Palm Tungsten E2 en GPS software voor India


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Stel je voor, je wil door wat onbewoondere gedeeltes van India / Himalaya trekken en je hebt een Palm Tungsten E2 en een gps receiver...

Vraag 1: Welke software kan je dan gebruiken om je positie te bepalen met een gedetailleerde kaart met evt. hoogtelijnen? Ik heb al vooronderzoek gedaan, maar kan niet zo goed de verschillen zien tussen bijv. Kmaps, Pathaway, Google Earth, etc.

Vraag 2: ALs ik kijk naar GPS receivers dan kom al snel bij de ADAPT reeks, maar wat is nou het verschil tussen de AD-300 en 750 versies, en wat is aan te raden voor tijdens het reizen?

Groet en alvast heel erg bedankt,
Matthijs
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hi Matthijs,

Met de software kan ik je niet helpen, ik ben wel benieuwd omdat ik exact hetzelfde zoek voor mijn Palm T-E2...

Maar kwa recievers heb ik wel tips: eerst proberen en dan pas kopen!

Want de Tungsten is een oud beestje die niet met de nieuwste recievers werkt. Met de nieuwe 32-kanaals I-Blue 737 die volgens de doos met Bluetooth 1.1 en hoger werkt, deed de E2 het dus niet.
De Adapt AD-300 werkt prima, maar is 16 kanaals. Als je een 32-kanaals ontvanger vindt die werkt met je Palm dan heb je meer "dekking" en nauwkeuriger positionering zegt men.

Groeten,
Harry
 
Hmmm misschien dat ik weer eens over GPS moet bijlezen. Ik dacht nl. altijd dat je overal op het aardoppervlak minimaal 4 satelieten kan zien (niet IN het ravijn) en dat je vooral 12 kanaals ontvangers hebt omdat 12 het maximum aantal satelieten is dat je ooit gelijktijdig "in line of sight" kan hebben.

en als je dan in orbit 24 satelieten hebt (+ 6 reserve) dan lijkt me dat een redelijk uitganspunt. ik denk dus dat meer dan 12 kanalen weining zin heeft................
 
>en als je dan in orbit 24 satelieten hebt (+ 6 reserve) dan
>lijkt me dat een redelijk uitganspunt. ik denk dus dat meer
>dan 12 kanalen weining zin heeft................
>
Hoi Tonny,

Niet helemaal waar. Zelf heb ik bevoorbeeld ervaring met de '32-kanaals' van Quartz en ben daar meer dan tevreden over. Je moet het ook niet letterlijk nemen, want inderdaad kun je maar zo'n 8/9 satellieten tegelijk zien. Maar door meerdere kanalen tegelijk op de signalen los te laten krijg je wel degelijk een naukeurigere positie-bepaling. Dat is vooral interessant in bossen of in een stad met veel hoogbouw: je hebt veel sneller en veel langer een fix met je ontvanger.

En om op de oorspronkelijke vraag terug te komen: zelf heb ik erg goede ervaringen met OziExplorerCE. Maar ik weet dus niet of die ook op de Tungsten draait. Hét grote voordeel van Ozi vindt ik dat ik het samen met de gewone versie kan gebruiken voor ingescande kaarten.

Raymond
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan