Parco nazionale dei Monti Sibillini


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo medehikers,

Sinds een half jaar hebben wij een tweede huis in de Provincie Ascoli Piceno. Nu liggen er twee prachtige natuurparken op nog geen half uurtje rijden. Namelijk het Sibillini gebergte en het Gran Sasso. Beiden parken zijn ons redelijk onbekend en wij kunnen maar spaarzaam informatie vinden over wandelroutes en plekken die je gezien moet hebben. Is er iemand die ons opweg kan helpen met beide gebieden? Alle informatie is welkom, zoals: routes, reisverlsagen, detailkaartjes of gewoon leuke handige tips.

Alvast bedankt!

Robert en Caroline
 
Dag Robert en Caroline,

Er bestaat een boekje van Cicerone mbt de centrale Appenijnen. Hier valt het gebied in tussen Pescara en Perugia.

Het betreft een boekje uit 1997. Maar goed, de bergen blijven bergen.


Misschien heb je hier wat aan


Groeten


Rene
 
Hallo,


Persoonlijk vind ik de Campo Imperatore in de Abruzzen een echte aanrader.

Ik ben een jaar of 7 geleden in de Campo Imperatore geweest, de hoogvlakte van de Abruzzen. De omgeving is zo ontzettend mooi en op sommige momenten gewoon in 1 woord adembenemend. Soms heb je het idee dat je ergens in een gebergte in zuid amerika bent omdat de omgeving en bergen er gewoon volledig on-europees uitzien hoewel de apenijnen een uitstrekking van de alpen zijn ziet het er hier zo anders uit. Ik heb destijds ook de tocht gemaakt naar de top van de Corno Grande met 2912 de hoogste berg. Helaas niet op de top gestaan want we moesten op iets meer dan 2600 meter alweer behoorlijk snel afdalen omdat het helemaal dichttrok en dan bedoel ik echt erwtensoep dicht. Mocht je de Corno Grande willen beklimmen dan moet je er wel op letten dat het weer op deze berg verschrikkelijk snel kan omslaan en er wordt lokaal dan ook veel voor gewaarschuwd om hier rekening mee te houden. Zelf was ik er in de maand augustus maar het weer schijnt daar nogal een sterke eigen wil te hebben op die hoogtes ook in de zomermaanden.

Wat mij eigenlijk heel erg opviel was het ontzettend lage aantal buitenlandse toeristen, wat ik overigens als zeer prettig heb ervaren. De enige buitenlandse toeristen die ik ben tegengekomen waren ook echte hikers en notabene afkomstig uit Australie. Ik weet niet hoe het nu met het bergtoerisme daar gesteld is maar mijn ervaring is 7 jaar geleden en dit kan ondertussen dus wel veranderd zijn. Maar gezien het feit dat je zelf maar moeizaam informatie kan vinden over deze omgeving denk ik dat het nog niet veel veranderd is met het aantal toeristen.

Ik ben zeker van plan om er nog een keer naar toe te gaan en dan wel op de top van de Corno Grande te staan om uit te kijken over dit prachtige gebied en een berichtje met naam achter te laten in het registratieboek.

Ik hoop dat deze informatie behulpzaam is en wens jullie veel plezier in het ontdekken van dit prachtige en (gelukkig) nog vrij onbekende gebergte.

Groeten,

Bas.
 
Even een kleine edit:

De Apenijnen zijn uiteraard geen uitstrekking van de Alpen, ik zat met mijn gedachten bij de Dolomieten die dat wel zijn. Zal wel komen omdat ik net een trip naar de dolomieten voor september geboekt heb en met mijn gedachten daar al zit. :)

Groeten,

Bas.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan