passende rugzak??


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een rugzak die mij past. De inhoud moet tussen de 35-50 liter zijn. De meeste ruzakken passen mij niet, ik ben namelijk 1.98 meter. En bij de meeste rugzakken zijn de ruglengte te klein.

Weet iemand een rugzak met een lange (verstelbare) ruglengte, inhoud tussen de 35-50 liter, die mij zou passen??

Sportieve groet,
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Stiktoman,

Welkom op het prikbord van Hiking-site.nl.

De eerste rugzak die me te binnen schiet bij je posting is de nieuwe Airzone 28XL van Lowe Alpine. Deze is speciaal gemaakt voor mensen van 2 meter lengte. Helaas valt deze echter niet binnen de wensen qua volume.

Zelf heb ik (met mijn 1.85) echter goede ervaringen met bijvoorbeeld de TFX Summit van Lowe Alpine (met 65+ liter echter te groot voor jouw wensen) en de BACH Specialist FA 2 (zie http://www.hiking-site.nl/materialen_bespreking.php/43/bach+specilist+fa+2).

Wellicht het proberen waard: de Kestral 48 van Osprey, waarvan binnenkort een bespreking op deze site is te vinden. Die is erg comfortabel, ook als hij helemaal vol zit met materiaal.

Raymond
 
Ik weet geen specifiek model (helaas ben ik zelf 1m57... heeft weer tegenovergestelde nadelen;-) ), maar volgens mij heeft Osprey inderdaad een aantal langere modellen.
Verder zou ik het zo snel niet durven zeggen...
 
Bedankt voor je reactie

De nieuwe arizone 28XL was ik aan het zoeken op internet, maar daar kan ik niks over vinden. Weet je misschien een link/site waar ik hem kan bekijken.

Sportieve groet
 
Denk niet dat er al iets over te vinden is, ze zijn namelijk pas sinds deze maand in de winkel en de site van Lowe Alpine zelf is nog niet voorzien van de nieuwe modellen.

Vanaf 1 februari staat er een Airzone rugzak in 'In de kijker' op deze site en dan zal ik ook aandacht besteden aan deze nieuwe XL-uitvoering.

Raymond
 
Je zou de Osprey Atmos 35 in de maat L kunnen proberen. Bij de Atmos kan de drinkzak ook aan een speciaal lusje achter het geventileerde rugpand gehangen worden waardoor je in de tas meer ruimte hebt. Het is een erg prettige rugzak die ik vaak aan lange mensen verkoop.

Succes! Henkjan
 
>Osprey Atmos
>Het is een erg prettige rugzak die ik vaak aan lange mensen verkoop.

Ik ben een flinke poos op zoek geweest naar een kleine rugzak die ik wel met flink wat gewicht erin nog fatsoenlijk kan dragen. Inderdaad is de Osprey Atmos de zak geweest waarbij ik direct toen ik em omgordde zei, dat dat em zou worden. Weliswaar de 25liter, maar het is een perfect zakkie. Mede vanwege het langere rugpand en de goeie heupband vergeleken met andere dagrugzakken.
 
Iets van Radical Design in maat large, de Atacama ofzo, of een Rock- of Icejob. De laatste twee zijn alleen uit de collectie geloof ik, maar misschien is er een winkel met nog wat restvoorraad. Verschrikkelijk mooie, comfortabele (zeker bij wat meer gewicht zijn ze ongeëvenaard) en duurzame rugzakken, die ook nog eens van Nederlandse makelij zijn.

Groet
Harold
 
Hoi,

Je zou eens kunnen kijken bij The North Face Prophet 45. Dit is een lichtgewicht rugzak.

http://www.mountaingear.com/pages/p...ace/idesc/Prophet+45/Store/MG/item/205675/N/0

Deze is er in maat S, M en maat L. Wij hebben thuis de 65 liter variant. Mijn man van 1.93m vind maat L goed passen. Wij vinden de rugzakken erg geschikt voor huttentochten of dagtochten met veel visspullen. Max. gewicht 15 kg. Daarna wordt de rugzak onstabiel.

Je kunt ook prima kijken bij iets grotere rugzakken. Waarschijnlijk zijn die makkelijker te vinden in jouw lengte. De meeste rugzakken kunnen erg goed worden aangesnoerd als ze halfvol zijn.

Linda
 
>Iets van Radical Design in maat large

Toen we bij Radical op excursie waren, vertelden zei dat hun rugzakken speciaal bedoeld zijn voor de Nederlandse rug. Dus als die van hun je niet passen, moet je ze gewoon ff bellen :)

grtz
Henk
 
>Je zou de Osprey Atmos 35 in de maat L kunnen proberen. Bij
>de Atmos kan de drinkzak ook aan een speciaal lusje achter het
>geventileerde rugpand gehangen worden waardoor je in de tas
>meer ruimte hebt.

Je hebt in deze serie ook een 50L rugzak. topding
 
>>Iets van Radical Design in maat large
>
>Toen we bij Radical op excursie waren, vertelden zei dat hun
>rugzakken speciaal bedoeld zijn voor de Nederlandse rug. Dus
>als die van hun je niet passen, moet je ze gewoon ff bellen

Klopt, ze maken dingen speciaal voor je op maat. ik weet dat een vriend van mij een speciale fietstas heeft laten maken door hun.

kosten van zoiets weet ik niet, zal uiteraard iets duurder zijn dan een std rugzak. maar dan heb je ook iets wat speciaal voor jou passend is gemaakt.

sccs
 
he allemaal,

Bedankt voor alle reacties!

Ik heb een rugzak gevonden, namelijk:

Een osprey exposure 36, deze was er in maat L. Dan is hij ongeveer 39 liter, dus een goede maat voor mij!
En hij is nog mooi ook
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan