Paclite broek voor lange man?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik zoek een Paclite broek die me past. Ik heb spijkerbroek maat 33/36, dus ik ben lang en slank (beenlengte 36"). Helaas kom ik overal Paclite broeken tegen die veel te kort zijn. De langste lijken nog van Berghaus te zijn (33"), maar dat is dus ook nog tekort. Wie weet of er ook regenbroeken (hoeft niet perse Paclite te zijn) te koop zijn voor mensen aan de uiterste rechterkant van de normaalcurve?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En wat dacht je van een iets te korte regenbroek in combinatie met gamaschen? Is een stuk veelzijdiger dan een broek alleen.

Eins
 
Of combineren met "chaps", regenbroekspijpen, die ook verstelbaar zijn door een soort van "jarretels" (zie link in de posting van Samen bestellen).
In wat steviger en ademende uitvoering ook o.a. te vinden op Globetrotter.de onder "Beinlinge".

Marla
 
Hallo,

Ben zelf ook lang en slank en heb zelf redelijk vaak last met zoeken naar broeken die precies goed zitten. Anyway, ben van plan om met de tijd ook een paclite-regenbroek aan te gaan schaffen.

Nu heb ik een maandje geleden bij het het Outlet-centrum in Roermond een zeer mooie paclite gezien bij de outlet-shop van Fjall Raven. Heb er zelfs twee gezien. Eentje van Fjall Raven en eentje van Sierra (een sub-merk van Fjall Raven). Heb alleen die van Sierra gepast. Is niet bepaald goedkoop! Hij kostte na discount zo'n € 200,-. Die van Fjall Raven de helft.

Dus ze zijn er wel en wel van het merk Sierra (mmoi spul!) en van Fjall Raven denk ik ook!

Succes
 
Hoi Raymond,

ik stond 2 jaar terug ook voor hetzelfde probleem. Uiteindelijk, na veel zoeken, heb ik een paclite regenbroek uit de LIM serie van Haglofs gekocht.

http://www.haglofs.se/prd/visaprod....CatNr2=&xCatNr=&NP=&Q=2&HMtrl=&Str=&show=&ak=

Ik heb zelf ook lengtemaat 36 en deze broek is prima qua lengte. Zelf was ik toendertijd op zoek naar een lichtgewicht, lange regenbroek met hele ritsen (erg makkelijk met aandoen!), en deze heeft dit allemaal. Gekocht bij Bever.

Gr. Dennis
 
Hallo Socrates!
Als je informatie geeft, moet je die wel checken. Kennelijk bedoel je het kleine, zelfstandige Zweedse merk Tierra. Daar heb ik o.a. Rob Plas wel kleding van zien dragen. Op hun site www.tierra.se geven ze zelfs een filiaal in Amsterdam op.( Dit natuurlijk niet te verwarren met het Amerikaanse Sierra Designs)
En inderdaad, ik heb in Stockholm gezien dat ze fantastisch mooi spul hebben!
Groeten,
Boelo
 
Bedankt voor jullie reacties. Het probleem blijft dat vrijwel alle outdoormerken 1 maat hanteren voor hun broeken, dus bijvoorbeeld S of M of XL. Dat is natuurlijk onzinnig, want je hebt als mens een dikte en een lengte, die (grotendeels?) onafhankelijk van elkaar zijn. Vooral voor regenbroeken met rits is dat extra onzinnig, want even een zoom uitleggen of er een extra stukje aanzetten is daardoor onmogelijk.
Het enige merk dat dat (gedeeltelijk) lijkt te snappen, is Berghaus, die wel diverse combinaties van dikte en lengte voert. Jammer genoeg is hun langste L maar 33". Omdat ik hoge bergschoenen draag is dat voor wandelen echter nog wel net te doen, vandaar dat ik een paar dagen geleden dus maar een broek in die maat gekocht hebt. Voor op de fiets is die broek helaas weer te kort.

Hoe lang zijn de pijpen aan de binnenkant van die Haglofs? Op de website kan ik dat niet vinden. Alleen dat ze ook weer die onzinnige S-XXL als maten opgeven :(
 
Er zijn volgens mij zat merken die in hun broeken-collectie verschillende lengtes hanteren.

Mammut, TNF, Arcteryx... Alleen in hoeverre dit ook bij de paclite's het geval is... Dat weet ik niet. Van arcteryx weet ik wel dat de beta ar (3 laags xcr) in verschillende lengtes te krijgen is... Maar ja... daar betaal je dan natuurlijk 2,5x zoveel voor als voor een berghaus...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan