paalcamping


Status
Niet open voor verdere reacties.
Een tijdje terug had ik wat dingen gelezen over paal campings. Nou lijkt het me leuk om komende week 1 of 2 nachtjes in een bos te kamperen. Wat is een leuk bos met paal campings in de buurt van Leiden (ZH). Ik ga er het liefst op de fiets heen. (of met ov maar liever fietsen)

En hoe kan ik de paal campings vinden. Ik heb geen gps apparaat of iets dergelijks. Maar het lijkt me dat het zonder gps ook moet kunnen toch?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Je kunt alle paalkampeerplaatsen vinden op de site van Staatsbosbeheer en ze staan o.a. vermeld op de kaartjes in LAW-gidsen.

Marla
 
de site had ik wel gevonden, ik vroeg me af wat een leuk bos in de buurt is. Ken eigenlijk alleen het panbos. (weet niet zeker of het zo heet, maar is een bos met een grote tankwal erin)

Wat zijn LAW-gidsen?
 
Een LAW is een Lange Afstands Wandelpad, ook wel bekend onder de Franse naam GR (Grande Randonnee)
Dit zijn gemarkeerde paden van tussen de 50 en 1500 km lang door heel Europa. Je kent vast de rood/witte blokjes wel die je op heel vel plaatsen tegenkomt.

Bij deze paden horen boekjes en kaarten, de LAW gidsjes dus.
 
Hee Borbit,

Welkom. In de buurt van Leiden zitten twee paalkampeerplaatsen. Eentje op 89,1 O bij 457,1 N en die is ronduit slecht. Dan zit er eentje op 96,3 O bij 460,6 N, geen idee of dat wat is, maar op mijn kaart is het maar een heel klein bosje.

Als je googlet op paalkampeerplaats, zoals ze officieel heten, vind je de locaties van alle plekjes in Nederland op zowel deze site als de site van staatsbosbeheer.

Suc6 Eins
 
Bij de beschrijving van een paalkampeerplek hier op de site lees ik vaak:

Open: april t/m oktober

Op de site van Staatsbosbeheer zie ik dat niet staan, wel de opmerking dat s'winters de waterpomp verwijderd wordt. Is dat wat bedoeld wordt met "open"?

gr. Joop
 
Ik maak regel matig gebruik van de twee paalcampings rond Leiden.
De een is vlak bij de Heineken Brouwerij bij Zoeterwoude, langs de N11
Dat is een kleine camping ZONDER water pomp, in een heel klein bos met schapen als je pech heb.

De ander is in het Leidschendammerbos, bij het vogelmeer starrevaart van recreatie gebied de vlietlanden.
Is een leuke camping maar als de wind verkeerd staat kan je niet slapen van de geluiden van de vogels op het water.

DickyDick
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan