Parka of jack


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Even een uitbreiding op het bericht over GTX of TriplePoint. Wat voor jack dragen de rugzaktrekkers hier? Is dat een parka of een korter jack? Ik vraag dit omdat ik een jack iets mooier vind staan, maar uit moet gaan van het praktische. Als dat een parka is, dan neem ik dat graag aan. Ik was er trouwens al achter dat jaszakken op heupband-hoogte bij een parka geen succes zijn ;-)

Groeten en tot horens, Rutger
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

jack. Korter, dus lichter. Zakken laag op de jas zijn inderdaad onhandig. Ik heb trouwens ook een parka voor gewone dagwandelingen, want dan stop ik m'n handen in m'n zakken. Trouwens, veel jacks zijn bedoeld om mee te klimmen en zijn dus vrij nauw gesneden. Dat is prima, want dat maakt hem lichter.
 
ik draag een oude (jaar of vier denk ik) 3-laag GTX TNF Kichatna Jacket


Erwin
 
Hoi,

ik heb eveneens een Kitchatna van The North Face. Dit is een 3-laags Gore-Tex jas met versteviging op de schouders en ellebogen/onderarmen. Zeer geschikt voor zware rugzaktrekkings.

Een nadeel van een parka is dat vaak het koordje in het midden, om de taille aan te snoeren, de jas als het ware in twee stukken verdeeld waardoor de Napoleon zakken een stuk kleiner uitvallen.

groet
Richard
 
Ik heb een atom jacket van lowe alpine. Dit jack is van triple point ceramic, steviger dan gewoon triplepoint en moet rugzakbestendiger zijn. Er zitten ook strech stukken op en waterdichte ritsen . Tot nu toe bevalt hij goed, mijn eisen waren licht gewicht (volgens mij is hij 460 gram), klein pakvolume rugzak bestendig,ademend en waterdicht natuurlijk.

Het is belankgrijk bij aanschaf van jas om na te gaan in welk jaargetijden je het meeste bezig bent en wat voor activiteiten natuurlijk.

gr. Frank
 
ik ben in ieder geval errug tevree met m'n jas, waar ik dat ding al niet voor misbruikt heb en het gaat (gelukkig) maar niet stuk en/of lek! :)

grenzeloos vertrouwen heb ik in dat ding...


Erwin

ps. wel beetje onderhouden natuurlijk..
 
[laatste wijziging op 14-10-02 om 13:56]Hola..

Als rugzaktrekker trek ik mijn regenjas pas aan als het echt gaat regenen. Tot die tijd heeft een windstopperfleece mijn voorkeur. Deze stof voelt prettiger aan op je huid en ademt vele malen beter als welk waterdicht laminaat of coating dan ook. Een windstopper biedt uitstekende bescherming tegen harde wind en zelfs miezerregen. Mijn regenjas moet dus bij voorkeur zo licht mogelijk zijn en makkelijk zijn weg te stoppen. Omdat ik de schurft aan poncho's heb heeft een lichtgewicht jack dus mijn voorkeur. Maar onderschat de nog steeds veelgebruikte poncho niet..
Voordelen van een parka (die heb ik nu) merk je als je veelvuldig en langdurig in slecht weer rondwandelt. Hij biedt dan voor mijn gevoel iets meer bescherming en wordt beter op z'n plaats gehouden door je heupband. Je kont wordt extra beschermd wat wel lekker is als je op een natte boomstam of een hoop sneeuw gaat zitten. Hooggeplaatste zakken zijn een must. Eén of meerder napoleonzakken erg handig. Omdat je in de stromende regen met harde wind je capuchon op wilt doen is het belangrijk dat deze comfortabel zit en een goed blikveld heeft.
Beweeglijkheid wordt pas echt belangrijk als je ermee gaat klimmen. Verstevigingen op schouders en onderarmen zijn, tijdens regenachtige rugzaktrekkings, dan ook belangrijker dan stretchpaneeltjes.

:7
martin
 
Bedankt vast voor de reacties! Ik heb nu ook een parka, maar aangezien deze niet meer aan mijn wensen voldoet (o.a. te zwaar) ben ik benieuwd of een jack ook geschikt is. Als bij de meesten hier het gewicht de belangrijkste factor is, dan zijn de packlites zeker favoriet? Of zijn deze jassen te zwak voor rugzaktrekkings. Ik moet inderdaad Martin gelijk geven, dat verstevigingen erg prettig zijn en voor het doel waar ik de jas voor ga gebruiken stretchpanelen zelfs overbodig zijn.

Groets, Rutger
 
Rutger,

Al te licht is ook niet goed heb ik in het verleden gemerkt. Je krijgt dan namelijk vrij snel dat hij (toch) gaat lekken/beschadigd raakt daar waar bijvoorbeeld je schouderbanden erover schuren.

Was zelf zeer tevreden over een Tenson MPC Extreme (da's alweer een tijdje geleden) en nu een Lowe Alpine Pro Alpine (zeker als ik in Pyreneeën rondhobbel): http://www.hiking-site.nl/indekijker_lowealpineproalpine.php

Raymond
 
hoi, zelf ben ik niet zo van een parka gecharmeerd omdat het aan en uittrekken zo'n gedoe is. Bovendien als het niet regent(of even niet regent) kun je een jack snel openritsen zodat je minder zweet; althans je zweet kan dan weg.
Erik
 
wil je mij even uitleggen wat er meer gedoe aan is om een parka aan te trekken. ik kan namelijk niks verzinnen, bij allebei de jassen zal ik mijn armen in de mouwen moeten steken en daarna de rits dichtdoen. of bedoel je de 10cm meer rits dichtdoen, want dan hebben we het al snel over een paar miliseconden meer gedoe. en als het even niet of niet regent kan ik dan mijn parka niet opendoen zodat ik het minder warm krijg, dus minder zweet. ik ben zeer benieuwd naar wat je bedoelt, want in mijn ogen slaat het nergens op wat je zegt.

marco

heaven is waiting, but waiting is hell
 
Verwarring??

Ik heb het idee dat Erik een parka verward met zo'n pull over jack, met alleen een korte rits aan de bovenkant
Dan zou zijn verhaal n.l. helemaal kloppen.
Rob

"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
RE: Verwarring??

als erik dat inderdaad bedoelt heeft hij helemaal gelijk.

marco

heaven is waiting, but waiting is hell
 
RE: Verwarring??

ja dat bedoelde ik inderdaad. Hoe heet zo'n ding volgens jullie?

Erik W
 
RE: Verwarring??

Ik denk dat er een anorak mee bedoeld wordt. Een mix tussen jas en trui met zo'n kangaroe-achtige buidel op de buik.
In de duitstalige alpenlanden is anorak de verzamelnaam voor alle regenjassen.

:7
 
RE: Verwarring??

Ja klopt ik dacht bij een parka inderdaad aan een anorak. Maar ja ik kom uit Almelo en Herman Finkers zij dan ook wel eens "Ich bin ein Almeloër". Maar wat is nu precies een parka?

Erik W
 
RE: Verwarring??

Een parka is een lange jas (Bijna tot de knieen) met doorlopende rits
aan de voorkant en een vaste capuchon. Werden vroeger voornamelijk door diverse legers gebruikt, oa de na oorlogse weermacht. In die hoedanigheid zie je ze nog wel eens in het straatbeeld.
Gewoon een lange winterjas dus.
Rob


"Occasionally it troubled me-
I presume it must trouble all hikers from time to time-
Just how far one strays from the normal measures of civility on the trail.
This was such a moment."
Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
Ach.

Ik heb een oude TNF 2 laags Celastial Peak.
Ooit met 40 % korting gekocht en lekker paars.
Draag hem graag hoewel de onderste zakken lastig te gebruiken zijn met een heupband. Het is dus een model Parka.

Nu heb ik ook nog een kort model van Spray Way, 3 laags.
Nog niet tijdens een lange trektocht gebruikt.
Ik nam nog altijd die oude mee.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik heb weer een streek in gedachten).
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan