Paalcampings in chaamse bossen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey

Ik wou binnenkort een wandeling maken in de chaamse bossen en dan overnachten op paalcampings. Nu is het de bedoeling dat we vrijdag avond aankomen en dan nog een uurtje kunnen wandelen, zaterdag de gehele dag (dan naar een andere paalcamping), en zondag nog tot een uur of 1500/1600. Is dit gebied groot genoeg omn dit te kunnen doen en liggen de paalcampings op een beetje mooie afstand van elkaar. Het is de bedoeling dat we zaterdag 20/25 km lopen.

Ik heb al een kaart van SBB(nr. 30) gezien op internet waar de campings opstaan. Nu woon ik echter op Terschelling en is het voor mij niet mogelijk ff naar een winkel te gaan en deze kaart in te zien, en gelijk bestellen vind ik (als het niet blijkt te kunnen) een beetje zonder van het geld.

Oftewel mijn vraag wie is daar wezen wandelen en kent het gebied of wie heeft die kaart thuis en zou ff voor mij willen kijken, en mij dan vertellen of bovenstaande planning een beetje mogelijk is in dat gebied, ene oja niet te veel lanfs asfalt vlakbij snelwegen lopen etc.

Andere paalcamping tochten zijn ook welkom btw, maar niet in Utrecht veluwe of noordelijker. Ik wil eens een keer ergens anders gaan lopen.

Alvast bedankt, M.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Op de site van SBB staan de paalkampeerplaatsen toch ook?

Als je weer eens een andere wandeling wil, kan je een stukje van het Floris V pad lopen, in de Bommelerwaard (als ik het goed heb). Paalkampeerplaats bij De Donk, en verderop nog eentje. Is een leuk lang weekend wandelen. Als je het exact wil weten, zoek ik het thuis wel ff op in het boekje.

De Chaamse bossen zijn trouwens best mooi. Ik heb tussen kerst en oudjaar nog rond 't Zand in Alphen samen met 60 anderen de paden een stuk breder gehakt...

grtz
Henk
 
Off Topic, @ Marius

{quote:Nu woon ik echter op Terschelling /Einde quote}

Marius:
Ahem, geen zin om eens een eventje op poten te zetten?? Dagje wadlopen, nachtje de tent in en dan nog een dagje Boschplaat????

Ik heb daar wel oren naar, en ik denk dat de animo hier groot genoeg zal zijn om het rendabel te maken....

Rob


Yr DDraig Goch


R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
RE: Off Topic, @ Marius

Hey

Ja zeker wel, ik was eigenlijk van plan zelf eindelijk eens mee te gaan,(ben dat al een tijdje van plan), maar we zouden er wel eens naar kunnen kijken. Wat hulp van een event deskundige zou wel welkom zijn ivm met wat dingtjes als zwaarte etc,,,,

Grt, M.

ps, wildkamperen word lastig, misschien op de boschplaat in de open lucht oid, maar die vuurtorens zijn lastig! Zeker met een gele tent...
 
Hallo Marius,

De Chaamse bossen zijn groot genoeg om er een leuke wandeling in te maken. Maar een heel weekend is dan wat veel. Wat je wel kan doen is door stoten naar Ulicoten of de andere kant op, richting Dorst. Of, ook een mogelijkheid, om Tilburg heen naar de Loonse- en Drunense duinen.

Hoe dan ook: het is wel de moeite waard om eens een weekend te wandelen.

Paalkampreeplaatsen staan op de site:
http://www.hiking-site.nl/routes_paalkamperen_regio.php

Groeten,
Duncan.
 
Paalcampings in Alblasserwaard

Het is dus de Alblasserwaard wat ik bedoelde. In een weekend kan je lopen:
vrijdagavond: Schoonhoven - Groot-Ammers - (via LAW 7) De Donk = ±12km
(paalkampeerplaats)
zaterdag: De Donk - Streefkerk - Nieuw Lekkerland - Kinderdijk - Alblasserdam - Oud-Alblas - Alblasserbos = 24km
(paalkampeerplaats)
zondag: Alblasserbos - Papendrecht - Dordrecht = 8 of 23km (stuk Dordtse biesbosch erbij)
kaart 17 t/m 25 van het Floris V-pad

Het zijn forse afstanden, maar het is allemaal vlak.

grtz
Henk
 
Hoi marius,

ik ben afgelopen zomer in hetzelfde gebied (tussen breda en baarle) een weekend wezen wildkamperen. de eerste nacht wel op een paal kampeerplaats gestaan, de 2e nacht in t bos geslapen omdat de pkp te slecht voor woorden was.
via de boswachter (nummer op site van sbb) heb ik een kaartje thuis gestuurd gekregen (en nog gratis ook :)) met alle pkp in de "brabantse bossen" er op. dit icm met een 1:50.000 kaart van de anwb was prima lopen. en omdat er erg veel pkp zijn kan je per dag prima van te voren t aantal km plannen.

groetjes,

timo
 
>Hoi marius,
>
dit icm met een 1:50.000 kaart
>van de anwb was prima lopen. en omdat er erg veel pkp zijn kan
>je per dag prima van te voren t aantal km plannen.
>
>
nog ff nagekeken het is kaart nummer 32 Westelijk Noord-Brabant II breda/biesbosch van Falk/ANWB. pkp wel ff zelf intekenen;-)
mocht je alvast willen kijken of een 1:25000 stafkaart goed is, moet je maar ff t nummer geven dan mail ik m naar je. heb namelijk bijna alle stafkaarten kaarten digitaal, iets verouderd, maar werkt prima:D

timo
 
Hey mensen,

Bedankt voor de reactie's! Ik heb reeds wat kaarten in huis en het weekend staat geplant over 1,5 week!

Grt, M.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan