PCT ambities: wie?

Ik ben al op leeftijd ( al wil ik daar zelf nog niet aan toegeven ) 55 jaar. Heb mijn hele leven gesport met name hardlopen. Ik loop nu afstanden van 40 per wk. Over 1,5 jaar verkoop ik mijn bedrijf waardoor ik eindelijk tijd heb om lange hikes te lopen. Heb al ervaring in Noorwegen en Schotland. Maar nooit langer dan 1 wk.
op mijn verlanglijstje staat de PCT . Dit lijkt mij de ultieme loop om te doen.
maar om hem in een keer te lopen heb je 5 a 6 mnd nodig. Maar de touristen visa is maar 3 mnd ?
zijn er mensen met ervaring ?
kan ook via Canada terugvliegen maar dan loop je 2 a 3 mnd illegaal in de vs ( lijkt me te riskant )
 

Je moet B2 visum aanvragen voor 6 maanden.

Ook handig je te verdiepen in andermans ervaringen op de bekende PCT-fora (Facebook, Reddit) en op weblogs zoals deze:

Marla
 
Laatst bewerkt:
Zoals Marla hier aangeeft - het B2 visum. Let goed op dat het interview kort en krachtig is, maar het van groot belang is wat je te presenteren heb daar. Je moet ze vooral overtuigen dat je genoeg redenen/banden heb om terug te gaan naar NL.
Voor Canada is een permit voor PCT hikers, waarmee je korte tijd in het land mag zijn d.m.v. bnnenlopen: https://www.pcta.org/discover-the-trail/permits/canada-pct-entry-permit/
Let op dat je daarna wel vliegt vanuit Amerika weer. Als je van Canada vliegt ziet Amerika niet dat je uit het land vertrokken bent omdat je lopend de grens over gaat, wat kan leiden tot een aantekenening dat je illegaal in het land bent verbleven (overstay van visum).
 
Wie de PCT in 2021 wilt stappen zal waarschijnlijk pech hebben want op dit moment gaan ze gaan permits uitdelen in Oktober.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan