patagonia h2no HB


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik was van plan een gore-tex jas te kopen. In de winkel aan gekomen werd mij door de koper verteld dat H2no HB bijna het zelfde is dan gore-tex.
De jas waar ik intresse in heb is de Patagonia Super Pluma II Jacket.
Dit vanwege de super pas vorm en de simpelheid van de jas.

alleen hij is niet gemaakt van gore-tex. En ik wil een 100% waterdichte en ademende jas.

Is H2no hb bijna het zelfde als gore-tex?
Is H2no HB een laminaat net zoals gore-tex of is het alleen een coating?

groet,

Douwe Jan
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het is een microporeuze coating. Vergis je echter niet in het materiaal! Het is afgewerkt met de DeLuge DWR, wat één van de beste is wat er op de markt is. Op mijn Torrentshell betekent dit nu al bijna 5 jaar niet impregneren:D!
Veel plezier met het jack!
 
de jas is een drie laags.

Wat is de functie dan van die drie lagen als er een coating op de jas zit?

Bij een laminaat net zoals bij gore-tex kan ik me het voorstellen die moet beschermt worden door twee lagen stof.

of zit de coating niet op de buitenkant van de jas?

groet,

Douwe Jan
 
>
>de jas is een drie laags.
>
>Wat is de functie dan van die drie lagen als er een coating op
>de jas zit?
>
>Bij een laminaat net zoals bij gore-tex kan ik me het
>voorstellen die moet beschermt worden door twee lagen stof.
>
>of zit de coating niet op de buitenkant van de jas?
>
>groet,
>
>Douwe Jan

De echte waterdichtheid wordt gegeven door de laminaat constructie in de jas. Echter je wilt niet dat je buitenstof van deze constructie door en door nat wordt omdat je dan een zware (en ook koudere) jas krijgt. Daarom is die ook gecoat. Niet om 100% waterdicht te zijn, maar wel zodat hij mooi afparelt en niet te veel water opneemt.

Johan.
 
Niet helemaal...
De coating zit net zoals bij een laminaat aan de binnenkant van de buitenstof, zoals Woubeir al zegt.
De coating IS de middelste laag, om precies te zijn. Die wordt dus beschermt door de binnen- en buitenstof, zoals bij alle andere constructies.
De DWR is een behandeling (GEEN coating!) om te zorgen dat er geen vocht in de buitenlaag trekt. Als dit namelijk wél gebeurt, dan ademt de jas vrijwel niet meer.
Lowe Alpine heeft bijvoorbeeld jarenlang pogingen gedaan dit duidelijk te maken, door te zorgen dat hun jassen wél goed ademden BIJ NEERSLAG! En dát is nu net het moment waarop we dit het meeste willen, vanwege de vochtige buitenlucht waardoor diffusie (want zo heet het natuurkundige proces wat we gemakzuchtig "ademen" noemen) moeilijker optreedt.
Helaas is ook Lowe Alpine overgegaan op Gore-Tex, dus dat is 1 slimme buitenspeler op de markt minder. Gore-Tex heeft namelijk wel eisen m.b.t de constructie en duurzaamheid van de jas, maar over een DWR stellen ze geen/nauwelijks eisen naar fabrikanten.
En zo heeft het kunnen gebeuren dat deze jongeman z'n 6 jaar jonge vers geïmpregneerde Mountain Guide laatst met skiën kletsnat is geworden. Bij de vertegenwoordiger heb ik al eens geklaagd dat deze TNF-jas van toen 800 gulden voor dat geld wel heel erg snel doorweekt raakt (binnen een maand gebruik, na verse impregnatie...). Zijn reactie?
"Nou? Dan impregneer je 'm toch opnieuw?!"
Mijn Patagonia met de zogenaamde DeLuge-DWR heb ik gelukkig nog nooit hoeven te impregneren, terwijl deze toch ook alweer 5 jaartjes jong is:D.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan