Patagonië - meerdaagse hike ervaringen gevraagd.


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo allemaal,

in februari/maart 2008 zijn we (2 pers.) van plan om
een ruime 4 weken door Patagonië te reizen.

Een paar meerdaagse trekkingtochten mogen daar niet bij
ontbreken.

Wie heeft er tips en aanbevelingen voor ons,
welke routes hebben jullie gelopen?
welke route moet je zeker doen?

zelf zit ik te denken aan Torres del Paine, het circuit (dus
niet de W-route), iemand daar ervaringen mee?

Dus klim in je pen, en laten we eens kijken of we een Patagonië
discussie los kunnen krijgen :9

Benieuwd naar jullie reacties!
 
Beste Patagonie reizigers,

we hebben dit jaar van januari t/m april in Zuid-Chili en dan voornamelijk in Patagonie gereisd met de fiets en enkele meerdaagse wandelingen gemaakt. Als gids hadden we Lonely-Planet 'Trekking in the Patagonian Andes bij ons. Deze gids vonden we erg handig, er staat veel praktische informatie in en veel trekkings beschreven.

In totaal hebben we 3 trekkings gedaan, begonnen zijn we in Parque Nacional Los Glaciares vanuit El Chalten. Daar kun je een trekking maken richting Mount Fitzroy en de Cerro Torre. Een zeer indrukwekkend gebied en gemakkelijk te bereiken. Hier hebben we 3 dagen gewandeld en de uitzichten (bij helder weer!) zijn echt fantastisch. Alles goed bewegwijzerd, plaatsen om te kamperen zijn vastgesteld. Omdat het zo makkelijk bereikbaar is en de bezienswaardigheden in een dag te bereiken zijn zijn er ook veel mensen op pad. Wij hebben daar eind maart gelopen en vonden het nog redelijk druk. Ten noorden van El Chalten kun je ook nog enkele trekkings maken die minder druk bezocht zijn, dat is op de grens van Argentinie met Chile (Richting Lago O'Higgins/Lago San Martin)

Ook hebben we in het Parque Nacional Torres del Paine gewandeld (4 dagen, niet het circuit). Nog meer als het vorige nationale park zijn hier veel en luxe voorzieningen (lodges, bussen, boot) en is alles zeer goed aangegeven. De natuur is overweldigend en de uitzichten onbeschrijfelijk, zeker een aanrader. Van andere mensen hebben we gehoord dat het op het circuit aanzienlijk rustiger is. We hebben daar vanaf 10 april gelopen.

Verder hebben we nog een trekking van 5 dagen gemaakt op Isla Navarino. Dat is gelegen aan het Beagle kanaal en ten zuiden van Ushuaia. Voor ons was dit de mooiste en avontuurlijkste trekking, geweldige natuur, afwisselend en zeer verlaten (op de hele trekking slechts 1 persoon ontmoet op de eerste dag). De route is dmv steenmannetjes en tekens aangegeven, in het algemeen goed te vinden maar op sommige plekken is het even zoeken. Het weer is zeer wisselvalig, de ene dag schijnt de zon en is het 18 graden, de volgende dag loop je in de sneeuw. Om Isla Navarino te bereiken kun je met het vliegtuig vanuit Punta Arenas vertrekken of met een boot. De boot volgt een schitterende route die grotendeels over het Beagle kanaal gaat (de mooiste uitzichten heb je wanneer je de boot terug neemt, op de heenweg vaar je vnml 's nachts). Of je kunt vanuit Ushuaia met de boot Isla Navarino bereiken, deze verbinding is onregelmatig en relatief duur. Hier waren we begin april en hadden, op 1 dag na heel veel geluk met het weer.

Welke route je zeker moet doen hangt helemaal af van jullie voorkeuren (veel voorzieningen of niet, makkelijk te bereiken of niet, kort of lang etc). Verder zijn er in Patagonie zeer veel mogelijkheden om trekkings te maken en de keuzes zijn bijna oneindig. Wat ook een mooie trekking is (wij hebben daar alleen gefietst, maar van anderen gehoord dat het een mooie trekking is) de Cerro Castillo. Die ligt ca. 100 km ten zuiden van Coyhaique aan de Carretera Austral. Verder naar het zuiden ligt het plaatsje Peurto Tranquilo, van hieruit kun je ook enkele mooie trekkings maken.

Al met al een schitterend gebied en we wensen jullie een fantastische reis toe.

met vriendelijke groeten
Marcel
 
Hoi,

De W is een drukbelopen route zowel door individuen als door groepen, maar dat is dan ook niet voor niets. Circuit is deels rustiger (en volgt dus het andere deel dezelfde route als de W). Voor het Circuit heb je een eigen kampeeruitrusting nodig. Mocht je gebruik willen maken van de hutten dan is het raadzaam van tevoren deze te reserveren. Wij hebben de W gelopen, niet het circuit (geboekt via SNP).

http://www.torresdelpaine.com/ingles/img/secciones/02/a/foto/gr/mapaTDP.jpg

Veel plezier,
gr. Marike
 
Bedankt voor jullie reacties, we hebben het een en ander
bestudeert, we gaan de W-route lopen!
Lijkt ons prachtig!

Is dit onderstaande plannetje te doen?
Dag 1 bus vanuit Puerto natales naar nat.park => boot over lago pehoe => Refugio Pehoe
Dag 2 Refugio Pehoe => Refugio Grey
Dag 3 Refugio Grey => Campamento Italiano
Dag 4 Campamento Italiano => Campamento Chileno
Dag 5 Campamento Chileno => wandelen naar Las Torres =>
en terug lopen tot aan Hosteria Las Torres, vandaar dezelfde
dag een bus naar El Calafate...

Weet iemand wellicht of je vanuit Torres del Paine ook
een bus kunt nemen naar El Calafate?
Reistechnisch zou dat voor ons beter zijn, dan weer terug
te moeten naar Puerto Natales...
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan