Packraft - uitproberen of gebruikt

Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om een keer in Nederland een packraft uit te proberen of tweede hands te kopen. Heeft iemand een tip.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Hallo,

beide heren (Joery & Willem) verhuren ook packrafts (Alpacka). Voor Willem kun je daarvoor terecht op off-trail.be.
Je kan inderdaad ook huren bij de packrafting store, maar daar zijn de verzendkosten misschien hoger terwijl je misschien in de Ardennen wil gaan proberen => je bent dan al in België.

Ik heb onlangs een packraft initiatie gedaan met Joery (via hiking advisor).

Ikzelf heb net een packraft gekocht bij land water adventures (uit hun verhuurvloot). gisteren pas betaald dus nog niet ontvangen.
Afhankelijk van welke maat je nodig hebt zijn er nog wel enkele (oa een Medium, maar die was te klein voor me).

Er is ook een buy&sell facebookgroep voor packrafts die je in de gaten kan houden.
 
Dank voor de snelle en waardevolle info van jullie allemaal. Ik had al eerder contact met de duitse winkel maar idd incl. verzending best duur voor een weekend. Joery en Willem's tocht/blog sites ben ik ook al tegen gekomen behalve hun verhuurversies wildtrek en off-trail. Dank voor de tip.

De Packrafting.org groep is nieuw voor mij, de FB pagina is ook al gespot en is een eerste contact gelegd. Top, ik ben weer een stap verder.
 
J

JeroenBouman

Guest
Ik heb er eentje gehad, toch weer weggedaan. Ik kwam tot de conclusie dat ik vlak water echt niet leuk vond (saai, en je komt niet vooruit), en wilder water vond ik op m'n solotochten veel te riskant. Die ervaring wil ik je nog even meegeven.
 
Dankje Jeroen. Ik heb ww tot 3 gedaan op de so a in een kajak maar ben nu meer met een Canadees in Scandinavië op pad. Ben benieuwd naar de combi hiken en water oversteken .... Hardangervidda op het oog.
 
Dankje Jeroen. Ik heb ww tot 3 gedaan op de so a in een kajak maar ben nu meer met een Canadees in Scandinavië op pad. Ben benieuwd naar de combi hiken en water oversteken .... Hardangervidda op het oog.
Met die ervaringen kun je een zogenaamde "Packraft" gewoon als een lichtgewicht opblaaskano beschouwen, met als belangrijkste eigenschap dat je die simpel over land kunt vervoeren. Van de vaareigenschappen voor het afleggen van afstanden moet je echter niet al te veel verwachten, zoals JeroenBouman ook al aangaf.
 
Even een ervaringsberichtje voor wie misschien nog meer packraften in combinatie met hiken uit wil proberen. Afgelopen zomer een doorkruising van de Hardangervidda gedaan van west naar zuidoost en in Norwegen een packraft gehuurd. Ik was zo enthousiast dat ik direkt eentje over heb genomen en nog meer tochten ga plannen. Ook hier in NL erg leuk als je voor de afwisseling van de beweging en het ontdekken gaat.
 
De combinatie en afwisseling van wandelen en packraften is fantastisch... Alleen is een packraft niet gemaakt om dagen op een meer tegen de wind in te beuken. Het kan, maar je wordt er niet blij van :) Op rivieren daar en tegen komt hij helemaal uit de verf tov een kano: zeer stabiel en flexibel in omdragingen. Vergis je ook wel niet in gewicht: een standaardpackraft weegt al gauw 3,5 kilo, peddel (1kg), zwemvest (500gr),.... indien je op wildwater gaat varen komt daat ook nog eens een droogpak en helm bij... het telt gauw op en neemt behoorlijk wat volume in. Zelfs als je al redelijk "lichtgewicht" bent ingesteld is het voor tochten vanaf een week al behoorlijk proppen. Indien het wandelen de bovenhand heeft en je de boot enkel wilt gebruiken om oversteken te maken zijn er uiteraard veel lichtere en eenvoudige modellen op de markt. Indien je eens wilt huren kan dit ook op www.fagusoutdoor.be (Antwerpen) of www.outdooranimation.be (Leuven)
 
Laatst bewerkt:
Hi Jeroen B.
Dank voor je reactie en je enthousiasme over de packraft. Klopt idd dat je de packraft niet moet gebruiken als je van plan bent om op het water kilometers wil vreten. Dan zou ik altijd de kano of kayak pakken. Dat was ook niet ons plan. Wij hadden op een meer en rivier tegenwind en dat is dan juist de kracht van de packraft. Je past je voortbeweging aan op de weersomstandigheden en loopt dan gewoon als het teveel wordt terwijl je met een kano dan gewoon lekker even wacht tot minder wind. Ik moet zeggen dat wij ook mensen met meerdere Ally's hebben gezien (die van ons is op die tocht thuis gebleven) en met de Ally's was het wel zwaar of twee keer sjouwen wat wij makkelijk in een keer bij de portages hebben gedaan. Van de 100 km hebben we ongeveer de helft lopend en de helft varend gedaan zoals gepland. En trouwens heb ik toen een verhuur in Noorwegen gevonden die een compleet set voor 20 Euro per dag verhuurden, super cooperatief qua ophalen/afleveren. Dat schilde ons de kosten van de rijdagen omdat wij ook nog langer in Norwegen zijn gebleven.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bever Lente Deals
Bovenaan