paalkamperen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
ha hiking-siters,

ik wil deze zomer in de buurt van hellendoorn twee tot drie nachten overnachten op paalkampeerplaatsen. ik hoor alleen erg tegenovergestelde verhalen over het fenomeen paalkampeerplaats, dus heb ik wat vragen:
-zijn de plaatsen al vroeg bezet?
-kloppen de aangegeven plaatsen uit de nivon-wandelboekjes (bv van het pieterpad)
-moeten de plaatsen ondanks het 'wildkamperen' gereserveerd worden?

en verder, als iemand tips, ervaringen heeft, zijn ze welkom.

bvd

Marleen
 
Hai Marleen,

Ik kampeer regelmatig paal, en dat bevalt prima. Tot nu toe heb ik slechts een keer meegemaakt dat er al iemand stond, dat was op de leersumse berg. Dat is dan ook een een bereikbaar en centraal gelegen plekje. Ik ben er gewoon gaan staan, een eindje verderop, 's avonds nog met de kinderen snoepjes geruild voor pannenkoeken die ze net zelf gebakken haden :)

Reserveren kan niet, als er al 3 tenten staan heb je (officieel mogen er 3 staan) pech. Of je gaat er lekker bij staan. Ik denk niet dat boswachters elke avond controleren wie er nu weer bij de paal staan.
De keren dat ik mensen tegenkwam bij een paalkampeerpaal waren dat gezinnen met kleine kinderen, die er lekker een dag blijven. hutten bouwen, broodjes bakken, leuke kinderdingen. Er is echt geen peil op te trekken. je zal maar een scoutinggroep tegenkomen die met 20 man bij de paal staan. Dan ga je er waarschijnlijk liever niet bij zitten...
Mocht je dit (kleine) risico niet willen lopen, kies dan een stukje nederland waar er meerdere vlak bij elkaar liggen. Kun je nog even switchen.
De aangegeven plaatsen kloppen vaak vrij goed met de routebeschrijving, zijn met een GPS ongetwijfeld nog feillozer te vinden, maar ze zijn op een pad vaak maar van één kant aangegeven. Och, een beetje zoeken maakt het leuk nietwaar? :)

Veel plezier drmee.
Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan