Overnachten met een groep op eigen terrein in Nederland


Status
Niet open voor verdere reacties.
W

Wouter

Guest
Door omstandigheden moet ik binnen een week een alternatieve kampeerplek vinden voor mijn Scouts (10-14 jaar).

Nu ben ik van plan met 20 personen 2 nachten op de wei van mijn ouders te kamperen.
Kan ik dit gewoon doen in nederland, of kan ik problemen met de gemeente / politie krijgen.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Overnachten met een groep op eigen terrein in Neder...

Of laat gewoon niets weten. Dan zet je ze mooi te kakken en denken ze volgende keer misschien twee keer na voor ze iemand zijn nachtrust verstoren.
 
Hi Wouter,


Wat wel en niet mag met kamperen wordt nu nog geregeld in de WOR (Wet op de openlucht recreatie) Hoewel deze wet geleidelijk aan vervangen wordt door nieuwe regels, is het voor dit geval relevante gedeelte nog altijd van kracht. Ik meen tot jan 2008. De WOR regelt oa waar wel en niet gekampeerd mag worden, en ook een stelsel van vergunningen en ontheffingen. Aangevuld met, en daar zit hem de kneep hier, met gemeentelijk beleid. Veelal geregeld in Kampeerbeleidnota of nog veel vaker als een klein paragraafje in de PV =Plaatselijke Verordening. De WOR geeft voor dit soort eenmalig groepskamperen ruimte voor ontheffingen. Of die mogelijkheid er ook is hangt dus van gemeente af. Is die mogelijkheid er niet, dan kan de gemeente veelal een Evenementenvergunning afgeven, meeetal ook weer geregeld via de PV.

Dus als je echt wil weten hoe het zit:

- check of er een aparte kampeer nota bestaat in je gemeente
- zoniet check geldende PV op kampeerontheffing en evenementen.
- check of jouw gemeente een wijkbeheer instantie oid heeft.
( in mijn gemeente kom je dit makkelijk via internet site van gemeente te weten)

Nu je weet hoe het formeel in elkaar zit:

- meld je informeel bij wijkbeheer, leg probleem voor. Bovendien kun je bij probemen toch weer verwijzen naar wijkbeheerder.
- meld je informeel bij afdeling vergunningen.

10 tegen 1, dat als jij weet hoe het in elkaar zit, je het via wijkbeheer zonder al te veel trammelant voor een keer nog wel geregeld krijgt.


MVG

Rolf
 
RE: Overnachten met een groep op eigen terrein in Neder...

Helaas mag dit in Nederland (officieel) niet zomaar. Hier moet je namelijk een ontheffing voor aanvragen bij de gemeente. Zonder de groep scouts zou je er wel een nachtje mogen staan. Je zou eens aan meneer agent kunnen vragen of hij toevallig in die periode ergens anders aan het controleren is.

Zit er geen natuurcamping bij je in de buurt?

Succes Allard
 
Hoi Wouter.

Ik heb me laten vertellen dat het vaak mogelijk is, tegen een minimale vergoeding, dat je ook op het terein van andere scouting verenigingen kunt overnachten.
Moet je alleen even rond informeren.

Greetz.

Peter.
 
We overnachten toch op eigen terrein,

Om met Pinksterren een andere locatie te vinden is moeilijk, en op een camping ga je ook niet zo snel staan met een groep Scouts vanwege de overlast.
Voor een vergunning heb ik te weinig tijd, en wat als het afgewezen wordt.

Zou het nog een verschil uitmaken of je gasten/vrienden op eigen terrein laat overnachten of een vereniging.
En zou het ook kunnen dat je pas boven een bepaald aantal personen een vergunning moet hebben?
 
Hi Wouter,

Formeel maakt dat allemaal niets uit. Jammer dat je geen tijd hebt gehad om er wat energie in te steken. Nederland is namenlijk het land van gedogen. Maar mensen willen alleen gedogen of door de vingers zien als jij dat van te voren overlegt. Vooral op gemeentelijk niveau kan er vooraf vaak heel veel. Overigens lijkt me de kans dat je problemen krijgt niet zo heel groot, hoewel toezicht instanties in het buitengebied op dit soort feestdagen wel verhoogd aanwezig zullen zijn. Ik ken verder het gebied niet waar jullie zitten dus ik weet ook niet wat daar verder rondloopt aan jachtopzieners, milieupolitie, gewone politie, boswachters, wijkbeheerders, AID ambtenaren en meer van dat soort. Als je zorgt voor een low profile, geen kampvuren maakt en altijd vriendelijk blijft zal het wel loslopen.

MVG

Rolf
 
Vraagje, heb je wel eens gedacht aan label terreinen??? kost weinig en je kunt er eigelijk altijd terecht...

En ja als scouting heb je normaliter een redelijk goede naam (hier bij de gemeente krijgt niemand een stook vergunning, behalve de scouting) maar als je eenmaal een dergelijk fout maakt en je krijgt ellende dan verpest je het wel voor alle scouts in je omgeving, krijgen de andere ook nooit geen permits meer...

Denk dus even na hoe je dit netjes gaat regelen.

Vaandrig Bas.
 
Beste mensen, kijk eens op de website van Scouting Nederland.

Scouting.nl

Alle leden hebben hierin toegang.

Ga na het inloggen naar de Raadsrots en zoek naar alle kampeer en scouting vragen of stel hierin je vragen.

Succes,

Bert Schilder
Helpdesk Scouting Nederland
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan