Paalkampeerplek in Zoeterwoude?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Hallo dan,

Ik kreeg gisteren het volgende bericht door:
"Ik weet nog een paalkampeerplaats, in Zoeterwoude zit er eentje tegenover de Heineken fabriek. Vlak langs een autoweg/snelweg in een heel klein strookje bomen tussen 2 weilanden in met schapen."

Iemand enig of dit klopt of dat er meer info beschikbaar is? Ik kan namelijk niks vinden :(

Raymond
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Er zijn/waren er 2 rondom Zoeterwoude. idd Weispoortsevliet ligt tegenover de Heineken fabriek aan de andere kant van de weg. Maar niet langs een rijksweg, het is namelijk een N-weg, de N-11.

Kijk anders ook maar even hier:

http://www.communitywalk.com/map/14583#121p0010652.O\164.21q50

Nu wilde ik daar laatst nog een keer langs gaan maar had ik gezien dat ze druk bezig waren met groot onderhoud. Dus ik had met plannen besloten even te bellen naar de status van de plek. Ik kreeg niemand te pakken en plannen werden bovendien toch gewijzigd. Dus ik kan niets over de status zeggen.

In ieder geval als hij niet meer op de SBB site staat dan is het twijfelachtig, dan zeker even bellen.
 
Yup, maar omdat die dus al in het overzicht staat vroeg ik me af of er wellicht een andere vlakbij was. Maar schijnbaar dus niet :)

Thanks voor de reacties!

Raymond
 
Er is wel een andere plek in de buurt maar die heet:
Leidschendammerhout. Deze ligt aan de ander kant van Zoeterwoude aan de overkant van de rijksweg A4
 
Is inderdaad niet prettig om zo uit je slaap te worden gehouden nee :)

Raymond
 
Welke route liepen jullie dan. Ken het gebied bijna alleen maar als vreselijk verhard.

Fred
 
Beetje off-topic, maar toch even een korte reactie.
Leidschendammerhout is toe aan een flinke onderhoudsbeurt. Ik was er een paar weken geleden, omdat mijn ouders daar tijdelijk pal naast wonen. De plek zelf is kapotgereden door het dunnen van het bosje eromheen. De pomp is erg roestig en lekt behoorlijk. Misschien wanneer het zomers droog is, dat je er wel leuk staat, maar als het nat is dan zak je weg in de klei.

Saskia
 
Wegzakken in de klei hoort erbij bij paalkamperen. Paalkamperen is niet kamperen op een drie sterren camping en die pompen zijn ook niet belangrijk IMHO. }(

Alle gekheid op een stokje: verwacht bij paalkamperen niet een onderhouden grasveldje. Vaak staat het onkruid meer dan kniehoog of is het gras helemaal verdwenen en rest eigenlijk alleen nog maar een kale platgetrapte vlakte, soms kom je idd dikke bandensporen tegen vanwege verricht omringend snoeiwerk. Maar dat is ook de charme van paalkamperen, net zo als wildkamperen. Je weet nooit precies waar je terecht komt.
 
Ben er net even geweest. De kampeerplaats (Weipoort) bestaat nog steeds. Tenminste alle borden staan er gewoon. Geen pomp, maar die staat daar nooit. Blijft over de vraag waarom de site van Staatsbosbeheer niet (meer) klopt.

Fred
 
Ik denk dat SBB aan het uitfaseren is. SBB weet dat er databases publiekelijk beschikbaar zijn met hun plekken. En als ze echt weer onderhouden moeten worden doen ze het niet en zetten er een groot bord bij of zo. Of ze zijn bzig met herlocatie en een nieuwe strategie. Dat is ook al het geval bij de kampeerplaatsen van SBB uit het groenen boekje.

Laatst was er een groep nog bij een PK die echt opgeheven was (groot bord erbij). Ik geloof de PK bij laren- Lochem, Paal Broersdijk.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan