uiteraard is dat een jammerlijke ontwikkeling, want beurzen waren er niet alleen om je te informeren, het was ook een plek waar buitensporters elkaar konden ontmoeten.
Ik wil je initiatief niet de grond in boren, maar bedenk je nog eens goed alvorens je aan dit ongewisse avontuur gaat beginnen. Een succesvolle beurs is van 1001 dingen afhankelijk en publiciteit en geld vormen daarvan misschien wel de belangrijkste. Dat ga je in deze tijd niet redden met een regionale beurs. Bedenk iets anders dan een traditionele beurs, want aan nieuwe initiatieven is in de buitensport wel degelijk behoefte!
Succes.
 
Sja, wat ik zelf mis op de consumenten-beurzen is een blik in ed toekomst. Dus durf te laten zien wat er komend seizoen in de winkel zal liggen. Welke nieuwe ontwikkelingen doen zich voor? Welke nieuwe techniek zal er gebruikt worden in rugzakken of tenten?

Ik kan me enerzijds voorstellen dat sommige winkels dit niet toejuichen omdat mensen dan wellicht nog 'even willen wachten', maar anderzijds voegt het iets toe aan de beurs wat Internet niet kan: mensen kunnen voelen, ruiken en echt zien wat er komen gaat. Hebben ze weer iets om naar uit te kijken en voor te sparen.

Raymond
 
"Bedenk iets anders dan een traditionele
beurs, want aan nieuwe initiatieven is in de buitensport wel
degelijk behoefte!"

Aan welke behoeftes of initiatieven zit je dan te denken? Als het geen buitensportbeurs is, wat zou dan wel voor de buitensporter interessant kunnen zijn... als ik namelijk goed nadenk zou ik niets weten helaas.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan