Parco Nazionale dei Monti Sibillini


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hi, wij willen wellicht met vakantie naar Perugia (It.). Heeft er iemand ervaring met/leuke ideeen voor wandelen daar? Dagtochten of kleine trektochten? Evt. boektips zijn zeer welkom.. Onze zoon van dan 5 gaat ook mee, maar heeft in de spaanse pyreneeen al stukken gelopen van 12 km met stijging/daling van 500 meter. Nu is hij een jaar ouder, en zeer gemotiveerd om op 'wandelvakantie' te gaan.

Jacqueline
 
Van Perugia is het toch nog wel even rijden naar de Sibellini. Daar kan je prachtige dagtochten maken, maar de stijgingen/dalingen lopen al gauw naaar de 800-1000 meter als je echt wat wilt zien. Meerdaagse tochten kan je prima maken, maar je moet wel een tent meenemen en met de planning van je tocht rekening houden met het feit dat water op enige hoogte moeilijk te vinden kan zijn. Het is een schitterend gebergte met nog schitterender mogelijkheden voor redelijk simpele maar heel spectaculaire kamwandelingen. Een aanrader! Ter plaatse kan je goede boeken krijgen met beschrijvingen van wandelingen in elke moeilijkheidsgraad. Kaarten van het gebied zijn erg onbetrouwbaar je kan, net als in de pyreneeen, gemakkelijk verdwalen door allerlei geitenpaadjes.

Jaap
 
Hi Jaap, dank voor je tips.
De boeken /beschrijvingen die je noemt zijn waarschijnlijk in het Italiaans?
Ik heb inmiddels wel een aantal wandelingen gevonden in een nederlands boekje. Op zich zijn die ook wel al aardig beschreven. Een kaart heb ik inmiddels ook gevonden bij Livingstone in Den Haag. Met de beschrijvingen erbij moet het Lukken!
Jacqueline
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan