patagonie en meer


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
In december ga ik voor 3 maanden naar Argentinie / Chili. Zo'n 5 jaar geleden ben ik ook in Chili geweest (zowel noord als zuid). Dit keer willen we ons beperken tot het gebied ten zuiden van de lijn Buenos Aires / Santiago. De bedoeling is om in een aantal verschillende gebieden te gaan trekken, en tussen de hikes door ons te verplaatsen en te genieten van de andere geneugten van deze landen. Als beginpunt staat Tierra del Fuego op het lijstje, dan langzaam omhoog (wisselend via C. of A.) om uiteindelijk te eindigen ter hoogte van Mendoza. Wat ik op die hoogte in ieder geval wil doen is een trekking in de hoge Andes. We hebben al wel wat ideeen (afkomstig uit Lonely Planet, en twee andere engelstalige boeken met hiking-routes in vnl. Chili), maar ik ben zeer geinteresseerd in ervaringen van anderen. Ik weet dat er een paar jaar geleden vragen op deze site waren over Chili/Patagonie, dus ik ga er van uit dat er mensen zijn die over hun ervaringen kunnen berichten. In ervaringen met Torres del Paine (erg mooi, maar al geweest), of Fitzroy (lijkt me te druk) ben ik niet als eerste geinteresseerd (alhoewel altijd leuk om verhalen van anderen te lezen), maar meer in ervaringen met andere (wellicht minder bekende) gebieden. Ook ervaringen m.b.t. kaarten (waar zijn ze te verkrijgen en zijn ze te vertrouwen), vervoer (is het handig om een auto/4WD te huren om op een bepaalde plek te komen), en andere praktische tips zijn zeer welkom.

Groet, Margriet
 
Heij Margriet,

Wij zijn in januari 2002 daar geweest. Heb ik vast al eerder ergens gepost inderdaad.

Wij hebben Torres en Fitz Roy gedaan. Ik moet zeggen dat wij ook hadden verwacht dat het bij de Fitz erg druk zou zijn, maar het tegenovergestelde was het geval. Toen wij er waren was het er veel rustiger dan in Torres.
Het is wel supermooi daar! Dus ik zou zeggen: doen die Fitz!
(tenzij je met 10 tentjes op de bivakplek 'errug druk' vindt, dan kun je het misschien beter niet doen ;) )

Veel plezier!
Petra
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan